Followers

About Us

The Inductance

Friday, May 27, 2011

WILL Be AWAY FOR THIS WEEKEND

Kadang-kadang munet rasa yang 24 jam tu pendek sangat, tak cukup dan tak puas rasanya jangka masa duapuluhempatjam tu. Rasa macam nak take a deep breath pown dah tak sempat. Rasa macam dah sesak sangat.

Kadang-kadang duapuluhempatjam tu macam a very-very long journey we'd to treasure. Sangat long sampai tak taw nak buat apa. 

That's what a mans are.

Tak pernah nak bersykur. Mak pown selalu kata Munet ni tak qeti nak bersyukur. Tak qeti nak kata Terima Kasih pown kat mak. Mak, cek malu la nak cakap depan-depan. hew-hew..auuwwmm..

Dan Jumaat kali ini bakal membawa Abah, Mak, Abang, Munet and Adik melihat keindahan Malaysia.

Semoga perjalanan Munet Sekeluarga dipelihara olehNya.

Dan harapan Munet kali ini tersangat la menggunung. Ya Allah eratkanlah hubungan kekeluargaan kami lima beranak.

I LOVE YOU THIS BIG
Mak Abah Abang Adek

p/s : I feel like crying listening to this song!

KALAU NAK SOUVENIR FROM MALAYSIA
DO TEXT ME IN FB OR PHONE.
hehe

OCEAN OF LURVE,
MUNET

Thursday, May 26, 2011

Jom Hidup Lebih Sihat

Assalamualaikum wbt 

Am joining another contest.
guess wat da kontest I'm joing'?

JOM HIDUP LEBIH SIHAT
This contest will be started on this becoming June. But will only happening when twenty (20) contestants are ikhlasly n willingly n honestly joining this.

So this entry was exclusively posted just to urge all of you to do come and join this contest.
For more details and requirement needed, bolehlah kalian semua tekan 

P/s : PakCik HadiPELERA sila berbangga dengan Munet yang promote nih.. tehehe

Wednesday, May 25, 2011

Penaga, Penang

Assalamualaikum semua..
Pada hari Sabtu yang lepas.
Satu rombongan ke Penaga, Pulau Pinang telah dianjurkan oleh adik bersama Alphardnya ke rumah Cikgu Ayu.
Cikgu Ayu bukanlah seorang cikgu seperti yang diagung2kan dalam lagu Khalifah tu.
Cikgu Ayu ialah seorang jurulatih fizikal masa PLKN dulu.
Cikgu Ayu saya.. eh silap. Cikgu Ayu kami sangat tough.
Tengok dia buat monkey rack selamber jer.
Munet nih lari dalam ayaq lagi sbb jatuh time monkey rack.
Dah la tu, time abseiling (yang turun dgn tali) tuh Cikgu Ayu siap boleh buat muka tadak perassan ja turun.
Memang tough gila lah anggota RAMD sorang nih
Walaupun nampak ja tough, tapi Cikgu Ayu la yg selalu lepak2 dengan kami semua.
Layan kami macam adik2 ja.. siap beli teh ais lagi kat Munet.



Perjalanan kami ke Penaga mengambil masa hampir 5 jam
haha sesat punya pasai.
Even ada GPS pon sesat jugak
Jalan punya jalan tengok2 ada satu umah tu org pnoh dok tunggu kat depam.
Ha-ha
satu rumah keluaq sambot kami.

Adik as the driver of the day

Munet and Fas di tempat duduk belakang, time ni otw pi ambek Jie

Bukti kami bersosial sampai ke malam

Lunch at 9.00 pm at Restoran Mama
Last but not least,
sekali kita kawan 
kawan buat selamanya na!

Face of the day :
Adik
Jie
Panjang
Fas
Munet

Salam Alaik

PERTEMUAN SETELAH DUA TAHUN


Assalamualaikum
Sudah hampir seminggu terabai
Pergi tanpa sebarang kata-kata
Dan kini kembali dengan entry basi

Mei ini begitu banyak menghabiskan duit
Tapi, demi satu jalinan yang terjalin tanpa janji
Hati ini tekad untuk bersama mereka
17th May 2011
Bertempat di Chalet Terapung Telok Bayu, Sungai Petani
Hampir 20 orang bekas pelatih Kem PLKN Beringin Beach Resort, Langkawi telah berkumpu setelah lebih dua tahun tidak bersua muka, bertentang mata.
Perjumpaan kali kedua ini banyak mengimbau kembali kenangan pahit dan manis kami selama hampir tiga bulan menjalani PLKN.
Walaupun tak semua bekas pelatih yang datang tapi perjumpaan ini sememangnya HAVOC habeh!

Sekian saja berita basi kali ini.










Assalamualaikum
^_^

Friday, May 20, 2011

BILA HATI BAIK

Jumaat yang mulia datang lagi
Jumaat
Aku merinduimu
Aku merindui keberkatanmu

Assalamualaikum

It have been eleven days
Eleven days with no updates
I don't know why
Lack of idea? Perhaps
Lack of  KERAJINAN? for sure!
ahak!

okeyhh... serius..serius..
sapa followers yang ke-333 tuh?
leave me ur detail so that i can give you something.
arasso?

sekian saja buat kali ni.
nak balik dah dari qeja
popeye!!

Saturday, May 7, 2011

Allah Maha Mengetahui

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia


Satu jam 28 minit yang lepas ialah hari Jumaat
So, this post is related to Hari Jumaat


Hari Jumaat ni pi qeja paling lewat dalam sejarah sebab pukol 9.40 baru masok opis.. Selalu pi awai sikit. 9.30 dah sampai.. errr, awai latuh!


Hari Jumaat ni budak-budak adik-adik yang yang ambek SPM tahun lepas dapat taw result UPU.
So, now me, Munet are so happy to wish all of you CONGRATE.

Pandai-pandailah hampa survive nanti. HAHA


And kepada adik-adik yang x dapat apa yang hampa nak tu..


Bila Allah berikan kita kejayaan, itu kebaikan dari segi balasan usaha kita. Bila Allah berikan kita kegagalan, itu kebaikan dari segi peringatan kepada kita.
Yang menjadikan pemberian Allah itu buruk adalah kita.
Bila Allah berikan kita kejayaan, kita riya’, takabbur, ujub, angkuh dan melupakan-Nya. Bila Allah berikan kita kegagalan, kita kecewa, sakit hati, putus asa dan mengeji-Nya.

Pokoknya, Allah lebih mengetahui. Allah sentiasa memberikan kita yang terbaik. In a nut shell, we are the one who should learn on how to accept segala keputusan Allah.

Dan hari Jumaat jugak offer letter untuk masok main campus keluaq setelah lebih DUA MINGGU menanti. Ya la UI* tu bukannya nak kluaq notice habaq kata tanggoh ka hapa.. main ikot kidney dia ja nak wak kluaq bila.. And all praise to Allah. Munet dapat sambung degree in Communication Engineering.. Actually main boh ja time isi borang hari tuh.. Almaklumlah, minat hat lain tapi bila pikiaq-pikiaq balik mampu ka Munet nak carry subject Aerospace tuh kan? Tak pa lah, warga emas kata Ukur baju di badan sendiri.
Last but not the least one, hari ni kena marah dengan mak. Mak dok heqan awat budak-budak hat dok juai kain tudung dekat City plaza tu segak-segak tapi anak pompuan dia hat satu-satunya nih bedak pon tak pakai. Haishh mak, depa tu hat memang dok segak dah.. Tapi anak mak hat segak ni tak payah pakai bedak pown lagi cun dari depa! kah-kah.

Sekian.
P/s : Hidup dengan kasih mak dan abah ni make me feel like 'Tak payah la nak kapel-kapel.'



Wednesday, May 4, 2011

BILAKAH MASANYA?

Bagai pungguk rindukan bulan.

Assalamualaikum sayang..
Sayang, sedarkah kau betapa diri ini amat merinduimu?
Sedarkah kau bahawa diri ini telah lama memendam rindu?

Sayang, tahukah kau bahawa diri ini telah menanti kehadiranmu sejak 22.04.2011 lagi..
Satu tarikh yang kau janjikan sejak Januari 2011 lagi..
Ku semat ketat-ketat di ingatanku agar tarikh keramat ini tak pupus dari ruang cerebellum ini.

Tepat pukul 3.00 petang 22/4/11 ku sampai di tempat yang kita pernah janji tuh.
Malangnya, penantianku hanya sia-sia.
Kelibatmu langsung tak kelihatan.
Batang hidungmu ku tak keleh-keleh.
Puas ku melantak tiga bungkuih ayaq milo 'o ais kedai Pak Njang dengan 6 bungkuih kuih siput hat 2kupang sepeket tuh.. Namun rambutmu yang pacak-pacak macam kipli still tak lintas depan mataku.

Aku cemuih dah dengan fee'l kau!
Cemuih... Cemuih..
'Fedap' Tom n Jerry kata..

Dan sebenarnya,
Walau sampai tercabut pown keyboard nih.
Walau sampai 'huih' tapak kasutku ini.
Akanku terus menaip kata-kata manis buatmu,
Akanku terus berjalan menggapai pagar rumahmu.

Sayang, kalau aku kata nak bako kau pown.. Aku jugak yang rugi.

Kalau aku nak hempok-hempok laptop nih. Sapa nak ganti balik? Bukan buleh claim warranty pown.

Ya Allah, andai ini benar-benar jodohku, Kau sedarkanlah dia agar dia mengerti betapa aku memerlukannya..
Ya Allah, Kau percepatkanlah urusannya agar aku dapat mengetahui keputusannya..

Oh UI* yang ku kasihi.
Cepat-cepatlah keluarkan offer letterku!
Jangan biarkan Islam terus dihina kerana sistem kau yang sepantas lintah tu..


nilah warung Bedah Bistro hat dalam CUN tuh.. ngeh2.. belakang umah  munet ja. (tiada motif)

P/s : Nak tukaq u lah camni~! grrrr
Sekian.


Sunday, May 1, 2011

301

Assalamualaikum

Malam yang dingin ni terasa sangat sesak
Sesak dengan pulut-pulut, nyoq-nyoq, ikan-ikan kering...

Ok, esok kena mangket awai
sebab x sure lagi qeja ka dak
sebab xmaw kelam kabot
sebab xmaw pakai baju iron bodo-bodo pi qeja
sebab xmaw pakai selendang macam style taji-taji
sebab xmaw tunggu abah bungkuih ayaq lambat
sebab xmaw singgah kedai minyak bagi motor makan
sebab xmaw pecut time lampu yang tiga jadi kuning
sebab xmaw naik tangga laju-laju

dan yang paling utama
sebab xmaw terlupa pakai helmet lagi.

__________________________

Kadang-kadang kita tak pernah bersyukur dengan apa yang Allah dah bagi kat kita
Dan kita tak pernah pikiaq macam mana susahnya mak abah kita dok pulun cari duit sebab nak penuhi apa yang kita nak
Dan hari ini, setelah segala penat lelah mak abah kita untuk kita..
Kita masih lagi dok demand macam-macam.. Walhal mak tu dah beqapa lama dok pakai kasot beli kat nat sepuluh ringgit tu.. Dan abah tak pernah bebai dengan kasut yang beli dekat bundle.. Dan kita? Kita dok hingaq kat mak kata kasut Atlanta RM80 tuh dah huih.. Kasut Sembonia beli dekat Pacific keras sampai sakit kaki.. Kasut Adidas beli dekat Petaling Street dah buqok...

Sedarlah wahai Munieroh..

Oh ha! Hari ni dah 301

301 tajuk dalam blog nih.. Herm,, dah banyak jugak nowh Munet dok meqeben kat cni..