Followers

About Us

The Inductance

Saturday, April 24, 2010

bingkisan The Rooftop

"The flower that blooms in adversity is the most rare and beautiful of all."
"You're quoting Mulan?"
"So?"
"Apa? Salah ke?"
"Betul la mamat ni jiwang."
"Cetek punya budak. Maybe suatu hari nanti kau boleh jadi macam bunga tu."
"Bunga mana?"
"The flower that blooms in adversity tu."
"Kau ni corny la.."
"Sue me."


Betul, kita belajar dengan ujian dan dugaan. Kita membesar dengan ujian dan dugaan. Kita dewasa dengan ujian dan dugaan. Kita matang dengan ujian dan dugaan. Kita kenal erti hidup dengan ujian dan dugaan. Hatta kita belajar daripada ujian dan dugaan. Dan kadang2 ujian dan dugaan tu bukan hanya kepayahan. Kesenangan pun satu ujian..

Kadang2 Allah menganugerahkan nikmat dengan cubaan walaupun sangat besar.Dan sudah menguji sesetengah kaum denga nikmat.

Sebab kesenangan dan nikmat boleh buat orang lalai. Boleh buat orang lupa diri. Boleh buat orang lupa segalanya.


p/s : i luv this part!

azua tag lagik!!!

gelemer x??
heheheh
picca yang xdak kena mngena
back to the headline
azua tag munie lagik!
tenx =]

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same..
 
 
ni dia!!!
dapat dah
picts ke8 dlm folder ke8
amacam??
promote colgate!!
sedikit penerangan about this picca
  • di snap time form four
  • semasa menyertai rombongan ahli-ahli cube DB-0-22 melawat rumahku
  • lagi sorang ahli cube x dapat ikot di atas faktor2 tertentu iaitu saudari Mmahaletchumy..
  • time nih x dpt camera lagi.. gna Motorola L7 ja
  • masa ni gak bru sembuh dari chicken chop, eh eh.. chicken pox, yang buat munie x skolah for 3 weeks..
  • dari kiri, saya
  • in da middle, Ron
  • yang kanan plak, Intan
  • i'm missing them!!!!
nak tag sapa eh??
p/s : lapo Choc Indulgence!!!
 


M.U.E.T


yezzza
dah settle 3 bab..
tinggal skeaping ja 5 May nih.. speaking lar!!
actually tadi jawab maen aci redah ja..
siap bley tdoq lagik time paper reading..
haishhhh...
tawakkal ja lah munie oiii..
sapa suruh hang x prepare..
   grrrrrrrrr.....
kedeboooossshhh!!!
ketegaq sangat nih!
org antaq sroh blajaq dok maen2 plak noh!!


p/s : saya anak yang baekkah??

Thursday, April 22, 2010

blup...blup...

Assalamualaikum
Salam Sejahtera 
dan
Salam satu Malaysia
tadi bru munie prasan yang........
post munie da smpai 104 dah pown..
x sangka da byk plak..
hehehhe
sapa la yang dok baca tuh??
mcm munie sorang ja...
but, we cares kan??

okey, i wanna  talk about my current mood
seriously down
sebab time quiz Arab tadi bengong cket..
adesss
terlajak la plak tidoq
pi klaz ustaz da edar soklan dah pown
pastu, bila munie masok dok perli2 munie plak
lagi ar burger benjo jadinya munie ni..
apa2pown
soklan tadi agak senang
tapi dah x study, so, 50-50 jer lah..

nak dikesahkan lagi alkisahnya mood
skrg ni ngah tensen pasai MUET
cuak
takot
takot nnti hlg vocab
tataw meaning
blank
Ya Allah..
bantulah hambaMu ini..
lagi satu mood
of coz lar homesick!!!


nak balik!!
tengok bendang
la ni da musim apa ha??
ish3..
lamanya rasa x balik!!!

ini rumahku..
x besar
x kecik
just enough2
and the importantto is
No ASTRO
agak ketinggalan di situ
so, kalo ada org ngah sembang2 about rancangan kat Astro tu
munie lah yang selalu dok kat belakang 
mendiamkan diri
no idea!!
hahahahaha
apa apa pon
NAK BALIK!!

p/s: duet dah x dak!!!



Wednesday, April 21, 2010

Exam to be exemted!

every week ada kuiz!!!
ingtkan this week boley la berbahagia ckit
skali tadi ustaz announce esok ada kuiz Arab!!
hadesss..
mengapai lagi lar mlm nih..
gambatte munie!!
pulon munie!!
aja..aja.. fighting!!
gogogogogo---

esok kuiz arab
harap2 boley lar skor!
then 
24.4 ni ada MUET plak!!
hadessss
tataw nak wat gena!!
tawakkal jar boley x??

pray for B4!!!!

if i can utter

everydays
everynight
every moments
everytime
everywhere
i just keep thinking of all of you

and
my tears will drop
when i do keep missing you
and
when listening to Ibu by Aeiman
when understanding the song Ayah by Aeiman

huwaaaaaaaa
i am homesick
critical
ICU
no more medical treatment
nothing can cure this!!
i just wanna be at home!!!

so!
heheh..
bersempena ngan Cuti Hari Pekerja nih
boley balek!!!!!
hoye..hoye...
tiket dah bli!!

baek pnya idea!
blik time study week
then dah abeh final exam balik lagi!!
terpaksa!
kalo x balik nnti ada plak org muncung mulut 44 inch




Sunday, April 18, 2010

The Rant

dalam hati ini ada namamu
nama sorang insan yang aku rindu
dalam jiwa ini ada tangisan
tangisan seorang insan terluka

weyh, kamu yang dua orang tu
kamu terluka ka dgn munie ni??
MAAF
i'm not ready for any 
hard feeling
or
heart feeling 
 
aku bahagia melihat kumbang yang ku puja
kini bebas terbang di jambangan orang

tapi,
takkan sampai dah xmo m mesej munie lagi??
kita kan kawan!
p/s : rant..new words for today which means hujahan yang berapi-api

Selamat Hari Lahir Munet

hari nih
17 April 1991
HAPPY BIRTHDAY
kepada kamu, pemilik abadi Mr Belog ini
Munieroh Bt Osman
owh...
dah 19 rupanya kamu..
dah besau panjang
dah bley kapel erk??
hak..hak...
sapa2 nak join venture bley anto resume kay!
haila munie... mereben lagik!!
ok!
saya merapu macam ikan kerapu

birthday tahun ni mcm agak sedeyh..
knaper??
sebab nset leyha rosak, and leyha ngah ada campg kat Langkawi, so dea x wish me..
satu sedeyh dah
then, 
dengan kewujudan MUKABUKU membuatkan saya sdeh jugak
dah xdak org nak kol or mesej
ada pown dua tiga ja 
org yg setia pada nsetnya
sedey no 2
dipanjangkan crita lagik,
kat bilik nih x dpt WiFi pown
so, xley on9
sedey no 3 dah...

tapi riang tu tetap ada
tenx to pemilik belog http://ceriterajunogos.blogspot.com/ sebab sanggop bertandang jaoh2 ke teratakku yang indah lagi permai ni 
tak lupa jugak kepada roommateku yang  baek hati x tinggalkan munie weekend ni.. sangat weird sbb Nur Farah Hanis x balik rumah along dea mnggu nih.. 
tenx ...


and 
the story continue till after done the suboh gajah! 
(sangat x senonoh, so boley reject munie sbg calon menantu, or adek ipar)

then, siap2 sbb nak tgok mentari yang indah bersama Nadz n Jenab
jogging!!!
this is the 2nd time in this CENFOS
hulalalalweiyh
dalam hati takot gak kalo2 kna sound ngan mna2 sis
sbb Nadz dah ada experience
hehehhe
forget boutz dat..
penat owh jog
penat tengok Nadz aktif ke sana sini
hahahaha..
pancet cepat la plak..
then lepak2 ngan pak guard
borak2
pak guard kluar blikan kami roti canai ngan teh tarek
baekkan??
TIPU ja!!
kami dok kat porch guard tu, n bilang keta masok
pak guard x kesah pown..
kota raya~~
no one cares about others
kamu jaga tepi kain kamu
 

pica for this morning glory

awan yg chantek,
at least x lar macam volcanoes sky yg barat tuh
sampai abeh air traffic down

2nd pica..
lepak2 sambey bilang keta Proton Saga kat jalan seberang pagar
then,
nak breakfast kat UKC I cafe
tapi kena cancel sbb braders ramai
so bergerak plak ke cafe KC yg chumel n tadapapa tuh
bli teh ais sorang satu
sambung lepak lagi kat kerusi batu dpn KC
and u know wat??
ada satu team gabungan boys n girls nak p BBQ
huwaaaaa
sedeh no 4
mana aci...
depa bley pi berkelah
depa ada boyz yang ada qeta
tapi
kami x dak pown
and the great reason for this things is
munie x reti nak bersosial!

so, pengajarannya, lpas ni do make thousands of frenz k!
sapa2 nak bawak saya nek keta X?? pusing2 kat KL
asek2 nek Rapid, metro n benda yg jalan kat atas tu ja
sedeh no5 =[

dah puas lepak2 
kami pown memberi kata putus nak balek mandi n siap2 sbb nak pi bawak Nadz ke poliklinik kat Jaya One yang jaoh sekangkang gorilla tuh

about 12.30
kami pown gerak ke luar
da smpai kat tok guard
tukaq plan baek punyar..
dari jalan kaki nak pi Jaya One 
dah nek Rapid ke Mid Valley
adoyaiii
dah lar x habaq kat abah pown..
abah... ampun!
cek qeja prabeh duet abah ja
=[
bad daughter

da sampai,
pi makan Pizza Hut
apa tuh??
my first time makan pizza hut
hehehe..
betoi, x tipu dah ni..
habeh terbang segala garpu, camca ngan pisau
memalukan..

dah kuat bertenaga makan piza
truskan plan baek punyar 
maen game!!
hhohoho
maen kat bhgian kanak2 kat JJ
beznyar!!!
dpt pgg stereng!!

dah puas drift
merempit plak ke Cosmix Bowl
hehehe
bowling time!!
i'm da losers!!!
da kalah membowlkan diri
huwaaaa
x bagi chance kat b'day girl lgsung
pa da???
dah ah.. jom balek
tapi
tadi mak kol
n bagi green light nak blnja kwn2 ku ni
hehehe
Big Apple half dozen ok x??


muka lapar kat Pizza hut
mngalahkan org kat Palestin nun..

then, balek CENFOS
sambey nyanyi lagu memori daun pisang
It's raining again!

pastu,
wat nuri kat bilik
ngan si furass koya
dear pan, sori x invite awak pown... 
=[
unexpected party!

Dengan ini, saya Munieroh binti Osman
mengucapkan jutaan terima kasih kat semua yang wish my birthday!!
luv kawan2...
(dah ada gaya macam PM lak)

p/s : mak... selamat..selamat... abang, cap awk nnti adk bli na.. n abah, even abah x kata apa pown kat cek, but i know that ur love is always for me kn???  adek, mesti adk tataw kan ari ni birthday kak.. adik sorry, kak x save lar no adek.. nanti mesej kak na!!

Friday, April 16, 2010

as she wish

this post is specially dedicated for
PAN
aka
nama melayunya
Nur Azua Liyana bt Jaafar

so, pan here i come as what you wish me to do

bukan suka-suka
bukan sekadar nak menyedapkan hati beliau
bukan juga sebab munie rajen
tapi
IKHLAS
deeply from my heart
chewahhh
yadayadayadadadalalala

firstly, as what u wish
i'm posting out ur award
here is it
 ckit pnya comey award nih..
yadadadadalalalalyayaylalla
so, anyone yang punya hati suci lgi??
kasi sama saya ini award yar!

secondly as how u wish
i'm gonna answer your tag
tapi,
munie ni bknnya jns kajang pak malau nak jawab berkajang-kajang
aci redah na
simple itu kan indah

++5 facts about me++
  • still learning in making Islam as her addin, as her life style..
  • borned to be the only one daughter of abah Osman bin Husin and mak Meriam bt Ismail
  • 17th April 1991 is her birth date.. ( no one are force to remember this )
  • love me, love you, couple itu tidak manis, that's my philosophy
  • lantang bersuara itu bukan saya!
++5 things that scares me++
  • being alone is the most scarymeri 
  • mati
  • musuh dalam selimut
  • jaoh dari Allah
  • kena dismiss from this CENFOS
++5 words i say a lot++
  • munie
  • abah
  • ngek
  • pa dea
  • wish this last will be zikir =(
++5 valuables in my life++
  • abah
  • mak
  • tok
  • friendship
  • husband to be
++5 of my 1st times++
  • being so brave after a long time terperok bawah ketiak abah
  • having my 1st nset Motorola L7 time form four, surprised gift from abah lepas munie demand2
  • jawab tag dri pan
  • da ada Mr Belog yang charming nih
  • berdikari tahap mokhsya bila dah jaoh dari mereka yang menchintai saya
++5 person that i want to do as what i've done ++
  • kamu
  • kamu
  • kamu
  • kamu
  • kamu
p/s : azua tinggal munie sorang2 kat sini.. =(
.
.
.
.
.
.
.
munie is missing damnly much her maths class exercise,
ta da..
nak wat omwork

lagi one and half hour 
My Birthday
^_^
nak balik umah
nak cium2 abah
nak pelok2 mak
nak belasah2 adik
nak sepak2 abang

to said is much easier than doing kn?


------------------------sunyi itu wujud di sini---------------------------------------------------setia menemaniku-----------------dan kamu-------------------------tetapi---------------------kamu yang lagi satu sangat bahagia kn?kn?------------------oh ya, munie tak seperti kamu yang di sana--------------------punya teman segebang kota raya untuk berduka lara di kala hujung minggu-------------------or kamu di situ-------------------at least kamu still tersenyum gembira bersama teman2mu kalo kamu mogok x maw cakap seabad dengan munie ------------------punya along, angah, acik, alang dan segala bagai-----------------------------aku hanya punya dia yang ku panggil abang, dan dia yang lagi sorang dipanggil adik--------------------itu di rumah-------------------kat kedah---------------kat sini????-----------------munie x punya sapa2---------------------ooopppsssss-------------maybe munie punya kamu----------sebagai kawan---------------------------or maybe munie punya kamu yang merindui---------------------siapakah perindu yang setia tuh???-------------------be a dreamer la kamu------------------------



.
.
.
.
.
.
.
:. S..U.N.Y.I .:


&

  :. S.E.P.I .:


i'm hepi till now!!!
loneliness is the best way in order to pour out all the tears in my gland!!!!
enough crying..
Ya Allah..
i'm looking for Your bless


to live well
or
to live hell
I'll choose..
left or right
halal or haram
the roads not taken!
Allah guide me!
please...
i'm begging for your hidayah
i'm searching for your nuur
bring me to the right path
the path where Islam is Addin
 

''...Allah takkan menghukum hambanya dengan apa yang tak terpikul olehnya...''
^_^

p/s: azua bertandanglah ke bilik saya!!!!!!

Wednesday, April 14, 2010

korang, ko, and ako

ako
ko
korang
saya
awak
  
knapa susah sangat eh munie nak gna kata gnti nama macam kat ats ni ha???
taksub sangat ka ngan loghat kedah tuh??
hang
hampa
kami
tataw ar..
 
mungkin 'ako' terlalu kasar
dan mungkin juga macam ganas
tapi kalo ganas baru lar brutal
kalo brutal baru ar style
kalo style dah bukan munie namanya
 
korang tu plak macam kurang jerk
x sedap kan kalo panggey kawan2 gna korang
macam
''...korang da nak mai ka..''
pelek kn??
kalo dah kedah tu mmg kedah la
dah elok2 gna korang pi sambung ngan mai plak
dah jadik rojak
 
mungkin
saya 
dan 
awak 
terlalu sweet
sweet dari gula-gula
terlalu formal
macam cakap ngan bakal mak mertua

disebabkan itu,
munie will stay as munie
ampa x kesah kan??


 

Selamat Hari Lahir

hari ni
14 April
 Selamat Hari Lahir buat teman2
Myla

Ron
 ((xleyh nak upload pict lar))
^_^

Sanju

Cikgu Ayu
((pown x leyh nak upload pix))

sorry 
coz 
i had nothing to give to all of you
but i always have this precious blog to let everyone knows that today is your birthday!!!
and also,
i do owned a sweet strong memorial with all of you to be remembered!!
and this georgeous smile =] 
ampa semua dah tua!!!!
hahahahhaha
jgn jadik budak2 lagi na =0


Sunday, April 11, 2010

HIJAU KUNING TETAP DI HATI INI

hidup perlu diteruskan
puas dia menangis
tangisan yang paling menyeksakan, tangisan dalam hati
"..man cry, tears drop on pipi, womens cry, tears drop to their heart.."
hepi enough??
sedeyh weyh...
lisabab???
dia sangat  berkeinginan nak tengok KEDAH lwn N9 kat bukit jalil tu scara LIVE!!!
tapi apakan daya..
dia hanyalah seorang anak KEDAH
anak jati kedah yang berhijrah ke Selangor demi masa depannya
dia hanyalah seorang student yang terpaksa akur dengan undang2  yang dijalankan oleh tok guard
dia juga seorang insan bergelar Munieroh bt Osman yang patuh kpada cakap mak dan abahnya..
dialah seorang gadis yang xtaw nak tidoq kat mna klo p bkit jalil tu..

dia hanya mampu bersabar dan menyokong pasukan Hijau Kuningnya dari jaoh
dia juga hanya mampu melihat penyokong2 kedah yg lain sibuk bergegas bersama2 jersi Hijau Kuning menuju ke bukit jalil.
hanya kerna dia keseorangan memendam rasa itu...

dan ketika mereka2 sedang sibuk memekik n memekak
dia hanya mampu melompat2 anak di gym level 8
dia hanya mampu melolong di situ bersama 2 org lagi rakan seperlolong
mereka menjerit seperti brada dibukit jalil
astagfirullah...
mna dia suara sebagai aurat mereka??
mna??
relax ar...
mereka di level 8 lar...
level yang kosong x berpenghuni..
so,....
lagi sakan lar mereka terjerit terlolong
dan hati-hati mereka teguh bersatu menyokong kenari
dan semaken membara apabila mendapat khidmat delivery teh'o ais dr UKCII

KEDAH...
kau kalah penuh maruah
x terdetik rasa malu di hati ini
sayang ampa semua
muhymeen
badrol
helmi
thiru
n others
seriously hatiku basah tengok no 1 snyum tdi..
x pa... xpa... ni bukan rezki kita
maybe Allah nak bgi kat kita yg lbih hebah
sapa taw kan??
doa lar byk2
n pakai lar tight time men bola
ni x, smua katop, tpi lutut bukak...
x berkat lar mcm tu..

kepada sahabatku
Nadzirah Md Akhir
Hasanah Othman
Nadia Amira
tenx for the memory that we build together
tenx sbb bawak munie pi tengok tempat yang nama SOGO tu
hahahhaaha...
pi tgok budak2 mandi kat Park tuh
hehehe... best gilak ngan ampa semua!!!

nadz... xpa...
berbaloi kita lari ligan Rapid U85 td
berbaloi jugak kita lintas jalan macam ayam bru terlepas dri lau
berbaloi jugak kita kna sound ngan mak guard
berbaloi jugak kita pecut dri pagar ke KC
berbaloi jugak kita melalak ngan bdak SMKAK tu kat gym
xpa..xpa...
helmi snyum sweet gilak!!!!
dan x lupa jugak yang memang berbaloi kamoo lari balik ZC @ 12.30pm..

p/s:  dah xdak duet nih!!!!!

Friday, April 9, 2010

Semerah Cinta Stilletto

ini cherita budak yang x pernah mengenal erti kesusahan
sudah berkali dia x mkn tngah hari sbb xdak duet
dan sudah berkali2 teman2 sebiliknya menjadi Along ktika dia sosah
tapi,
dia kan x pernah kenal erti kesusahan
dia sangat tabah
dan 
cekal

dia tak pernah kenal erti kesusahan
sungguh x kenal
kerap kali dia menangis
rindukan mak abah di kampung katanya
rindu nak gadoh2 sama abang dan adeknya
rindu nak rebut channel TV ngan tok n wan
tapi
rindoo lagi dengan Suzukinya
itu semua kata hatinya
tapi kata mulutnya sapa taw??
bising2 cakap nak balik
tapi kedekut..
bukan kedekut
tapi dgr ckap abah katanya...
nak balek kna ada RM100 bru boley balik
klo x mlangut lah dkt PUDURAYA tuh..
sbb dia x knal erti sosah,
dia balik jgak
kerap kali
berulangkali
terlihat mukanya di PUDU atau DUTA
knapa??
sbb dia x knal erti sosah...

dia sosah
bknnya org senang
bkknnya born with a silver spoon mcm mereka2
bknnya jnis mkn jimat2
makan ikot mulot ja
rasa ada duet mkn hebat2
sebab pa??
sebab dia x knal erti ksusahan...

di mmg sosah
bknnya jnis turun naik Mid Valley tetiap minggu
stakt dua mnggu skali ja
knaper??
katanya borink dok terperap kat bilik..
so, habeh lar mata wang Malaysianya 
knaper??
sbb mid borink..
masok GSC baru bez
last two weeks tengok KL DRIFT??
why??
katanya kita kna sokong filem Melayu
tetambah kalo filem aksi..

dan
sekarang
dia maseh x kenal erti kesusahan 
movie cintan baru dah kluaq!!
dia sangat tringin!!
tapi
kesusahan mengajarnya erti kesabaran
sabaq munie sabaq!
nnti balek umah
pi nat bli lar
5hengget ja
boley tgk berkali2..

p/s : anyone wanna treats me???

Thursday, April 8, 2010

Maths III punya mid sem exam!!


boley ka nak dpt A ni??
ntah ar..
da x kompiden dah nih..
time exam tdi pown rasa cam down ja
dah ar in pain time jwb tdi
Ya Allah
saket lar...
tapi bersyukur sgt sbb tdi dpt jwb almost all the question
betol salah blkg kira

saket nih!!!

saket lar!!!
maw tidoq cpt2!!!
pergilah kesakitan
hadirlah kesihatan!!!

Saturday, April 3, 2010

malu gila kowt ri nih

zohor tadi
ada mzkol
from a known number
so, munie pown ngan suka sukinya kol lar balek
kot..kot.. ada org rindoo ka
ada sumtink news ka nak stori

then ada orang answer
dah kol msti ar ada org angkat
you know wat??
his mum yang angkat!!
adeh =(
apa ni??
so, munie pown wat ar mka blur
mcm ar mak cik tu nmpak
bagi salam, then tanya sapa ni??
tadi tlepon nak buat apa??
pastu mak cik tu pown kata
ni murni kn?? kawan SH..
adesss... mak dia nih
tadi mak cik silap tlepon
nak tlepon kat pak cik dia
tapi smpai kt munie pulak
jelas his mom bersunggoh2
ya Allah..
harap2 lar his mom x igt ni munie mana
kalo dia taw ni munie anak man, cucu e'
mati munie
riuh sekampung plak la lps ni
then, boley plak mak cik tu tnya study mna?
wat koz apa?
and soklan yang paling hangit
anak dia dok tlepon munie x??
adoiii
mak cik
mak cik
sangat ar sporting
untung Sal klo jdi mnantu mak cik
huwakaakaka
sembang pnya sembang
tba2 munie rsa sebak plak
hermmm...
his mom said that
dia dok kat Shah Alam la ni
nak mai tgk anak dia kat UPNM tu

huwaaaa....
mana aci!!!
abah munie x pnah mai tgk munie pown..


hahaha..
anak manja
sampai mak mai mlwt
tgk munie,
berdikari ja kat sni sorang2

dah lar time interbiu kat Kem Terendak thn lps pown pi ngan mak
tengok munie
pi sorang2 ja ke Kota Bersejarah tu
siap nek trak lgi dari Melaka Sentral tu
=(
 
IN A NUTSHELL, MUNIEROH BINTI OSMAN X MANJA YA!!!!



definisi hepi=)

people always make me laugh
or
i always make others laugh...

is it a compliment??
i thought that i'm happy enough if i can laugh
but
the happiest life
means
only if we do practice  Islam way
no use to wear tudung if do not perform solat
it's a waist  if do solat but do not cover your aurah
and everything
so, 
to be the happiest hamba Allah
i have to take care of everything!!
just like what had been ruled in Quran

ya Allah...
it's easy to just type or talk
i'm not the one that are so so baek
guide me Ya Allah

clap your hand
ask your Iman

The Great
i miss You 
make me near to You

i know that i'm not a good muslimah enough
so, please guide me
please ya Allah
i'm really, really determined 
 
i'd just finished reading VERSUS written by Hlovate
seriously to said that
this novel influenced a lot
the language was very lalalalaa
the storyline was organised well
the contents really, really make me wanna to change
huwaaaa...
this novel reflect me a lot
TURNING POINT!!!
it's so hard to be baek!!
but,
as we always heard..
''....better late than never..''
and
''...never late to be better..''
 
there's always a way if there's a will!!


Friday, April 2, 2010

SAYA SAYANG ABAH SAYA

Tadi dok tgh2 layan lagu Bukan Aku Tak Cinta dendangan Iklim
tiba2 deria pendengaranku mendapat signal
kedengaran pula seorang askar menyanyi
"...wahai sayangku, mengapa membisu..."
sayu+syahdu ja rasa
opppps abah kol!!
n video ni mmg khas tok ringtone klo abah kol jer
lantas jariku menekan butang answer kol

cek : assalamualikum, awat bah??
bah : wassalam... saja la.. duet abah x boleh nak boh, bank katop ari ni..
cek : x pa la abah.. cek ada ckit lagi ni..
bah : pduet cek tgl bpa?? 
cek : 40... ( tipu, ada 30 ja ni )
bah : x pa.. ari ahd ni abh srok org tu boh.. kalau sampai ari jumaat dan dak?? ish.. mana nak dan no.. x pa.. xpa.. ahad ni abah boh..
cek : la... xpa aih abah.. ada lagi nih..
bah : cek nak balik bila pulak?? ( dah tukaq tajok plak dah..)
cek : tataw ar.. ( dah sebak )
bah : cuti bila?
cek : hjg blan 5 ni..
bah : pastu cek nak balik cuti ka??
cek : tataw lah..
bah :  xpa lah...
cek : ( diam, x terkata............)
bah : munie.....
cek : ( x menyut2.....)
bah : Assalamualaikum....
cek : the land is drying, the sky is crying... so do I, the heart is drying of lurve and the eye is dropping..
END OF THE KOL

i'm crying
maybe this is the best way

nset ku berlagu riang lagi
lagu yang sama
tapi munie x jawab

sedey ar
klo angkat pown
for sure x ckap
and abah mesti sedeh
orang xmaw bagi abah sedih lar...

klo abah orang laen tataw ar
tapi ni abah munie
abh org laen msti kool jer kalo anak depa teyak
tapi ni abah munie
seriously hati munie luluh bila dengar sora abh sayu
abah org len mesti jarang2 kol ank depa
tapi ni abah munie
tetiap ari abah kol munie
n tetiap ari gak lar munie tunggu abah kol
n at that time i feel that i'm the happiest person in da world!!!

then,
abah kol lagi
kali ni emosi agak dah stabil
sbb tdi dok tgh2 feeling crying ada org ketok pintu nak topap
so terencat r aktiviti munie..
bah : cek nak balik ka??
cek : dak aih...
bah : minggu depan cek balik lar..
cek : x pa... minggu depan cek preksa
bah : erm... x pa la kalo cam tu, cek dok elok2 na... jawab preksa elok2..
cek : ha...
bah : assalamualaikum..
cek : wassalam...

then, i felt like Ok lar...
huuuh

pastu xsat,
around 10pm
abah kol lgi

bah : cek x tidoq lagi ka??
cek : dak lagi..
bah : ha... xpa la.. abah nak tidoq dah ni.. cek tidoq elok2 na
cek : ha...

so, now!! 
i'm here
at lobi level one
mencari WiFi yang just so, so
meluahkan sgala rasa kat Mr belog
mencari orang2 di Facebook
sebab kat bilik xdak sapa..
just me myself
and ngan org yg ketok2 pintu nak topap..
at least x ar sunyi ngat!



takdir cinta ini dimana penghujungnya???
mak
abah
cek sayang mak ngan abah sangat!!!
 
duet xdak nih...


p/s : mesti ampa rasa pelek kan sbb munie close wif my abah.. ^_^



kalo dah kampong tu kampong la jugak

Mr belog!!!
kamu klihatan sgt nsem mlm nih..
dan
sangat (hachooommmm...) brhabok gilak!!
hahhaha
padan muka
sapa nak jaga hg dah la ni??
munie nak pulon study sem ni
dok la hg sorang2 kat sini
tapi hg jgn lpa doa 4 my best result na!!
doa la bgi munie dpt A's utk Maths III
and dapat A's gak utk Arab taw!!
jgn lupa na!!


OKIDOKEE =)
back to the Header

orang kata
"...kalo dah asal kampong tu, kampong la jugak wey.."
munie x lupa tuh
igt lagi nih
so, nak dipendekkan stori nih,
ptg tadi, 
lpas abeh klaz math n lunch kat U-cafe ngan nad
munie ngan pipah pi PWTC
honestly to tell everyone that
that is the 1st time i'm able to explore the PWTC tu
Putra World Trade City
seriously agak teruja dpat msok c2
slalu tgk kat Tv ja..
tpi
x la tunjuk betoi2 teruja
maloo ar ngan pipah
hulalalalalawa

niat di hati suci murni + puteh berseh lgi
nk pi tman pipah bli kasot
sbb ada Shoe's Exhibiton kat stu...
SHOE'S EXHIBITION  ya kawan2..
bknnya Shoe's Fair
or
Shoe's Megasale
hahahaha
kasot beribu2 owww
bapak terkezooott
dishortkan lgi critera nih
satu kasot pown nak mnjadi pilihan hati
not our taste lar!!