Followers

About Us

The Inductance

Thursday, December 29, 2011

0233 hours

Dah pukoi 2.33pagi..
Esok 9.00pagi exam calculus 1.
Moga dapat jawab dengan sempurna.
InsyaAllah. All the best.

Selamat pagi, have a beri the beri gud morning sleep yaw!

Tuesday, December 27, 2011

Memburu Impian

ALL THE BEST IIUM 


Pada setiap titik  semangat kerajinan yang menitis,

pasti ada selautan kemalasan yang menimpa.

Monday, December 26, 2011

HARUSLAH STUDY WAHAI MUNIEROH

Salamualaik,
this gonna be a short entry. InsyaAllah

Sedih.

Sedih dengan diri sendiri.

Sedih dengan perangai ni.

Sedih sangat.

Sungguh sedih.

Sedih sangat apabila tiga hari yang berlalu kosong tanpa apa-apa pengisian.

Berusahalah Munieroh, 
Jangan patah semangat.
Jangan give up.
Jangan fed up.

Ingat Allah.
Ingat Mak
Ingat Abah

Thursday, December 22, 2011

PMR 2006

Menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah pada waktu itu tidak segentar masa kini. Tiada perasaan sungguh. Samada sebelum exam, semasa exam or ketika result nak kluaq.

Tak pernah nak aim tinggi-tinggi. Yang pasti, akan fail Maths dengan Sejarah. Dua subjek killer, tapi buat-buat pekak. Or memang pekak. Tak pernah usaha untuk subjek yang dua ni.

Standard budak sekolah kampung, kategori luar bandar lagi... mana nak kenai SBPI atau MRSM bagai...

Tapi Alhamdulillah, berjaya dengan jayanya... Sungguh tak tercapai dek akal. Dapat A untuk Maths dan sejarah sangat hairanik dan peliksss. Ya, Allah banyak tolong. Tiada yang lain melainkan Dia. Dan Alhamdulillah, mendapat A untuk ke-8-8 subjek. Dan Alhamdulillah dapat masuk Beseri. Dan Alhamdulillah Beseri tu tempat pemulihan akhlak :)

So, buat adik-adik yang nak dapat result esok, walau sebanyak mana A yang ampa dapat jangan angkuh. Walau tadak A pon, xpa... life must go on. Keep looking for the best as He knows the best for you.



|Langit Ilahi|


Yang terbaik tidak semestinya dengan banyak A.

Ada orang banyak A, tetapi kemudian semakin menjauh daripada Allah.

Ada orang sedikit A, tetapi kemudian semakin akrab dia dengan Allah.

Mana yang lebih baik?

Apapun, yang penting usaha kita adalah untuk menjadikan semuanya 'A'. Semua itu tidak hanya terhad kepada akademik sahaja. Tetapi dalam segenap aspek hidup.

Dan 'A' yang tertinggi adalah 'A' di sisi Allah.


Dan tentunya yang lebih baik adalah, adalah yang mendapat banyak 'A', kemudian semakin merapat dengan Allah.


Tuesday, December 20, 2011

Secawan Nescafe

Mata masih segar.
Susah nak pejam.

Buku Electric Circuit dah katop..
Resistance, inductance, capacitance... sila kekal dalam cerebellum.

Scapula sakit.
Ball and socket joint macam dah x berfungsi.
Banyak sangat main laptop. Dulu sakit sebab banyak menulis. Banyak buat karangan.

Secawan nescafe yang masih berbaki.
Sejuk!
Dah tak terasa nak hirup.
Abaikan.
Esok baru basuh mug ni.
Nak pi toilet malam2 ni semata2 nak basuh mug? NOPE!


Sungguh la orang kata 'Setiap yang berlaku ada hikmah'
It is all fate, believe in Him.. He knows the best.

Calculus.
FAIL midterm.
Rasa dak nak give up. Lantaklah untuk final ni.
But then Dr Raihan suntik satu semangat untuk study smart.
Don't think about your midterm and carry mark. Just concentrate for the final.
Do your job and I'll do my job. Don't ask me how I do it.

Berkat tak pernah ponteng kelas calculus yang seawal 8.30 pagi.
Berkat kelam kabut pagipagi isnin dengan rabu.
Berkat.
Alhamdulillah.
I'll do my best for the final!
29-Dec-2011
9.00 am
MTH 1112

Salamualaik...
(^_^) <---muka gembira HilalAsyraf

Otai UIA




My dear Kak Pipah... hang comey la weyh walaupun belemoih... hahahahahahaha

Monday, December 19, 2011

MALAS

Assalamualaikum.

Minggu ni sepatutnya busy,
Tapi busy tu kena letak tepi.
Malas nak pikiaq!

boleh teqa tu?

Thursday, December 15, 2011

Tuesday, December 13, 2011

Keep on the silence mode

Assalamualaikum..

Tiba-tiba rasa sangat sedih.. Ya Allah.. teguhkanlah hati ini..

Munet, be strong. Hang taw kan Allah is reserving someone special for you. Just for you.

Amalkan gaya hidup 3S
Suka.
Simpan.
Senyap.


Tengok handset. Kesian kat hang nset oi. Habeh dah calaq balaq. Dua hari lepas jatoh moto dua kali. Parut kekal kat setiap penjuru. Mesti hang saket kan nset? soriii, nanti kita beli baju na.. beli hat tebai2.. Munie janji..

Tengok handset lagi. Diam ja dia dok kat sebelah ni. Sepi. Sunyi. Sangat berbeza dengan dua tiga tahun lepas. Dulu gayot sampai dua tiga pagi. Mesej sampai kematu jarijari. Zaman jahiliah lagi. Zaman baru nak kenai orang. Zaman gedik tahap mokhsya. Zaman tak reti nak kesian kat mak abah. Abah topap tetiap minggu tapi kol abah 2 minet pon x smpai sehari. Mesej kat abah sari skali ja.

And now, still trying to improve all the 'not right here and there'. Memang la boring hidup sorang2.. rasa macam forever alone ja dok dalam compartment ni. Rasa sangat sunyi. Dan sedih.

Tengok handset. Cari mesej dari abah. Sumpah macam mesej ngan pakwe. Ha-ha. Pagi-pagi abah kol gerak subuh. pastu mesej mangket dah ka? Time lunch abah mesej lagi. Tanya makan dah ka? on weekend pulak abah mesej tanya pi mana hari ni. Oh abah.. ni yang buat cek sayang ni.. Tiap2 hari mesti abah kol, dok cqita dia pi mana hari ni... Rindunya kat mak ngan abah.. Mujoq mak tadak nset, kalau dak jenoh reply mesej..

Tengok handest. Dah pukoi 1.33 pagi tolak 10 menet. Normal jam student, pantas 10 menet. Esok kelaih pukoi 10. Rileks dulu lah.

Oh ya, tadi Asar ngan Maghrib berjemaah. wo-ho! wat a gud improvement. Tenkiu KakTeh jadi imam. InsyaAllah next time turn Munie pulak. Doakanlah la noh.

huish.. panjang pulak meqapu malam ni..

Be strong.

Stay strong.

Allah knows what you know not.

Friday, December 2, 2011

Alhamdulillah

Alhamdulillah.
Thanks Allah for make it easier for me.

Baru lepas berperang add subject untuk sem depan dan inilah hasilnya.