Followers

About Us

The Inductance

Tuesday, February 28, 2012

Sundays at Sungai Pisang with GPMS UIAM

Salam perjuangan 
Dan hai.

Terbentang luas report workshop di sebelah kanan.
Disebelah kiri pulak lab report.
Dua2 xsiap lagi.
Taktaw dimana silapnya.
Malaih gila nak buat!

lupakan sebentar
____________________________________

Ahad yang dingin,
seawal 6pagi dah terjaga walau tidur selewat 3pagi sebab baca Kelabu by Nadia Khan
Bukan sebab eksaited nak picnik tapi..
mimpi pagi tu sangat scary.
Kehilangan orang yang dikasihi sangatlah menakutkan.
walau hanya mimpi, mampu membuatkan jiwa tak keruan.
Air mata deras mengalir..
Satu panggilan dibuat, lega tatkala suara dihujung sana kedengaran.

And at 0730 hours, bergerak maju menuju ke tangga Firaun.
semua ahli rombongan 'gazer' kat tangga tu sambil menunggu beberapa orang yang tdoq balik lepas Subuh. Perjalanan menuju ke Sungai Pisang pon bermula.

(Gambaran beberapa buah kereta sedang bergerak menuju ke Sungai Pisang.)
-internet sangatlah sepantas kura-kura untuk menaikkan gambar-


Terima kasih kepada Kak Ina yang memandu, dan jugak Kak Paan yang sudi menumpangkan kami.
Terima kasih kepada Kak Ezzah, Kak Nani, Kak Tikah, Kak Nab, Adek, Nazmi and Aswad yang memerap ayam. Nyata resepi turun temurun mereka sangatlah sedap hinggakan menjilat jari.
Terima kasih kepada Daus yang sanggup take over kemera time hiking.
Terima kasih kepada tukang bakar ayam.
Terima kasih kepada yang terpaksa senyum bila Munet nak tangkap gambar.
Terima kasih kepada mastermind rehlah ni.
Terima kasih kepada semua.

May this friendship last forever.
May Allah bless.

Sungguhlah indah ciptaan Allah.
The water that fall.
The green sky.
The people there.
The stone.
It is beauty.
Beauty!




p/s : tell me if i need to put kakak or abang before your name. bukan nak menggatal. but it is manner. bukan semua orang suka dengan cara kita. Manner is something that i care.

Thursday, February 23, 2012

Any improvement?


Glad to hear your voice.
Walau rindu.
Tetap kena tahan dulu.
Nanti cuti mid sem cek balik na, mak abah.

Oh. Lama tak update.

And now I'm telling all of you that i'm well. 
So well.
Alhamdulillah.

Assalamualaikum.

Thursday, February 16, 2012

The next step.

Too much things to write down here. Too much story to write. And at the end nothing is done.

Before that, salamualaik and hye.

The first step dah berlalu. Walau tak cukup jaya dan A. I'm happy enaf. Bersyukur dengan apa yang dikurnia oleh-Nya.

Dan kini, sudah berada di minggu ke-2. Semester 2. Tak taw nak describe macam mana perasaan ni. Berhadapan dengan lecturer yang almost international punya level. Depa punya English memang susah nak paham. Tawakkal ja lah. Calculus 2, Electronic, Programming, Workshop, Lab, Ungs and BM.
Total credit hour 16.5. Sedikit cuak.. banyak cuak sebenarnya. =.=

Susah. Bila pendam sorang2 rasa macam sangat berat. Rasa macam dah nak terbalik. Nak teqeyak? Hey ya! Dah besaq gedabak macam ni mana boleh teqeyak cek oii. Just endure it a little bit more Munet. I believe you can do it!

And today, 16 Feb 2012 is Kak Teh's birthday.
I don't know what to do.
Sungguh kaku. Tak taw nak react lagu mana.
Awkward pelik. Rasa semacam.
Naseb bek ada FB, kalau x memang xtaw lah birthday beliau.
Sorry Kak Teh... Bianhe..
And till now, rasa macam ada yang tak kena. I don't know what it is. Just feel it deep inside here.
Dah telepon rumah dah tadi, lega bila dengaq suara tok yang angkat fon. Ceria. Hingaq. Qeyoh. Sampai hati depa buat kenduri xhabaq kat ceq. Apa-apa pon.. rasa sangat lega bila dengaq suara tok tadi.. Lega sampai ayaq mata ni bergenang.

Dah jadi rojak. Sori.