Followers

About Us

The Inductance

Wednesday, March 17, 2010

my life is getting dull and out of colour without him!!!

Kmaren,
bermulalah kehidupanku sebagai seorang puteri raja ,
dilimpahi rahmat kebahagiaan
serta ilmu yang bertimbun2 dan perlu dihabeskan dalam janga masa yang sangat pendek!!!

SHORT SEM!!!!
kna tukaq bilik!!!
maseh di mahallah yang sma
wing yang sama
tapi hisbah laenn
bilik pown laen
wifi pown xdapat!!!
hoye..hoye...

dianugerahkan hanya dua subjek tok sem nih..
namun, penangannya tersunggoh hebat!!!
Arab II tetiap ari ada..
lpas ni lidah munie dah kelu ar nk cakap Melayu..ahax~~

lagi satu subject ialah Maths III
ni pown tiap2 ari ada...

herm, so that's mean yang sem ni,
hanya Maths yang sumbang pointer...
so, kna ar struggle gilak2...wish me lux k!!!

starting from now on jugak munie and my partner
ada menyediakan perkhidmatan TOP UP e-reload...
with no extra charge..
ada duet,,, JALAN....
sapa2 nak topap bley ar cri munie at 545..
hehehe...
celcom ada 
maxis pown ada
digi laghi lar ada...
i-Talk pown ada gak!

the important thing is
this sem i am SINGLE!!!
no more KAPEL!!!
kekadang kesian gak sebab 
tetiba jar munie break ngan dia
but i just do that for the sake of  my Mr. Maths III
i hope that i can give all my heart for maths
and eft him with none in my memory..
ta~~~da~~ my Mr. Lappy!!!
i do love you before
but
for now and the time being i have natink with you!!!

I admit that it's so so hard to left you!!!


my dear, i do luv u!!!
dun worry bout me,
i'm just OK!!

p/s : jarang dpt on9.... so sket ar post!

Sunday, March 14, 2010

i'm gonna left them behind!!!

okidokiii
i'm fine!!
tdi asek nak marah org jar!!
nih ar symptom2 perpisahan
adesss
maaflah kat sapa2 yg munie maah tdi na..
actually munie sedeyh bila cuti dah nak abeh..
x pa lar munie!!
kuatkan semangat!!
ececece,,,, bgi tazkirah kat diri sdiri..


munie gonna miz her Orang Kampung damnly much!!!

Saturday, March 13, 2010

wat hepen??

huwarghhh...
belogku???
kau sehat x??
knapa ngan hg ni blog oiii??
hg x mkn ubat ka??
ka hg silap telan nih??
sedeyh lar munie klo mr. belog wat pangai cam ni..
allololololo
jangan lar majuk mr belog..
munie ni bknnya species yg pandai kalo masok bab pujok rayu merayu nih..

tengok r belog munie nih.. 
dah x chanteq lar..
tataw jadi apa..
layout???
biaq pi ah kat dia, janji x kaco hidop orang len...
hehehe


dan sebenarnya cuti dah nak abeh
munie maseh lagi x puas dok kat umah

dan sebenarnya result dah kluaq
terok!!
not my aim!
but redha jer lah..
Alhamdulillah..

dan sebenarnya petang tadi kluaq lox stuck ngan abah n mak
melihat keletah remaja2 di city plaza yang sangat WEIRD!
yurk!!!!
x suka ah pi situ on weekend!!
munie nmpak smua org cam pelek gila
tataw la kalo munie yang mmg  x up to date
hermmm

dan sebenarnya
time nak bayaq parkg'
ada ar stu geng nih
laki + pompuan
pakai tudung
pakai jubah lagik
ditambah plak pakai hijab yang mmg nmpak mata saja ah
tapi dok menggedik ngan laki
bukan niat nak kata
tapi ni teguran untuk diri munie sdiri 
nak buat apa pown 
pikiq mak abah kat kampong!!!









dan sebenarnya munie dah nak tidoq..
kk...
dapat tido ngan bahagia bila dah harvest tanaman2 kat Farmville
bila dah upgrade farm bgi besaq
bila dah abeh cash lam FV tuh..

p/s : esok terpaksa melalui manusia2 di city plaza lagi!! bakal bergembira dgn siti salihah ahmad... then nak wat date ngan Zaim n Sue!!!



pix 4 da day!!!


Friday, March 12, 2010

Selamat Hari Lahir


hari ni burfday abang!!!
sorry ar xdak adiah nak bgi.. 
munie ngah pokai lar..
abang yang blah kanan ni!!!

hari ni gak plan nak kuar ngan my lurve!!!
dah lama x chubet2 pipi my lurve nih!!!! 
my lurve wait for me dear!!!!
sayunk kamoo!!!
mmmuuuaaahhhhhxxxxxx

p/s : moto berhabok gilar!!! tpi mls nak basoh... huwarghhhh....

Thursday, March 11, 2010



Disini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Kalau ku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu Aku menunggu

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya

Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

maseh sendiri
sendirian itu lebih baek kn?kn?kn? 
 
 tidak!!!!
keseorangan + kesendirian???
 
p/s : minum milo kosong!! 

aku anak mak dan abah

di kala pagi mengunjung tiba
suria mula menyinar indah
sinar cahayanya mula menembusi celah2 tingakap bilikku
namun
tidurku sdikit pown x terusik dek biasan cahaya tersebut
arghhhhh
hari ni mangket lambat lgik!!!
dan juga hari2 sebelomnyar
bila maw brubah nih???
anak dara ni konfem kna reject dah!!
hak3...

seusai selesai tanggungjawabku mengemas rumah tangga nih..
terlintas di fikiran untuk mengimbaw kembali kenangan masa lalu yang indah dan gelita
lantas kaki ini melangkah laju mengahmpiri almari yang menjadi store simpanan seribu satu memori ahli2 di dalam rumah ni
ku buka satu demi satu album2
lalu terserlahlah aksi2 ganas semasa zaman ribenaku

dulu2 slalu ikot tok pi masjid

hasil kerja Mak Langku

Bapak sepupuku @ Pak Lang Aeizat


zaman tadika
umurku 5 tahun
aksi bersama abangku!!

 
jejalan

hahahaha...
mataku memang bulat dari kecik k!!
actually ada banyak lagi picx time kecik2 tpi mls ah nak tujok kat umum sbb saya sangat chumil waktu itu

then, selepas memunggah album2 tersebut
saya pown memecut laju motorku
pusing2 kampung tatkala matahari sedang memacak tinggi menghala ke sekolah rendahku untuk mengimbau kembali zaman persekolahanku
masok skolah
jumpak cikgu2 kesayanganku
pelok cium salam cikgu2ku
borak2 sket
then cikguku  blanja mkn minum kat kantin
bincang pasal prestasi pelajar2 skolah
pasal UPSR
pasal disiplin pelajar zaman sekarang
ok!! munie tipu
mna lar munie brani nk msok skolah tu
segan lah nk jmpa cikgu2
actually munie pi amek adeq munie lah..
hak3...

balek umah pi amek spupuku yang sangat chomey kay umahnyer
satu2nya adeq spupu prempuan yang aku ada dri famili mak
budak yang banyak cakap and banyak komen
suka berlakon
suka siap chanteq2
suka tegoq org2 kg
kuat bebai
kuat makan ais, hari2 nak pi kedai bli ais
kalo suruh dia nyanyi
dia akan sebot "nyanyi..nyanyi.." berulang kali 
adessss
cakap pon tak te'uih

chomeykan adeq spupu munie nih???


p/s : esok result SPM kluaq!!! result sem 2 pown kluaq!!!




Wednesday, March 10, 2010

suzuki n karisma merempit

tdi kluaq nak pi bli tiket bas ngan Nadz
then dea ckp dea da kat Gunung, umah toknyer
so, munie pown memecut lajulah motoku menghala ke Gunung
habeh bersepah habok2 atas jlj tuh tatkala munie rempit dgn kelajuan 60 km/h
then dah sampai kat gunung,
melalot ke Taman Jubli Emas plak
hehehehe
dasar keboringan melampaw dok kat umah
pi lepak2 kat situ
maen mainan2 budak2 sbb tadak org nak maen
then sembang2 meqapu ngan sorang abang yg dah macam ayah org yang lupa anak bini kat umah
alahaiiii
munie..munie...
suka suki ja ckp ngan org yg x kenai
tapi tu lar realitinyar..
bila munie ngan nadz bergabong
semua org kami wat mcm kawan.
HA!!!
tadi nmpak pelangi yang sangat indah!!
teruja sangat
sebab pelangi tu mcm nak full
tapi nmpak kaki dia ja..
ngah sonok2 maen
gerimis menurun plak,
so gerak lar kami menghala ke pacuan dua roda kami yg dipakir seberang tasek tuh..
smntara nak sampai kat moto kami yang sangatlah jaoh tu
dan jugak lar kami dok cegah maksiat n snap pix lagik


then bergerak lajulah kedua makhluk itu bergegas mendapatkan pass flight ke puduraya di shahab perdana
berterbanganlah not-not 50 dalam matawang Malaysia kepada penjual itu pass
bukan Airasia menjadi pilihan kami
bukan juga MAS
tetapi SWARNABUMI
menjadi pojaan hati mereka
Apakah???
hak3...
adesss.. 
flight yg x femes lgi serabut servisnyar..
lantaklah..
tawakkal ja lah..



p/s : tengah mengenang kembali kelas muzik waktu skolah rendah sbb dah lupa cara2 nak men recorder~~

Tuesday, March 9, 2010

aku maseh di sini

sem II break is passing so fast
and today is 09 March 2010 dah pown
11 March ni result dah kluaq
tapi dri smlm lgi depa dah dok kecoh2 pasal result
ada yg dah bley check dah
tpi munie ni, dri smlm lgi dok error ja
ceroii tahap cipan tua dah ni..
sabaQ la munie...
munie harap result sem II ni ok lar..
Ya Allah, aku berserah padaMu..


petang ni munie igt nk pi bli tket bas
bnda yang munie plg x suka
sbb, 
klo bli tiket bas tu
tndanya dah nak kna p sana balek
oh!!!! tidak!!! tamaw!!!
apa dar munie ni!!
pi lar dok kat sna elok2..
blajaQ!!
 
 pict yg xdak kna mngena..
I WANNA BE A PILOT!
x salahkan kalau org tnya apa cita2 munie
and munie jwb nak jd pilot
sebab cita2 x semestinya akan tercapai..
w/pon munie taw yg cita2 munie ni terlalu tnggi sehngga mencapai awan,
tapi hat nilah cita2 munie
so, kpada sapa2 yg dpt further study tok jdi pilot tuh
study lar leklok
sebab munie dah x boley jdi dah..
 

p/s : mana dea rslt nih!!! munie x mndi lagik!!

CAMPOQ ABEH AIH..

this is what i got during the first week of my sem break!!
tenx tok!!




~~SPENDING TIME WITH MY COUSINS~~
 si manis bulat nih nmanya kak teh..
pipi kak teh ni mcm pau!! lembot..
yang muka innocence ni plak aiman
aiman ni suka teyak..
tapi mulut dia ringan..
pot pet memanjang
aiman ni hidupnya ditemani wire
dri kepala sampai lar ke perot
sebab tu lar kpala aiman agak memanjang
hahaha...
aiman bajet bley berdiri
w/pon aiman dah setahun lebeyh
tpi dsbbkn pnykit n mnja sgt
sampai la ni pown dia x leh tak teh lagi
aiman!!! chaiyok2!!
hahahah
projek spupu2ku time tok xdak kat umah
habeh bedak ngan celak depa main
yg x pakai baju ni mrupakn perenang jr kedah
wakil kedah ooo
kami panggey abg cik
yang  mka ala2 phantom of the opera ni plak leader team nasyid
dikenali sbg angah

++actually, ramai lgi spupu yg munie ada, tapi pict depa ja yg munie dan snap..heheheh++


 
sneakers baru!!!
tenx abah!!
actually munie nak yg converse tu
tapi xkan nk prabeh duet kowt..
abh munie bg 200hengget 4 my sneakers
tapi, munie juz amek yg mrah2 ja..
lebeh tu bley bli bju lak..

ha!!!!
munie dah bli novel 9 NYAWA nih!!
pipah!! bez ar cta nih..
 
 
 ++spending time kat umah TOK SU++
hahahah
hari tuh, boring gila
so, ngada2 lar ngan Nadz nk pi jejalan
at 1st, plan nk pi Taman Jubli Emas
dah smpai c2
panais gilar!!!
then pusing2 sat kat situ smbil mncegah maksiat
pastu melalaot ke Taman Rimba
pown tempat maksiat
ish3... apa nk jdi??
pi mlwt umah tok su 
mcm perkmpungan melayu lama la
masok situ
sign2 ckit buku plwat
bli rojak
maen doi
pastu balek..
btw, tenx nadz..
so, ada lar 2 3 keping kmi snap pict kat umah tok su slps kna sergah ngan pak guard
 
 
 
nadz bersama pemain piring hitam..
 
di anjung rumah tok su



++i wish to have the LC!!!++
 
 this is mine!
 
 
and this is my pak ngah's
 
p/s : actually, munie ngah tgu result sem 2 kluaq nih.. tapi x dpt2 view lgi pown.. alarhai... ceroiiii...
***doakan munie pass semua paper na!!