Followers

About Us

The Inductance

Wednesday, March 30, 2011

'in' ka 'on' the paper ha?

Assalamualaikum..
Back to the tajuk post kali ni..
Is it suppose to be
"In paper" or "On paper" ?
Maapler teman ni buta language tapi nak jugak guner bahase omputeh ni..
Sapa-sapa hat terarr-giga tu tolong sat na

Segan aih nak tuleh panjang lebaq, mai tengok gambaq ni.
fresh di-pediahh dari ladang KakShida


nampakdak?
nampak dak?
nampak dak kami dok bertenggek kat depan dua dari kanan tu??
huhuh.. nampak secoit ja pown..
time tuh munet tengah riba quin, hehe dekat nak terbalik dah tu sebab lutut kanan tak berapa nak bagi kerjasama..
sorry la lutut kanan, 
sakit-sakit pon pi sampai Penang..
munet janji lepas ni tak rempit dah.. kita drift plak na~!

Last but not least, 
I'm totally proud to be one of the KBU's member.
We had joy,
We had fun,
We had season in the RAIN..

Assalamualaikum..

ocean of lurve,
Munet

LONE RANGER

Di saat ini
LONELINESS had occupied this life
Kadang-kadang tu, kita rasa macam sesak sangat..
Even nak amek one deep breath pon tak sempat.
Rasa macam nak ja lari dok kat atas railway tu.
Padahal kita tak sedaq yang banyak lagi benda yang kita kena buat kat bumi ni, hutang-hutang dengan Allah pon banyak lagi tak bayaq.
Kita tak sedaq yang kita ni hambaNya..
Kita tak sedaq... sampai bila?
Tepok rib cage tanya qalbun..
**pesanan untuk diri sendiri yang keras hati sangat**


Bawa kuhilang dari ingatan 
Hari ini sehingga esok 
Tak pernah daku rasa begini 
Seperti mati hidup kembali 
*__________________*


Tuesday, March 29, 2011

HARI INI, SEMALAM DAN KEMAREN DULU

HUJAN
adakah ini satu rahmat atau sebaliknya?


it's raining heavily since the last Sunday..


stop mumbling about rain..

SUNDAY
Let me story about the last Sunday
KAMI BLOGGER UTAGHA
at Tanjung Asam, Pulau Pinang.
memang best~!
hujan menambahkan ke-best-an kami semua.
SERIUS BEST~!
sebab kalau saja2 tadaknya nak pi dok tepi pantai hujan2 ni..
**sori la kami tadak gambaq nak di-displaykan sebab kami terkejut jumpa D5000 dengan D90 harituh..memang C901 tu x wak kluaq la aritu..**
sob3.. sapa nak bagi D3100 kat munet?

MONDAY
ku sangkakan cuaca hensem sampai ke petang, rupanya hujan beserta ribut di petnag hari.
sedih tengok rumah Tok Ek tu ranap terus
dah la rumah PPRT
habeh runtuh.. bata2 pon habeh runtuh.
Ujian kepada keluarga depa..
maybe Allah nak tunjuk kat orang kampung S4K..
selalu tengok jadi kat tempat orang ja..
for more detail sila kelik SINI
innalillah..

TODAY
sekarang dak pukul 3.57pm
langit dah penat menangis dari pagi tadi..
hehe, tadi ingat bulih la drive KCViva mai qeja atas alasan hujan..
tengok2 tok dengan wan kata 
'siap lekaih, tok pi hantaq'
huwaaa.. tapi munet la jugak yg drive tala mai..

That's all for this time, 
lagi sejam nak pukul lima.. 
balik2.. tapi kena tunggu abah mai amek plak..
satgi nak ajak abah pi CP lah..
nak beli sweater cantek sebab duit lebih pi gatherong aritu banyak lagi..

ocean of lurve,
MUNET

Wednesday, March 23, 2011

JOM ISI UPU

Result SPM dah kluaq..
kalau time munet dulu result keluaq 13.03.2011, which is sehari lepas balik darp PLKN..
memang pi Beseri dulu muka hitam legam la.. orang kata tu la bukti masuk PLKN..
Actually kat skolah dulu smua orang banyak pi amek pagi..
Dalam pkol 10 pagi kot..
 dekat DTSP=Dewan Tuanku Syed Putra.
munet xtaw pagi tu ada apa sebab munet tunggu cubemate munet datang dari KL bru  bergerak pi Beseri..
time tuh dah pkul 3 petang dah..

Sebenaqnya, saja ja wat alasan nak tunggu cubemate, padahal niat tak maw jumpa orang...
huhuhu
walaupun munet pi pkol 3, tapi pkol 11pagi dah taw dah pon result.
ada kawan munet tolong tengokkan sebab skolah tu pelekat semua result kat cermin dewan..
**memang high-class punya rajin la cikgu2 kat Beseri tuh..

what i want to say hear is
'memang SPM tu penentu arah hidup kita'
tapi kita yang mengarahkan hidup kita
kalau tak paham diam naa, sbb munet pon x beqapa nak paham sangat ayat tu.

oh ha!
result munet
memang unexpected la...
jaoh tersasar dari target
Thank Allah
mendapat B4 untuk Bio, Chem dan AddMath tu memang happy sangat2 even orang lain dapat A1.

So, kepada adik-adik yang dapat result cun gaban tu jangan la dok kecoh2 sangat..
yang tak berapa cun tu, xpa.. ampa semua still kiut-miut...

And sekarang ni mesti tengah sibuk nak update UPU kan.. Fasa ke2 kan?
isi elok2 la noh..
jangan jadi macam munet ni..
main isi ja, tapi taktaw apa satu..
masa isi tu diploma dengan asasi pon xtaw beza..
yang lawaknya,,,
1st choice : UPNM
2nd, 3rd, 4th,5th, 6th and 8th semua munet isi diploma..
yang 7th ja IIUM

tapi tu la Allah banyak tolong..
even munet FAIL interview masuk UPNM kat Kem Terendak, Melaka..
memang masa tu rasa down sangat sebab x dapat masuk UPNM.
tapi munet still dapat tawaran matrix Penang, interview Poli, and asasi kat IIUM.
so, IIUM menjadi pilihan.

tapi masa daftar IIUM tu dok ternampak2 ja Poli Shah Alam sebab depa offer koz yang best kat munet..
Dip Pengurusan Jenazah
 (xingat dah nama koz tu tapi things like aeronautical engineering la)

uishh.. panjang aihh merapu hujan2 ni, nak balik pon x boleh.. satgi lokoih pulak.. demam nanti x pasai2 xley pi gathering..

In a nut shell, buatlah pilihan terbaik..


Tuesday, March 22, 2011

PEOPLE

jarum jam bergerak perlahan-lahan
berlalu begitu meninggalkan aku terkapai-kapai
dan aku masih disini
di Tingkat 2, Jalan Shahab 2. Shahab perdana, 05150 Alor Setar, Kedah..
menghadap LCD Samsung sejak jam 0900 lagi..

berada di sebuah pejabat kecil ini sememangnya ngeri..
ya! sememangnya pintu sentiasa berkunci tatkala aku keseorangan..
tapi still ngeri..

I don't know why i used 'ngeri'..
But I think that's the best word ever to describe this feeling..

__________________________________________

mengenali Kami Blogger Utagha sangat best
memang nampak macam kami banyak meghapu ja..
tapi kalo pandai cari timing,
dapat la jugak ilmu sikit2..

Memang la bosan kalao nak cakap bab religion or philosophy all the time, but then better something than nothing kan?

Ya la.. nak ubah dari tepi jalanan ke atas sejadah bukannya senang macam makan Choki-Choki.

Nak jadi someone yang love-able by everyone pon tak senang...

Growing up and learng' something ain't easy.

**peringatan untuk diri sendiri juga. May Alah bless






I don't want fall asleep

// intro
Venue : Tempat penyambut tetamu
Time   :  1519 hours
Mood : Sleepy, Serabutly, Currently makan kuih siput
//
#include
int main ( )
{
         printf (" SAYA SERABUT");
         return 0;
}



Monday, March 21, 2011

hILANG iNGATAN

'Munie nanti hat ni bagi kat sham'

'munie satgi wat report ni.. yang ZZB'

'munie satgi wat payment fax kat UA'

'munie satgi e mail covernote ni kat KK'

oish.. at first tu macam bulih ingat lagi la segala macam arahan tu..
But at last it end up dengan keserabutan yang melampaw.

rasa macam dah hilang ingatan.
herm.. nak kena minum susu anlene la macam ni..
kekeke

p/s : this is a 5 minute post.. =)
ocean of lurve,
munet

Sunday, March 20, 2011

Aku BENCI s

S ialah sepupuku sendiri
satu-satunya sepupu perempuan yang aku ada dalam family belah mak..

Sebenarnya S ialah anak kepada mak longku
S juga merupakan cucu perempuan pertama sebelum kelahiranku

So nak dipendekkan cerita, 
S ialah cucu kesayangan nenekku

apa saja yang S minta pasti nenekku tunaikan..

Ditakdirkan pula S merupakan seorang gadis yang cantik..
Cantik seperti Kajol.. (hiperbola gila)
Tapi memang cantik la macam Hanis Zalikha..

S juga cemerlang dalam pelajaran.
Sering mendapat nombor 1 dalam kelas.
Anugerah Nilam.
Pengawas Sekolah.
Dan macam2 lagi..

Since nenek sangat sayangkan S, so nenek menghadiahkan S sebuah komputer sebagai ganjaran kerana mendapat 5A dalam UPSR.

Nenek juga sering menghadiahkan S duit belanja..
Perkara ini bertambah meluat bila S mendapat 8A dalam PMR dan dapat masuk maresem..
Pantang S balik kampung, ada saja hadiah..

Bila S lulus test JPJ,
terus nenek menghadiahkan S sebuah motorsikal..

Tak cukup dengan tu,
nenek turut menghadiahkan S sebuah kereta bila usianya menginjak 20..

Nenek, sedarkah kau kami juga cucumu..

--- benci
--------  meluat
------------ menyampah

bukan nak salahkan S..
bukan juga nak salahkan nenek..

I heart you nenek~!

S di atas ialah 
.
.
.
.
.
.
.
SAYA

p/s : maaflah... munet memang melampaw~! tapi sungguh haish munet bukan mata duitan.. penah munet tanya tok, awat qeja bagi kat cek ja.. tok kata, biaq la duit aku... munet selalu jugak suruh tok beli kat along, angah, adik, asma, aima, am TAPI tok kata 'mahai laa'.. 'mak depa beli dah aih'.. herm.. tok.. nanti semua orang benci cek =(

huhuhu.. tok nak DSLR bulih?

HUJAN bukan HUJAN BAND

'I wanna be a billionaire ...'
kedengaran C901ku menjerit
"awat abah?"
"cek dok mana?"
"dok qumah la"
"kata nak pi bawak qeta"
"satgi lah"

Abah kata sampai bila nak takut?

So, pergilah munet membawa hati yang lara bersama KCViva terchenta..
kona punya kona sampai la kat umah tok

Dah kuning tangan2 sebab dok tengok tok kupas kunyit.. tok ajak pi farmasi kat gunung pulak..
Perasaan eksaited hadir lagi..
okeyh munet, ni first time hg nak bawak tok nek KCViva kan?
tunjukkan prestasi cemerlang.. GAMBATTE Munet~!

Sekali lagi ujian melanda..
Dah la batas tart tu kategori batas ban ja..
nak selisih mmg sosah la..
tapi kalau selisih dengan qeta boleh gagah lagi la nak merangka..
tapi hari ni selisih dengan CASE yang kuning perkasa tengah dok korek sungai..
agak gelabah la jugak..
kalau nak reverse jaoh..
nak pi kedepan pon mmg terjun sungai la..
seriusli rasa nak kol abah ja masa tu..
Tapi seb bek la backhoe tu stop working and jalan sikit ke batas besaq..

Then kol abah habaq kata nak pi umah Pak Teh dulu baru nak pi farmasi..

Sampai ja kat umah Pak Teh nampak qeta abah..
abah kata nak pi ambil nyioq..
Alaaaa cek taw la abah tu.. sob3..

Eksaited yang tadi menggunung terus jatuh ke lautan pasifik.
ampa taw dak abah buat apa??

Abah kata takpa biaq abah bawak tok.. cek pi la balik..

Huwaaaa..
abah sangat sayang saya~!

tadi abah yang paksa suruh jadi berani..
tapi abah pulak yang tak harap kat cek..



Saturday, March 19, 2011

KEMBALI

rasa terabai
rasa malas

malas untuk berasa tersangat eksaited
dan bila ianya tak seindah yang kita harapkan
rasa ini akan hadir lagi

penantian penuh harapan meng'refresh' beraban-raban kali web iium, akhirnya menemui jalan kebuntuan..
dan bila butang refresh ditekan dengan penuh tekad di dada, dengan lafaz بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
akhirnya terpapar segala gundah gulana
harapan yang dipacak setinggi teguhnya berdiri Everest, akhirnya rebah tersungkur di dasar bumi..terus menjunam mencecah inner core..
terbenam tak timbul-timbul.

ah,
malas nak kisah..

biarlah rasa ini tak semanis lollipop.. 
kerana tak semanis lolipop tak bermakna rasa ini tak manis..
rasa manis itu tetap hadir.. macam minum milo tanpa gula..

and now,
I am officially graduated from CFSIIUM, PJ

selamat tinggal Mahallah Khadijah
selamat tinggal Tok Guard yang berwibawa
selamat tinggal Pasar Malam Selasa
selamat tinggal Jaya One, Cold Storage, Amcorp Mall
selamat tinggal abang bangla kafe UKC
selamat tinggal technician hensem nek moto Ego LC
selamat tinggal semua..
kalau ada sumur diladang, boleh kita menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang, boleh kita berjumpa lagi..

dan rasa manis ini bertambah lagi apabila teman-teman se'repeat'an pown lulus jugak~!

saya dapat rasa yang saya dan KIMIA sudah mula ada KIMIA
^_^

Sunday, March 13, 2011

LONG LIVE BAJU KURUNG

Assalamualaikum

Todays topic is Baju Kurung
our traditional cloth
dari dulu sampai laa sekarang
munet asyek merungut kat mak
'cemuih la mak, hari2 kena pakai baju kurung'
ya la..
start dari darjah satu dah pakai baju kurung
baju putih kain blue black tu.
then, terlepas sat masa darjah tiga sebab jadi pengawas..
so, pakai baju kemeja biru dengan skirt labuh blue black.
tapi masa darjah 4 kena pakai baju kurung pulak sampai la tingkatan 5..
dah masuk beseri lagi la haru
time prep petang dengan prep malam pon kena pakai baju kurung pulak..
haishhh

and till now
I'm stilll wearing baju kurung lagi..
ok~! kantoi x mandi lagi

Baju Kurung
La ni bila pi pekan ja memang gila nak beli kain nak buat baju..
mana layan dah Tommy Girls ka Cheetah ka..
BUM pon xpandang dah la ni..
hanya satu di hati munet
Baju Kurung

muahaha.. bab mengarut nombot satu..

Sekian saja kemerapuan ikan kerapu untuk kali ini
Salam Alaik geng~!



Saturday, March 12, 2011

I WANNA BE SOMEBODY SOMEONE

Assalamualaikum
well hello there world~!
[terjebak dengan virus ANUAT HADI pulakk, sapa ada vaksin?]
fuh..fuh.. lama laaa tak hapdate, dok blogwalking ja.. maaf la nowh.. bajet macam ada ja org dok jengok belog ni..

Seventeenth March Twenty-Eleven
am waiting for you patiently since the last two weeks
Oh God, please  make me pass for Chemistry 2
am begging you Allah..

oh haa~!
Hampa nak taw dak yang munet la ni tengah cuti berpantang selama 7 bulan.. Ya TUJUH BULAN... sila jangan jeles..
Berikutan hal di atas, munet had decide to start working..
learning something new in this 'penoh pancaroba' world is tougher than what i'd thought..
Actually, qeja munet senang ja sebab qeja ni diwujudkan khas untuk munet yang tadak hapasatu nak dibuat time cuti ni..
Anak menakan tok yang jugak sepupu mak yang ku panggey Pak Long bagi satu qeja kat munet..
tataw la nak kata qeja apa, kerani pon ada, office girl pon ada, babysitter pown jadi jugak sbb on weekend kena bawak anak pak long pi opis..
Qeja munet tadak la sosah sangat..
just check email kalau ada kes baru, then wat report pool pastu wat payment..

Dah setel semua qeja baru on FB..dah cemuih FB tengok TV.. habeh tataw nak watpa munet men X-box plak..
qeja macam tak qeja ja..
Haishh