Followers

About Us

The Inductance

Thursday, September 23, 2010

OTAK JEPUN!

esok exam physics!!
.
.
.
.
.
.
.
.
JANGAN 

L
U
P
A

KALKULATOR!!

kompem heaven kalau x bawak kalkulator gi exam physics..
maw habeh jari kaki ku angkat
ilmu hisab kena kuat!
yargh!
kalau darjah 6 dulu jawab Maths tak guna kalkulator boley ja dapat A siap cikgu bagi 5 bintang lagi...


wokayh!

JANGAN LUPA BAWA KALKULATOR!

mood raya VS mood exam


malam itu S E P I
maklumlah.. orang semua dok setadi
final in the corner
tapi mode raya still ada
tengah setadi Haloalkane, kueh makmur dok nyup nyap dalam mulut
tapi yang paling tak tahan
time orang ngah serabut dengan segala bagai teori nak kena hapai
budak2 UKC dok terjerit2 macam orang kena sawan khinzir!
owhhh..  dugaan apakah kali ini??


harapnya, 
malam ini kami semua dapat setadi physics dengan aman..
braders2 UKC 1, tolong behave siket noh..
kalau ya pon tension, jgn la buat kampus ni macam Zoo Taiping noh..

Ya Allah tenangkanlah jiwa2 kami..
Mudahkanlah urusan kami..
tentukanlah sebaik2 kesudahan...
aku bertawakkal kepadaMu...

AMEEN

Tuesday, September 21, 2010

MASALAH BANYAK TITOQ

do i love sleeping?
yezz..
i love it!
really!! really fall in love with it!
and now i'm trying to get rid of it!


picca yang natink related!

semalam, geng2 silat wat party!!
hahhaha
makan kueh raya ja..
masing2 bawak la..
best sampai x hingat yg esoknya nak exam!
nak snap picca manyak2, tpi kmera buat hal lagik!


owh..kayhhhh..
petang tadi bermulalah kesah pengembaraan sebatang pen Pilot
huwaaaa.... nak setadi sunggoh-sunggoh
tapi wabak penyakit tidor sedang merebak!
ottokajo??
kaleh belakang, tengok dua-dua roomate sedang kuak lentang!
haish!
tak boley jadi nih!!
katilku kosong tak berteman!


p/s : exam baru setat, tpi plan macam-macam dah... sat nak pi Genting la, nak pi Cosmo World la, nak pi Sunway Lagoon la, nak pi Wet World la... buat macam PM Najib tu bapakku saja...

Saturday, September 18, 2010

SYAWAL 1431 versi ke-2

Syawal..
Kau hadir tatkala Ramadhan melangkah pergi

gembira!!!
pagi2 raya bermanja dengan abah suroh abah pakaikan gelang..
hahahha.. sungguh gedix~~
lalalalal bahagia!

then, petang tadi pujuk mak suruh belikan bangle
yuhuhuuhuhuh
i got it!
nice, tenx mak!

ha! before tu,
time baru2 balik rumah aritu,
pujuk tok suruh tukar sofa!
yabadabeduuu
raya ni sofa baru
tadak dah sofa yang koyak rabak tuh..
bukan niat nak riak
just nak cakap how talented i am kalau bab2 nak perabeh duet mak bapak...

sekarang nih dalam planned nak buat loan dengan tok
sebab nak beli ...oooppss rahsia..
nanti kalau dapat munie habaq la.. kalau x dapat, lmbat lgi la..

abah ngan mak
sosah betol nak dapat sofa taste tok.. habeh semua kedai perabot kat daerah ni kami pi..




sayunk all!!!



lastly!!
jom setadi!!



p/s : kalau nak stay ja kat rumah boley x?? nak tanya sapa eh??

Thursday, September 16, 2010

stock lama

Jubilant crews
Nahwal Imtiaz,
Batch of 23rd,
MRSM Beseri,
Perlis.


orang lain sibuk nak post pasai raya
but, i have nothing to story
^_^
maaf
n
itadakimasu

Wednesday, September 15, 2010

Syawal 1431

lama sudah kau ku tinggal
kini, kata maaf ku bisikkan di kalbumu
"maaf Mr Belog, I'd left u a step behind, but now I'm turning back..relying on you.."


entah knapa,
ku rasa kosong di sini
sebak...
segalanya bermula pada malam itu
malam yang sangat ku tunggu 
malam untukku pulang beraya di Kedah
tpi bila ku lihat kau bahagia besamanya
aku resah
resah memikirkan ttg masa depanku..
Ya Allah
Kau tentukanlah sebaik2 kesudahan dalam hidupku
Ya Allah
aku harap kasihMu...juga kasihnya..


bila kita meningkat dewasa
nak pegang bunga api rasa macam dah tadak class
nak baling mercun teloq naga rasa macam budak2 
nak cucoh mercun boeh-boeh lagi la leceh
bila pegang mercun bola bru gempak
havoc semukim
kecoh sekampung
tok wa yang kurang dengar pon marah2 sebeb x boley tdoq
setat pkol 12.00 pm
time anak2 kecil mula terbang sampai ke London
bapak2 mula berlegar2 di batas ban
kononnya takut anak2 cedera
perang bunga api terchanteQ antara kampung pon bermula
berderai bumbung rumah dek letusan bunga api
wah... zaman dah moden
dulu, penat kayuh gerek pi bli karbait kat kedai Lembek
penat tebang buloh kat tepi paqet
gatai miang satu badan x kesah
asalkan maruah kampung terpelihara
ya! itu janji kami..
biar kami kotakan!




M A A F 
untuk semua
untuk semua kekhilafan
untuk semua orang

++saya tadak gambar raya++
sekian wassalam


ini petang tadi
setelah keberangkatan pulang teman2 yang baru dikenali
al-kesahnya
around 12 noon ada orang kol
org yg sudah lama lost
orang yang hnya dikenali mlalui YM
orang yg entah macam mana munie boley bagi my fon no kat dia
rezeki dia kot..
orang jauh..Johor mari..
seriously, munie x rapat mana pown ngan braders nih
nak kata satu kampus pown
braders nih UIA Nilai kot
budak BAR [bachelor in arabic] lagik
then, he called saying that he's coming!
mak! what should i do??
okayh! this is the 2nd time..
the 1st time was budak2 PLKN
tapi depa munie kenai
ni kenai pown kat alam maya ja
adessss...
at last, I just can say sorry..
sorry sangat2!!
i am bad! 
i dunno how to treat u all well!
i mean u guys!!
it's bcoz u are guyz!!
braders from UIA Nilai
budak2 IRK!!!
so, munie dok kat dapoq..
malu?
bukan la...
takut!
by the way...
tenx la sebab mai umah munie yang kampung nih..
ssshhhhhh
ada one braders tuh macam sweet la..
i dunno why,
maybe masa dok makan2 tuh dya dok bertentang ngan munie kot
okayh! enaf..enaf...
dya makan kuih makmur yang mak buat sampai tinggai 3 biji ja!
++am stalking him++









Friday, September 3, 2010

the great trouble makers we!

P E N E R A J U
S A H A B A T
T E M A N
K E J U J U R A N
S E J A T I
T I L L  T H E  L A S T  B R E A T H
K I T A   S A T U
I N S Y A A L L A H




 i wished that i'm strong enough

masa first sem,
aku tengok kau
kau tengok aku sambil wat muka cekodok basi 
hati aku kata "gila sombong dak ni, x pa cek"
time training pown ko wat 'dek' jer
aku pown wat muka 14 la balek kat ko..
sem 2
acecece..
ko senyum2 plak kat aku
aku pown apa lagi
terus mengukir senyuman tulus ikhlas lagi mempersona kat ko

sem 3 aka short sem,
L I M A U
aku start to know kamu..

sem 4 aka my last sem,
suka suki
duka duki
gelak tawa
tawa riang
semua we face all togeteher
kalah menang kita hadapi bersama
all those obstacles make our 'ukhwah' stronger
Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua


THIS POST IS SPECIALLY DEDICATED TO ALL MY 'SEPERSILATAN' MEMBERS
AZUA LIYANA
HAZFARAHIN
NADHRAH NASIRAH
NADIATUL HUSNA
ZAKIRAH
ELOK VRADIZZA FENI
IZZUDIN
SYAKIR
NAZIM
SUBHI
RIDHUAN
AZIZUL
AND SEMUA BUDAK2 SCUH
MAYBE LEPAS NIH DAH SUSAH KITA UNITE
TAPI ALL THOSE SWEET n SOUR WILL BE KEEP TIGHTLY IN MY MIND
THANKS TO ALL 
THANKS FOR MAKING OUR CLUB 'HIDUP'
THANKS FOR BEING PATIENCE

MAAFKAN SALAH DAN SILAP MUNET..
HALALKAN MAKAN MINUM..
AND CONGRATE SEBAB MAMPU SAMPAI PERINGKAT TAMAT!!




p/s : munet sayang silat!