Followers

About Us

The Inductance

Monday, August 22, 2011

KBU We Care -Iftar-

Hai
Assalamualaikum

First of all, Munet nak ucap lots of CONGRATULATIONS kepada ahli-ahli KBU terutamanya orang-orang besar KBU  yang telah berhempas pulas tarik tolak dalam menjayakan our first grand Iftar in conjunction  with Belia AZAMUDA Pdg Melangit. 

Tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima - by Ruhil Amani Husin.
Uik! Merepek pulak..

huwaaa nak tulis apa ni?? 

Antara sanak saudara KBU yang hadir menampilkan diri, memberi sumbangan, meringankan beban, menghabiskan beras ialah
Cik Kak GKSB
Kak Adish Shida
Kak Syakira 
Kak Pakcu Sofi
Kak Nora Amila
Abg Nadh
Abg Nadz
Abg Mikro
Abg Naim
Kak Naqiah
Kak Jusiza
Kak Dr Farhana
Kak Shanashaida
Abg Ishak
Abg Saddam
Abg Hafiz
Kak Tatia
Kak Nur Fatyn
Kak Nur Lina
Kak Cik Zai
Kak Anith
Abil
Afifa
Zezola Atin
Wany
Nureda
Nadhirah
-semua taram kakak n abam-


Antara model2 yg membuat catwalk amal.
Tok Wan, baek2 berat ni.
Huloq Pakcu huloq..

Kak Naqiah dengan sesopannya..
Makcik ni dok susah hati nak angkat tak larat.
Antara orang kuat dalam kerja-kerja pemantauan
Sebenaqnya adik ni tgh dok korek hidung. Sori dek, terkacau ur moment.
Rosyam Norr kalot dok tengok sampai mak panggey pon x dengaq dah.
Hentam sampai sorg dua.. mai kat kami satu..
First round makan cucoq ja.
Benda yang dok melompatlompat atas qeta.
Fatyn-Atin-Tatia
Makan dah, solat pon dah.. Jom p jalanjalan pulak..
Elite yang banyak berjasa kat Munet. Tenx Kak Kira.
Pre-raya pose.
Anith n Afifa tengah me_____. Not a word suit their pose.
Dua budak chumil buatbuat chumil.
Gambar ditangkap tak selari dgn apa yang otak nak.. sedih..
Tatia-Afifa-Naim-Nurlina-Abg Nadh
Tenx Saddam for the Teh Ais. Bajet macam dia blnja munet sorang la pulak.. haha
My Sweet Pinky Kak Kira.
Last but not least
Ok all KBU-ian.. where's our next destination? Bangkok? Hanoi? Manila? Jakarta?
May Allah bless our good deed in this Ramdhan.
May this Ramadhan enlighten our life here and after.

Ukhwah fillah abadan abada.
Salam Alaik

Friday, August 19, 2011

Sweet 19

Hai 
Assalamualaikum

Tahukah anda?

Abu Hurairah r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud :
"Umatku diberikan lima perkara yang belum pernah diberikan kepada umat-umat terdahulu ketika Ramadhan iaitu :
  1.  Bau mulut orang yang berpuasa lebih wangi daripada kasturi di sisi Allah.
  2. Para malaikat beristigfar untuk mereka sehingga mereka berbuak.
  3. Allah memperindahkan syurga-Nya setiap hari dan berfirman : 'Hampir-hampir hamba-hamba-Ku yang soleh akan dicampakkan pelbagai kesukaran dan penderitaan lalu kembali padamu.' (Mereka sanggup bersusah payah di dunia demi kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.
  4. Syaitan-syaitan dibelenggu, tidak dibiarkan lepas seperti pada bulan-bulan selain Ramadhan.
  5. Mereka akan mendapat keampunan pada akhir malam (orang yang beramal akan disempurnakan pahala mereka setelah selesai mengerjakannya). Mengenai bonus kelima ini ada sahabat yang bertanya kepada Rasulullah s.a.w. : "Ya Rasulullah, apakah itu berlaku pada malam Lailatulqadar?" Baginda menjawab : "Bukan, tetapi pelaku kebaikan akan disempurnakan pahalanya seusai menyelesaikan amalnya." (Riwayat Ahmad)

______________________________

Duduk cangak sorangsorang dalam opis yang bersuhu 16degreecelcius ni memang syiook..
Syiook sampai rasa tataw nak buat gapo dia.

Orang kata, bulan Ramdhan itu syahri al-Quran.
Bulan nak dekatkan diri dengan Allah.
Bulan untuk membeli seberapa banyak saham as a preparation untuk masok al-jannah.
Bulan nak repair balik diri kita hat koyak rabak.
Bulan nak modified balik seketul enjin yang karat.
ar-Ruum :
22] 






and last but not least
This girl is spelling my name I guest.


p/s: tataw pasaipa upload gambaq smua ni..



RINDU ZAMAN GELAP



Hai
Assalamualaikum

Pada detik ini penulis sedang merindui zaman gelap beliau.
Zaman di mana suka dan duka ditempuhi bersama.
Ohmai Allah I can't continue writing as the water in my eyes kept falling down to the earth due to the gravitational force..
I just can't utter how love am I with all of you






_________________________________________






    Wednesday, August 17, 2011

    WORDLESS WEDNESDAY ##4

    INI SERIUS
     
    To ACIT yang hensem bergaya, taff, hot, kacak, tough lagi,  TERIMA KASIH munet ucapakan..


    Tuesday, August 16, 2011

    Piccas on Berbuka Puasa with KBU at Kuala Perlis

    Yehaaaa
    Assalamualaikum
    Berjaya pon menghaplod beberapa picisan gambaq

    Pada 13 Ogos yang lepas... jeng jeng jeng

    Kami, iaitu adekbadek KBU atau Kami Blogger Utagha telah mengadakan satu majlis berbuka puasa di Kuala Perlis, Malaysia. Majlis yang pada awalnya hanya sekadar suka-suka telah menjadi sangat meriah dengan kehadiran sembilanbelaih orang ahli KBU dan dua orang asing.. (I mean bukan ahli KBU)

    Destinasi pertama yang dituju ialah Hotel Putra Palace. Di situ orangorang KUAT KBU telah berbincang dengan wakilwakil Persatuan Belia Azamuda mengenai satu collaboration event yang bakal berlangsung pada 20thAugust nanti.

    Kak GKSB, Kak Shida, Kak Kira dan PakCu bersama tiga orang wakil AZAMUDA tengah rancak berdiskusi.
    Munet sebagai usher ja.

    Tiada motif lain selain untuk menampilkan wakil AZAMUDA

    Selesai meeting selama 30menet kami pon bergerakgerak menuju Kuala Perlis

    KakAida-KakHusna-KakNora-KakGKSB-KakLiza-KakShida-KakKira-PakCu
    Semua kena boh kak kat depan.

    Berfoya-foya sementara tunggu PakCu nak azan 



    Masanya sudah tiba



    p/s : Actually gambaq ada lagi.. tapi line seselow ni amat jeles. Namun begitu, tak semua gambaq elok sebab mood xberapa sehat. Sorri kakakkakak dan abamabam na.

    Selamat Hari Ke-16 Berpuasa

    Oh Hai..
    Assalamualaikum
    Malam ni semangat meletus-letus nak up entry pasal KBU at Kuala Perlis, tapi malangnya line tenenet tersangatlahh seselow sesiput sesedut.
    Sepantas kura-kura betoi!
    Haish upload gmbaq beqejam-qejam tapi still tak bulehbuleh jugak.
    Tengok jam dah pukoi duablaih lebeh dah.
    Tak boleh jadi ni, esok qeja..
    Nak ligan sunat soQ lagi.
    Kena tidoq...kena tidoq..
    Tapi nak jugak post satu benda ni..

    SELAMAT MENERUSKAN IBADAH BERPUASA SEMUA.



    Sekian.

    Monday, August 15, 2011

    NEW TEMPLATE

    Hai!
    Assalamualaikum

    Lawa dak kulit baru kami?
    HampirPuteh la pulak tema kali ni..

    Widget-widget pon smua Munet taok dalam laut cina selatan dah.
    Habeh cuci calat kali ni.

    By da way,

    -POSA JANGAN TAK POSA NA-

    In Progress



    FASA KERAJINAN SEDANG MELANDA.

    SEBARANG KESULITAN ADALAH UNTUK KESELESAAN IN THE FUTURE.

    Sunday, August 14, 2011

    SELAMAT BERPUASA

    Assalamualaikum
    Agak lama tidak mengomel di sini
    Bukan tadak benda untuk diceritakan
    Tapi banyak sangat.. banyak sampaikan tak taw nak setat hat mana dulu

    --Satu jam kemudian--
    Dan hingga sekarang, Munet masih xtaw nak tuleh apa.
    Sungguh kosong..

    Selamat Berpuasa semua.
    Jadikan Ramdhan kali ini sebagai satu saham untuk kit ke syurga nanti.