Followers

About Us

The Inductance

Wednesday, April 27, 2011

Blind Jealous atau Cemburu Buta

Jealous (adjectives) cemburu ; iri hati ; dengki ; sakit hati ; jaki.
Jealously (adverb) berkenaan dengan dengki, sakit hati dan cemburu.
Jealously (noun) perassan cemburu, iri hati atau dengki

Iri hati dengan hampa-hampa yang rajen update hari-hari

Cemburu dengan hama-hampa yang banyak ida nak post

Dengki dengan golongan-golongan yang tap pernah cemuih update

Sakit hati kat hampa-hampa yang tak kenal erti penat, lelah..

Mulai saat ini... saya, Munet akan terus memedam perasaan ini..
Biarlah a forget-me-not lives as a forget-me-not
Lantaklah a dandelion lives as a dandelion
and
The minerelisme lives as a minerelisme

SUMBER
Kamus Dwibahasa Oxford Fajar
Munieroh Binti Osman
Penolong Kelas 5 Mawar 
Sekolah Kebangsaan Alor Janggus

Sunday, April 24, 2011

Farewell Party Bukan Parti Sewel

Ini post yang pertama setelah angka belasan pergi meninggalkan Munet terkapai-kapai..
Assalamualaikum Munet ucapkan sebagai simbolik Munet yang sopan lagi ayu nih.. 

Tanggal DuaPuluhTigaAprilDuaRibuSatuSatu,
saya dan dua orang kawan sekolah rendah, sekelas KAFA dan sekolah menengah telah bertolak maju ke No 25 Lorong Pauh 5, Taman Pauh,13500 Permatang Pauh, Pulau Pinang untuk parti liar yang dianjurkan oleh Onie sekehousmate. Dengan ini saya mengucapkan billionan terima kasih kat tuan rumah yang menyewakan rumah kepada tetuan rumah tersebut.

Sambutan hari raya puasa sunat beserta puasa ganti kali ini amat meriah dengan berbagai-bagai kaler menghiasi meja makan.. Dan juga berwarna-warna kaler pakaian kebangsaan.

Dengan itu, saya menjemput hampa-hampa yang segak berdaya-saing chanteq tertawan da boom.. Sila la melahap satu demi satu kepingan objek-objek yang tertangkap oleh munet.. Nak tengok kepingan-kepingan yang stylo sila rujuk dekat Mahkamah Syariah..

first picca of da day
kite bako..kiter bako
ape yang penting?? BAKO
makanan yang tak termakan
sorang sejenis mknn, sampai penoh meja la
gulai daging sapa nih?? cepat mengaku lekaih.. sedap!
pelayan terlatih sdg serve makanan
Kak Naqiah bizi lagi tuh.. hat laen dok lapaq x sangga dah
Nadzli Azlan punya sense of camera sangat kuat..
let's break the ice..
Bak kata Pakcu Sofi, wa-da-hall kalau gather tapi x kenai orang kan??
geng purple
best shoooot evarr
driver of da day
Dengan ini Munet meng-katop entry yang siap beredit ni dengan perasaan yang sedih, duka, lara, kaciwa, pasrah dan seanggota dengannya karena gambaq munet tadak pown dalam kemera munet..

Ocean of lurve,
Munet

Saturday, April 16, 2011

Mengada-ngada

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni gua rasa gua sangat mengada-ngada..
Makan nak bersuap
Pi qeja nak kena berantaq
Panas la abah
Sejuk la mak
Haishhh
Ni bukan mengada-ngada ni tapi beqadon
[sila rujuk orang KEDAH kalau tataw beqadon tu apa]

Tapi jangan kata gua seorang yang manja kayh~!
No Way Man.. I tak manja na..

Kamon la braii..
relax arr..
makan bersuap pon mak gua yang suap.. 
Ada gua suruh hang suap??
Naik qeta balik qeja pown gua sempat lagi tidoq atas paha mak gua..
Lu olang ada buat camtu??

Tu tak masok time Valentine's Day lagi..
Perangai mengada-ngada gua lagi sakan..
Kalah berok2 kat Gunung Keriang nun..
"Mak, beli la bangle tu kat cheq..Hari ni Hari Kekasih mak.."
ngeh..ngeh..
dapat satu bangle silver kat gua..

Mak, bagi la hadiah bantai bentok tangan hat lembek2 tu kat cheq satu.. 
Mak, hadiah la kat cheq sneakers Atlanta tuh..
Mak, kasut Sembonia tu elok la..Mak tamaw hadiah kat cheq ka?


Weyh readers semua,
esok Munet dah tak 'teen' lagi...
bagi la hadiah kat munet..

Ngeh2...
Plap..Pang...Dush..Dush.. Pom~!

Awat yang gegey sangat ni Munet?
Bagi buah Kuntau Jatuh sedaih ha!

aishheemmmen.. harini kata ganti nama diri pertama munet guna GUA sebab nak bagi nampak macho sikit.. Apa orang kata? Ha.. Bahasa jiwa bangsa.. baru la ad umphh

Ocean of lurve,

Thursday, April 14, 2011

Hampa ada berkawan tera ni??

Kawan.
I can't claimed that I've lots of friend as I don't really makes friend.
Tapi kalau kata tadak langsung tu tipu la.
Tapi kalau nak disenaraikan semua kawan yang Munet ada pon tak boleh, bukan nak kata banyak sangat kawan ni tapi.. yess it's just like FRIEND or FRIENDS.
I just can't list whose my friends and whom are not.. 
(whose or whom?? grammar error)

Kadang-kadang sampai waktu kita jatuh tersungkur dan tak mampu lagi untuk berdiri. Masih ada lagikah tangan yang akan menghulurkn tangan meringankan beban? (macam tema Bersamamu TV3 la pulak)
Mungkin kita tak sedar bahawa tangan itu akan pergi meninggalkan kita...

 Kita tak sedar yang kadang-kadang kita akan jeles dan cemburu kepada mereka yang lebih maju selangkah daripada kita.. Kita akan kejar dan kejar dan kejar..
Orang kata persaingan kearah yang positive tu elok..

Sebab kitakan kawan..
Kawan yang baik.
Kita akan sama-sama menggapai awan biarpun kita tahu itu mustahil..

 Sama-sama jatuh..
Dan melompat kembali..
Biarlah apa orang nak kata.
Yang penting kita kawan kan.

Biarlah matahari pergi jaoh meninggalkan kita dalam kegelapan.
We will still stick together till the end.

Ocean of  lurve,
M . U . N . E . T

yang terakhir

Setelah sekian lama..
    
Setelah seminggu berlalu..

Setelah dua kali jumaat terlepas..

Khamis kali ini

Khamis ini ku masih bernafas

Khamis yang datang dan berlalu pergi

Khamis kali ini ..masih tadak idea nak post.

MAAF

Ocean of lurve,
Munet

Tuesday, April 5, 2011

Mata sedih, Hati bersuka

Kira duit pakai sempua,
Assalamualaikum semua.

Tragedi yang berlaku pada 3 April 2011 akanku sematkan dalam ingatan dan juga blog 'BerdiamDiriBukanErtinyaAkuKalah' untuk hidupku yang masih berbaki ini.
Biarlah tragedi itu dikenali umum sebagai suatu tragedi.
Terlalu menyakitkan sekiranya diolah dalam bentuk penulisan.

Setelah tragedi itu berlaku, abah kol munet..
Dengan suara serak munet menjawab
'NAK!!'
Berbekalkan mata yang merah dan bengkak munet mendrive KCViva ke kedai..
Perjalanan berdua-duaan dengan abah diteruskan ke Alor Star Mall..
PCexpo macam haprak!
nak kencing orang lagi ada la..
benda 30hengget jual 50hengget! hangit btoi!

At last,
pacific jugak menjadi mangsaku.
Setelah berdiskusi dengan apek tu, berjaya jugak mengangkot pulang D3100 kerumah..
Dengan ini, I'm officially announced that 
He's mine!!!
and I'm officially taken.
ngeh3...

oh ya, kepada Nora and Nurul Aifaa
lekaih la angkot DSL.. heheh









and now let me introduce to all of you guys,
my sweetheart..
jeng
jeng
=.=
.
.
.
.

 HA-HA
tengok sikit-sikit dah la no, satgi jatoh hati payah!
=>koya la mg munet, orang lain dok usung D-nain-tih yang lagi power kuasalapan pon tak qeyoh macam hang.

Last but not least,
Tiga-haribulan-empat-duaribusebelas was the saddest and happiest day of my life.

TERIMA KASIH
ENCIK OSMAN BIN HUSSIN