Followers

About Us

The Inductance

Tuesday, June 29, 2010

AGM Enginius

Salam Perjuangan
''....mintak semua betolkan niat semula....''

firstly, i just wanna say sorry coz i've natink to jot down..
lack of idea..




in short this two piccas are the story of the last night..

Last night, Engineering Student Society held an Annual Grand Meeting at AMF Hall.. [da macam essay BI plak]   So, i'm one of the committee of that grand event... AGM nih, macam besa ar.. arrival of VIP, pastu nyanyi2... ni part paling gempak.. betoi ar smua lecturer dok kata yang budak Engin mmg havoc.. bley gegar AMF Hall bla depa nyanyi.. then, da gimmick.. pastu pembentangan manifesto tok calon2 BN... undi2.. munet jaga kutip... pastu kira undi skali... hahaha.. kami AntiRasuah!! bilang undi pown kecoh... kalah SPR kot.. 
lastly, at 11pm majlis da abes... and as usual committe kna wat postmortem... luahan prasaan la kunun.. nak pebaik mna yg x btol...  tazkirah sebagai pnutup bru bley balik mahallah...

p/s : mnggu nih bz ngan society... bak kata my prez : Visit our booth in front of IRKHS for more information...

munet maloo weyh!

short entry!
just one short, simple n nonsense question..
apakah perasaan anda..
    mood : bersemangat
    situasi : lawan bowling
    aksi : penuh bergaya
bayangkan.. anda sedang bersemangat,,, semangat yang berkobar2.. yelar.. ada braders di lane sebelah... kalo longkang memang jatoh saham ar.. So, untuk menunjukkan betapa pro-nya anda.. tangan kanan diangkat tinggi kedepan, lantas ditarek ke belakang dengan bertenanganya agar dapat menghasilkan nilai momentum yang tinggi untuk menstriken pin2, kaki pulak da ready nak beraksi.. and suddenly ploop.. o0o0o0opppppsss... bola tuh jatoh before anda dapat meng'hawin'kannya ke depan.. which means bola tu parking kat belakang anda ler... 

[and the rest ..]

weeee...
maloo gilak!

p/s : moral of the story, jdilah seperti Mr Bean... dapat overcome all the obstacles...

Sunday, June 27, 2010

STRIKE? SPARE? or LONGKANG?

seawal abad 0730jam,
terciptalah suatu lagi hari untuk dikenang!

sesungguhnya court takraw CFS menjadi saksi kejadian..
setelah hampir half n hour menanti kumbang2 bersiap
nampak jugak batang idong mereka sekalian alam
lar... ngatkan kluar pakai baju beropol2  segala bagai, skali..aceh..
siap apa la lama sangat pak cik oii?
kantoi overslept da tuh..

then around 8.10am
terlihatlah sebuah van meluncur laju di Jalanan Universiti
lantas mengaplikasikan emergency brake di hadapan tok guard..
hahahah
terasa puas di hati!
dendamku sama tok guard itu belom selesai!
Ya Allah... 
istigfar munet!
he's doing his work dengan pnoh amanah!
please make use of that!

setelah berpusu2 masok ke dalam van
duduklah kami ber7 dengan santunnya
yezza!
at last tercapai gak hasrat di hati!
munet round KL weyh!!!!
__riak pulak__ 
bez tapi seksa!
arghhh
sunyi+sepi lol!
awat semua org baek sgt ha??
munet ja dok beletiaq sensorang dlm van tuh..
haila..
jejaka2 sekalian sangat pemalu!!
betoi ah org kata,
Dr ngan Ir mmg x leh ngam..

around 8.20am da sampai kat South City
event start kol 9++
so, mennapaklah kaki mencari breakfast

setelah perot terisi
energy dijana!
game pown bermula!
KEJOHANAN BOWLING 
SILAT CEKAK USTAZ HANAFI
Keluarga bahagia SCUH
memang havoc ar tadi!
walaupun munet x menang
tapi still dapat 1st place taw!
for thr saguhati..
haila..
lagi cket ja nak dapat 3rd place..
tadak rezki nak wat gena..
tapi, tadi memang respect abeh ah sorang mak cik tuh..
skali dia hawin, kalo x strike pown mesti spare ah...
caya sama lu!!
even da macam nenek orang tapi still tough..
maybe slalu praktis silat kot??
agak2 kat umah mak cik tu ada lane per??
mak cik tu dapat best player kot!
see the face of the champion..
riak latuh..

padan ah munet rasa macam down gila tadi!
lawan ngan champion!
hahahah koya la munet..
maen bolink pown sthn skali..
ada hati nak jd winner..

at the end,
balik dgn hati yang berbunga2..
dan sdikit rasa berat di hati..
berat nak mninggalkan rakyat2 SCUH yang gila2..
and berat rasanya apabila nama munet dipanggey utk amek adiah tadi..
unexpected!
hahaha
terasa semua mata memandang munet tadi
huhuh
apsal time nama munet dia sebut nma IPTAku skali???
arghhhh!!!
beratnya tittle UIA PJ nih!!!
rasa x layak sangat2 nak pikul n jaja nama nih..

back to the story..
at 3.00pm dah sampai CFS balik..
hoye..hoye..
x sabarnya nak bukak adiah nih...
u know wat i got??
as expected, dapat selai t-shirt Polo bertenunkan logo Akademi SCUH..
 
 
p/s:
dear Azua, Kak Kirah,Haz, Nanad, Shaket, Sahel, Din n abangnya : bez memory ever!! jom match lagi!! Shaket nak sapot plak... and not to forget, our charming penyelia, Abg Naim.. tenx sbb sapot ktorang.. n blnja makan... and lastly a lot of tenx to the driver!!!

Friday, June 25, 2010

PIPAH IKHLAS X NIH??

Salam Ideologi
malangnya malam  nih tadak idea..
then suddenly perasaan rindu membuak2
pipah rindu hang weyh!!
 hahahah
rindu nak kluaq hang out ngan hang

 pipah!!
tenx 4 the award..
nak lagik!!
anyone??

da dapat award kna interbiu plak dah..
jom..jom.. jawab lekaish..

1. Apa nama blog anda dan kenapa letak nama itu?
     berdiamdiribukanertinyaakukalah nama blog nih... so meaningful..
2. Apa nama URL blog anda dan dari mana datangnya nama itu?
     http://minerelisme.blogspot.com
     datangnya dari budaya saya punya, suka hati sayalar... it's mine!
3. Apa method dalam penulisan anda?
      tadak method2, juz write watever i like... yang penting.. kerjasama!! hak3... sopan-santun itu pasti.. hormat-menghormati itu perlu.. amar ma'ruf nahi mungkar itu wajib!
4. Pernah terasa nak hapuskan blog? Sebab musabab?
    x  pon.... sebab da wat nak hapuskan wat pa???
5. Pernah ahli keluarga anda baca blog anda?
     penah... adek, pak ngah... the rest xkot.. komputer kat umah pown tgu munet balik ja bru tadak habok2..
6. Apa perasaan anda bila orang kata blog anda buruk sedangkan orang lain kata blog anda cantik?
    hatinya sangat jujur, ikhlas dalam berkata2... trima qaseh la noh... tapi munet sedaq yg mmg belog munet x santek n semat cm blog ampa..
7. Bila blog anda diberanakkan?
    25 Julai 2009
    waaaa da nak dokat sotahon dah....
8. Siapa orang pertama yang tahu anda ada blog?
     pipah yang mengajar munet wat belog nih la...
9. Apa perasaan anda bila ada orang berkata tentang blog anda di sekolah?    mesti la suka... tapi mlgnya time skolah dolu2 munet bota IT la...
10. Sepuluh orang seterusnya yang akan anda tag!
       tunggu munet serang kat chatbox korang na!!! 

pipah!
setel da satu hutang..
tapi banyak lagi hutang2 yang belom dijelaskan..
maaf sesangat, elaun x masok lagi!
hehehe

p/s : kata janji bukan ukuran... tak suka situasi macam nih! haru biru la..




sayang sy x? (^_<)

sayang sangat2...

Ask me anything

Thursday, June 24, 2010

Rejab...

sedar tak sedar..
skrg nih da masok bln Rejab da pown..
bulan yang penuh keberkatan..

so, tadi ngah jalan2 mencari ilmu di alam maya nih
terbacalah munet artikel nih..
sharing itu caring kn??
x salah kan kalo nak share sumtink yang boley bring benefit to someone?

Bulan yang ditunggu-tunggu oleh mereka yang mencari kebajikan yang banyak. Sesungguhnya Allah menganugerahkan rahmat kepada hamba-hambaNya dalam bulan ini. Barangsiapa memuliakan bulan Rejab, nescaya Allah memuliakan mereka dengan seribu kemuliaan. Gandingan 3 bulan (Rejab, Sya'aban dan Ramadhan) merupakan satu tempoh yang amat berkat. Setiap satu mempunyai keistimewaan tersendiri.

Kemuliaan Rejab kerana Israk Mikrajnya, Sya'aban dengan malam Nisfu Sya'aban dan Ramadhan dimuliakan dengan Lalilatul Qadr. Di antara rahmat Allah yang terbesar dikurniakan kepada hambaNya ialah dengan melipatgandakan pahala setiap amalan yang dilakukan dalam bulan ini. Di antara amalan pada waktu siang ialah puasa, solat sunat, tasbih, selawat, membaca al-Quran, istighfar, sedekah dan seumpamanya. Manakala waktu malam diisi dengan solat tahajud, solat sunat tasbih, zikir, tasbih, selawat, baca al-Quran dan istighfar. Sepanjang Rejab, Allah melipatgandakan pahala dan keampunan serta mengangkat darjat di dalam syurga.


Selain berpuasa, umat Islam digalakkan beristighfar. Bacalah doa istighfar Rejab yang banyak dinukilkan di dalam kitab-kitab. Allah melimpahkan keampunan dan rahmat yang tidak diberi pada bulan-bulan lain. Amalan sedekah juga dibalas dengan ganjaran yang banyak. Dinukilkan bahawa barangsiapa bersedekah dalam bulan Rejab diberi ganjaran setiap sehelai bulu roma di tubuhnya dengan 1000 kebajikan, diangkat 1000 darjat dan dihapus 1000 kejahatan. 

Jadilah fadhilat atau kelebihan Rejab yang kita baca atau dengar seolah-olah satu dongengan yang tidak bermakna dan tidak sikit pun memberi kesan di hati. Apabila sikap begini terserap di dalam hati, tidaklah mampu untuk merealisasikan sesuatu tindakan. Bahkan di dalam al-Quran, Allah menempelak golongan ini seolah-olah ada mata tetapi tidak dapat melihat, ada telinga tidak dapat mendengar dan ada otak tetapi tidak dapat memikirkan.

Allah Maha Melihat atas apa yang kita lakukan. Allah Maha Mendengar atas apa yang kita ucapkan. Allah Maha Tahu atas apa yang kita lintaskan di hati. Allah memberi ganjaran atau balasan berdasarkan sejauh mana kita berusaha menghampirkan diri kepada Allah. Jika kita bersungguh-sungguh beramal mencari keredhaan Allah, Allah akan memberi balasan setimpal dengan usaha yang disumbangkan. Sebaliknya jika di dunia kita tidak begitu ambil pusing akan urusan ibadat, maka sudah tentu Allah tidak akan mempedulikan perihal hidup kita di dunia dan akhirat.

p/s : sapa posa ari nih??

wish me luck kayh!

Salam Perjuangan

hati bergelora

jiwa meronta

yeargh... 

VIRUS OMSICK 
datang mnyerang bandaraya Minerelisme lagik!!

anyone have the vaksin??
i need it!
really. really need it!



enaf la tu munet oiii..
study...study...
oh kerajinan, hadirlah padaku
wahai sang kemalasan, pergilah dikau sayang

semalam ada kuiz Chemy..
abeh tonggang langgang munet pnya teori
Bond Enthalpy la..Lattice Enthalphy la.. Entrophy la.. Born Hyber Cycle la.. at last semuanya hancus dengan jayanya.. hopefully ok la..
 lab report pown x siap lgi^_^


petang ni pown ada quiz lagi!
Computer II pulak..
nak study... tapi tadak buku.. workbook pown tadak.. 
yang ada hnyalah buku contengan jar..
huwaaaa... malasnya nk tgk tulisan yang kemas+chantek+bulat2 tuh..
anyone nak sedekahkan Ansi C++ kat munet x??
pinjam sat semenet..

and the quizzy things goes on till this friday, which means esok la tuh..
ayakk.. Physics la plak..
Thermodynamics.. ala2 Chemy la jugak..
tapi xla nk kna mngafal..

jom study ngan munet
gambatte munet!
man jada wa jada
[cikgu add math kat skolah dulu slalu kata phrase nih]

p/s : duet da tadak nih.. allowance x masok2 lagi.. makan nasi + telor ja la munet.. jimat cket..



Monday, June 21, 2010

acit itu Abdul Rasyid

salam whoaaaa...
fuh! terkezoot..
acit!!
awat hg x puas ati ka kat munet sampai wat post pasai munet nih??
apa salah munet?
apa salah "munet"??
hulalalalalla..
by the way acit,
munet terharu sangat dowh!
tenx dude!
x sangka munet nma "munet" tu ada peminatnya...
jom tengok sapa acit tuh



p/s : natink much time left, munet da setkan nak on9 15 menet ja.. nak sambung wat tuto physics lak nih.. kayh! salam alaik...

S
T
U
D
Y

Sunday, June 20, 2010

Majlis Pengijazahan Ke-2 Silat cekak Ustaz Hanafi

semalam yang berlalu..
mentari hari ni sangat hensem
semalam mataku bengkak, gara2 omsick + layan Kabhi Kushi Kabhi Gham
hari nih, aku mampu tersenyum girang
knaper mudah sangat?
sebab bila semua derita di jiwa diluahkan dlm bentuk cecair..
rasa seperti natink had hepen..

bangun pagi..
subuh..
tdoq..
bangun balik around 8
my function will start at 10.30
ger ready with all the timba [baldi la tuh], kain batik n laen2..
around 9.30 da sampai ke tapak projek
sesi bertaa'ruf ngan junior2
sembang2
breakfast
sapu tapak projek..
then, aroun 10.20
guru utama pown sampai
majlis bermula..
the rest, let's picca says it!
 
itu namanya, majlis ijazah
da gaya nak angkat nikah x?
berlapik kayh..
time ni kata "aku terima silat ini.."
pastu, baru la mandi limau...
 



yayy!!
lepas ni bley sambung peringkat potong plak!!
excited pulak...
aper yang penting??
kerjasama..
berkat kerjasama kita...
majlis nih berlangsung dengan jayanya..
[ our prez work hard ]
lembu punya susu, sapi dapat nama..
berkaitkah??
like my heart lar...

p/s : nnti nak pi UIA Gombak... masok waja diri..

it's Abah Day!

abah...
this little girl needs you
for many, many things

i don't know how to say it's
but i'll try it
abah, ceq sayang abah sangat2..
abah...i need you now!
please abah...
come and hug me ketat2..
like what you alwez did when i'm crying..
abah...
Happy Father's Day!
[crying]

Friday, June 18, 2010

High Tea at Wendy's Jaya One

Salam Ukhwah 
munet sehat.. hampa semua sehat??
harap2 semua orang in a pink of health..

herm... actually, munet hepi sangat ari nih sbb niat nak makan Wendy's suda tercapai petang tadi..
 
 munet yang sentesa khusyuk time makan
 
 farah yang lapaq

eh..eh.. mirah malu2 plak..


the conclusion is, till now burger2 yang ditapaq maseh blom abes lagik...
janganlah tamak time order ya!
ukur baju kat bdn sdiri kalo nak wat baju!
 
p/s : nak wat tuto!!!

mak, cek LapaQ

i just need it
not more
a bit pown da enough
enough to make me smile
like this
 

yayyy
i need it
i wanna it
huwaaaa
sangat teringin maw makan wendy's
sapa nak teman munet??
haila...
munet memang fail kalo nak ajak orang teman munet kluaq
tapi kalo org ajak munet, munet ok jerk..
my bad!

tension!



munet yang otai!!


p/s : jom teman munet wat qeja skolah... ada tuto chem ngan physics... maseh soci lagi..


Back to Africa

Salam satu Malaysia!!!
panas...panas...panas....
jalan selangkah ja dengar org cakap pasai WorldCup
back to Africa!
yayy!!
tapi kekadang rasa jeles sangat!
jeles dengan mereka-mereka yang bernama braders itu..
selamber badak jer lepak kat kafe ramai2
jerit kuat2..
and at last, there's no empty space for gurlz at the cafe!
ni semua salah dean!!!
apsal x byr Astro???
semua mahallah tadak astro... so, terpaksala bersardin 'ayam brand' kat dlm kafe tuh
mana yang nak makan la, nk bli mknn la, nk tgok bola la...
arghhhhh
sangat crowded!!!
even nak masok pown dah macam nak muntah ijau ja...
semua kafe kat CFS nih jadi tumpuan!!!
makan x pown, lepak jer..
x ckop dgn tuh,
siap jerit kuat2 lagi...
kami semua yang tengah sodap2 berkuak lentang pown boley terkezoot...
haila, braders..... ampa pnya sorakan tuh, sampai level 9 pown bergema taw!
tolong jaga aurat anda...

lately nih, munet sangat ter'addicted' dengan lagu WAVIN' FLAG by Knaan..
di'providekan skali pada kalian bait2 kata lagu nih..
so meaningful....at this moment..

Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh, oh oh oh oh oh. [x2]
Give me freedom, give me fire, give me reason, take me higher.
See the champions, take the field now, you define us, make us feel proud.
In the streets are, exaliftin', as we lose our inhabition.
Celebration it's around us, every nations, all around us.
Singin' forever young, singin' songs underneath that sun.
Let's rejoice in the beautiful game.
And together at the end of the day,
WE ALL SAY:
When I get older, I will be stronger.
They'll call me freedom. Just like a wavin' flag.
And then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes:
When I get older, I will be stronger.
They'll call me freedom. Just like a wavin' flag.
And then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes:
Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh, oh oh oh oh oh. [x2]
Give you freedom, give you fire, give you reason, take you higher.
See the champions, take the field now, you define us, make us feel proud.
In the streets are, exaliftin', as we lose our inhabition.
Celebration it's around us, every nations, all around us.
Singin' forever young, singin' songs underneath that sun.
Let's rejoice in the beautiful game.
And together at the end of the day,
WE ALL SAY:
When I get older, I will be stronger.
They'll call me freedom. Just like a wavin' flag.
And then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes:
When I get older, I will be stronger.
They'll call me freedom. Just like a wavin' flag.
And then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes:
Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh, oh oh oh oh oh. [x2]
WE ALL SAY:
When I get older, I will be stronger.
They'll call me freedom. Just like a wavin' flag.
And then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes:
When I get older, I will be stronger.
They'll call me freedom. Just like a wavin' flag.
And then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes back,
and then it goes:
Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh, oh oh oh oh oh.
and every body will be singin' it.
Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh, oh oh oh oh oh.
and we are all singin' it.
p/s : munet sokong brazil!!!!

Thursday, June 17, 2010

FREEDOM

"Give me some sunshines,
Give me some rains
Give me another chance, 
I wanna grow up once again"

sounds like tak tahu bersyukur..
haila munet...

The freedom of opinion and thought...It is not only a right but a duty for everyone to think and contemplate.
Within its command for people to think, Islam admits that they may make mistakes, and they should not be blamed for them.
Rasullullah saw admitted the right of someone to make mistake when he said,

"If a mujtahid gives a decision after having tried his best to decide correctly and is right, there are two rewards for him; and if hr gives a judgement after having tried his best (to arrive at the correct decision) but errs, there is one reward for him" 

(agreed upon) there is no system in the world which encourages people to think and rewards them even if they are wrong except Islam. 
This is why islam has got different school  of jurispurdence, tafsir, etc.

p/s: Oh Allah, my Lord, i'm very thankful being ur slave!

Tuesday, June 15, 2010

salam semua!!!
all is well??
Alhamdulillah...
da lama rasanya jari x berlari menaip kata hati ini..

M
A
A
F
munet bizi la...
byk esement nak kna wat..
kih..kih.. buatkah??

tengok!
ni la hasilnya..
munet da dapat learn lgi satu new language
that is, computer language or famous as C++
programming...

bye for now...
salam alaik =]

Wednesday, June 9, 2010

Mahallah Khadijah in DANGER

Salam Ukhwah...

masalah
.
.
.
.masalah
.
.
.
masalah lagi

 lately nih, banyak betoi kes kecurian kat MK nih
tensen tol
tiap2 ari kna dgr announcment precaution step
[1] Please lock ur door whenever u r not in ur room
[2] Close ur window everynight
[3] Make sure to keep all of ur belonging in ur locker and Lock it.
[4] Please do care on ur own laptop, i-Pod, mP4,  handset and others.
[5] blablablablabla.....
^^^banyak sangat sampai munet x hingat....

in short, sapa la yang bangang sangat dok cuqi-cuqi harta benda orang nih???? kalo nak sangat, tunggu elaun masok la, pi bli...senang cqita... x gadoh nak sosahkan hidop org laen...
 
           Alhamdulillah la sebab munet jaoh lagi dari pencuri nih....

p/s : ya Allah, Kau jauhkanlah aku dari sebarang perkara yang tidak diingin, unsur kemaksiatan, perkara yang melalaikan, sebarang penyakit dan kegagalan... Ameen~~


lupapulak~followers munet da smpai 100 =]

the empty space

salam ideologi 
it's raining, yet starting to seqeyat da pown
natink to story
hidup as an engineering student kat CFS nih just go on as usual
natink to be so impressed

but theres something that make me so excited here
that is being in Comp Lab
boley online curik2
lecturer yg sgt sporting
belajar lagi satu new language which is C language
excited sunggoh!!
tataw nak habaq ar..

lagi satu yang bez dok kat CFS nih ialah:
petang2 dpt tengok org men bola
from my room which was at level 9
tapi,,,
ari nih hujan
so xdak la free show




pdg kosong
[view from my windows]
**tiba2 tingat lagu trough my window

malam semalam, as usual ada training silat
tapi semalam sumtink yang luar biasa happen
ramai braders2 1st year mai tengok kami dok prkts
berminat nak join latuh..
bru plekat poster, da dpt sambutan
Alhamdulillah
kami senior2 Persatuan Silat Cekak Ustaz Hanafi sangatlar teruja atas kemasukan budak2 baru!!
in short, malam nih pown ada training lagik..


hujan semakin lebat,
maw tidoq boley??
nak pelok2 my bntal nih!
haish, nak maghrib dah la munet oii...

p/s: nak install Microsoft visual C++. sapa ada hah?? sedekah kat munet..

Tuesday, June 8, 2010

i'm quit

if this is my fate as had been written at Luh mahfuz, munet redha..

Saturday, June 5, 2010

The Residents of Hisbah Ruqayyah

Salam Penulisan
lama rasanya belog nih membisu
maybe, silence is the best way 

starting last tuesday, the classes had begun
agak busy kowt
mangket awal2
iron baju
siap lelawa
semangat berkobar2 pegi klas
at last,
bagai pungguk rindukan bulan
menanti kasih yang tak kesampaian
lecturer x jugak sampai2
in addition,
munet skrg nih dah dpt bilik baru
mencakar langit jugak la
level 9 oo0o0o0
paling tinggi kat CFS nih
munet jugak la yang plg lmbt nak smpai bilik
jenoh jugak la dok tunggu lif tu
teqa nak sampai kt level 9 dan tidoq seround dulu..
haila.. nek tangga pown cepat
tough cket!
tapi macam tak terpanjat plak...

p/s: suddenly rasa sedeyh.. apakah perassan ini?? rindunyar pada mereka... Ya Allah..