Followers

About Us

The Inductance

Tuesday, January 5, 2016

2016

Hai habuk.
Best bertapa?

Just got something to rant on.

I just realized that things are running smoothly. 
But, at some points I saw how hard others are trying to live.
Allah tengah uji.
Ada orang diuji dengan betapa senangnya hidup ni. Apa yang dihajati akan diperolehi dengan mudah sekali. Apa yang dirancang berjalan dengan mudah. 

Ada orang diuji dengan kesusahan. Kepayahan, Kegagalan.

Solat jangan tinggal.
Doa sebagai senjata.
Tawakal.
Istiqamah.

#bilanakbelajaqmasaksayang #huh


Sunday, April 6, 2014

Wish.


Untuk setiap hela nafas ini, aku bersyukur.
Bersyukur kerana dilahirkan untuk menjadi anak mak dan abah.

Untuk beberapa hari yang berbaki sebagai seorang Munieroh yang berusia duapuluhdua tahun ini, 
I wish to be a better me from time to time.

A better Munet for tomorrow.
InsyaAllah.

Thursday, February 6, 2014

Cinta

Post yang pertama untuk tahun yang bakal menganjak ke umur dua puluh tiga.
Salamualayk semua. Lama tak update.. Busy sangat lah kan...

So, apa cerita baru?
Huh! The old Munet is here. Again. And always.

Second semester as a third year Engineering student.
Alhamdulillah. Dah masuk tahun ke 3.
Tak tau nak rasa apa. Bersyukur? Sangat bersyukur. Thanks Allah for all this. For this journey. For the flow. And for the never ending love.

Dan untuk paksu, semoga cepat sembuh. Nanti boleh kita bawak neolopa race lagi :)

Sekian.

Tuesday, August 27, 2013

Giveaway Senyuman Maneh Menyerikan Suasana Hari Raya

Assalamualaikum. Dan salam lebaran.

Lama tak up entry. Kena ucap thanks kat GK ni sebab buat GA ni.. Baru ada semangat nak up entry bila ada hadiah.. ehhhhh...

Untuk info pasal GA ni boleh tekan SINI
Dengan lafaz Bismillah...So, inilah gambaq yang nak dipertaruhkan. Nampak dak betapa manehnya senyuman kami semua.
Okey, sebenaqnya ni gambaq raya tahun lepas. Kira aci la kan??

1.


2. SLOGAN
Saya nak menang produk Fair And Lovely kerana keberkesanannya dalam memulihkan kembali kulit saya selepas PLKN dulu memang hebat. No doubt!

3. Dari dulu lagi dah follow blog GK. Hehehe


Lagi beberapa minit lagi nak habis contest ni baru tergedik2 nak join! Kalah menang adat permainan. Tapi kami nak menang jugak!! Tak kira!!

Tuesday, May 28, 2013

May was full of surprised, huh?

Salamualayk,

Just got something to rant on.

Sejak dua menjak ini, hebat sangat berbicara soal hati.
Kemain gebang lagi cakap kat orang suruh move on.
Gaya macam jatuh cinta, bercinta, putus dan move on tu dah macam lifestyle seorang Munieroh.

And actually, i know nothing. Setakat baca terfaktab dah nak gebang. Baik hang diam la Munet. Nak cakap senang la. Bukan hang yang rasa..

Take a bite from my plate,
chew,
telan.
Then baru tau langit tinggi ka rendah.

Dan untuk bulan Mei yang penuh kejutan budaya ini. Terima kasih :)

YOU SHOULD BE STUDYING!


deep deep,
Munet