Followers

About Us

The Inductance

Thursday, June 30, 2011

Cuti Masih Panjang Sis

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bila tahap keboringan dah exceed the limit,
Bila idea dah mengering.

Ot-to-ke? (Apa perlu dibuat?)




Cuti maseh panjang bro.
Relax dulu.. chill..
Jangan nak semakkan otakku dengan pre-reg kalau sistem UI* tak pernahnya nak selari dengan apa yang dicanang-canang dekat web.
Jangan nak penuhkan cerebellum memikirkan tentang PTPTN kalau dah international university tuh tak sehaluan dengan yu-yu lain..
Sebelum lagi banyak ayat-ayat yang tak sepatotnya kluaq, it's better for me if Munet yang keluaq dulu..
Istigfar dulu..

caww cin cawww

Maa'ssalamah wa ilalliqo'
(taktaw lah nak eja macam mana)
Salam alaik

Wednesday, June 29, 2011

Tuesday, June 28, 2011

I LOVE YOU THIS BIG

Assalamualaikum.


To a man out there, this one is special for you


I know I'm still young
But, I know how I feel
I might not have too much experience
But, I know when love is real.

By the way my heart starts pounding
When I look into your eyes
I might look a little silly
Standing with my arms stretched open wide.

I love you this big
Eyes have never seen... this big
No-one's ever dreamed... this big
And I'll spend the rest of my life
Explaining what words cannot describe but, I'll try
I love you this big

I'll love you to the moon and back
I'll love you all the time
Deeper than the ocean
And higher than the pines.

Cause abah, you do something to me
Deep down in my heart
I know I look a little crazy
Standing with my arms stretched all apart.



So much bigger than I ever dreamed my heart ever would
I love you this big
And I'd write your name in stars across the sky
If I could, I would



I LOVE YOU THIS BIG, ABAH..

Saturday, June 25, 2011

Segmen KBU, Jom kembali ke sekolah!

Hai.. hai.. hai ya ya..
Assalamualaikum..
fuh..fuh.. banyaknya habok..

Okey, back to main subject here..
Pakcu Sofi ada buat segmen khas untuk KBU down to memory lane..
hahah zaman skolah punya crita..

Mana paling best, tadika, sekolah rendah, sekolah menengah?
Bagi munet semua best, semua ada kisah tersendiri, semua ada kenangan yang tercipta untuk dikenang.
Zaman tadika Munet bermula masa umoq lima tahun.. Time tu dok kawan dengan Pak Lang, Bang E and Kak Long yang tiga-tiga depa tua setahun dari Munet. So, bila depa pi tadika tinggal la Munet dok tuju kasut sorang-sorang kat umah. Lepas tu mola la minat nak pi tadika jugak.. Lagi apa ha? Munet tak ingat dah!!
Lepas tu masok SKAJ, time tu buaih tak hingat.. First day masok skolah dah kena warning dengan Cg Ozainee, cikgu kelas 1Kenanga. Ha-ha..  Nak jadi crita, meja sebelah Munet ni ada sorg budak pompuan qeja dok teqeyak ja dalam kelas, So, Munet pon kutey la dia.. ha-ha.. gila otai, siap cubet anak org lagi.
Dah tu, xpasai2 kena warning dgn ayah dia.. jenis mengachom ni payah la.. 
Lagi yang paling best time skolah rendah ni, Munet selalu dapat no 1-10..  Semua cikgu kenai..even kalau jumpa la pown depa ingat lagi,, sob,,sob,, terharu.

Pengalaman manis
Apa yang manis ha?? Tak ingat la.. Ha!!! Masa trial UPSR Munet dapat 5A! trial ja pown.. tapi Munet rasa puaih sebab dapat challenge sorang kelasmet Munet yang dari darjah satu laghi Munet tak puaih hati kat dia.. ha-ha

Subjek yang digemari
Munet paling suka Pend Seni Visual.. Sebab time PSV kita tak gadoh tensyen2 nak pikiaq.. and lagi satu sebab setiap kali kelas PSV mesti lukisan Munet akan dijadikan bahan pameran.. haha Riak la pulak.. tapi tu la, budak2 lagi masa tu..

Zaman Tadika
5 Tahun
3 Mawar Sek Keb Alor Janggus
Gambaq masa lower form dekat SMKAJ langsung tadak.

4 Jubilant
MJSC Beseri

5 Jubilant
MJSC Beseri
p/s : Tak terasa langsung nak sebut pasal SMKAJ or Beseri dalam segmen ni. Letak gambaq dah la no 

Wednesday, June 22, 2011

semangat

Semangat yang hilang

Penat.
Satu adjektif yang cukup untuk menggambarkan situasi ini.

Penat dah aih.
Satu ayat untuk menegaskan keadaan yang berlaku.

I am tired enough.
Enough is enough la kan?
Kenapa perlu pikiaq benda-benda yang kita sendiri tak tercapal dek akal?

Biarlah mereka dengan hujah-hujah mereka.
Am I too young to worried about?
Yes, Munet. You are.

So, kenapa nak pikiaq lagi?
Sebab mulut mereka bertanya?
Sebab hati ini mahu?

And at last,
Silence keeps thousands of words.

p/s : Hati Kata Rindu

##awat takleyh upload gambaq? penat edit.. grrrrr

WORDLESS WEDNESDAY ##2

Friday, June 17, 2011

Jumaat

Jumaat datang lagi membawa sejuta dua keberkatan
Dan aku masih di sini
Menanti kasih tak kesampaian
Menanti bulan jatuh ke riba
Menanti diri ini terbang

Perasaan ini sukar diduga

Terasa macam susah sekali nak menilai antara kaca dan permata
Antara suka dan suka-suka

And at last,
Aku diam tanpa kata

Dan tiba-tiba
Kehadiran satu mesej ini seperti si dia memahami isi hati ini

Untukmu wahai wanita solehah..
Jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana itu takkan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan atau lirikan senyuma, pada bicara manja yang menggoda atau pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntunkan imannya.
Sesungguhnya lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita, Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa Adam yang kau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya untuk memimpinmu kelak. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya dan Adam yang benar-benar layak pasti akan hdir untuk melengkapkanmu.

Tenx sahabat for this message.

Ya Allah, I know You're reserving someone special for me...

Assalamualaikum

Sunday, June 12, 2011

Berakhirnya

Esok bermulalah penggal kedua sesi persekolahan.

Selamat kembali ke sekolah adik-adik dan juga cikgu-cikgu.

Rindu zaman itu.
Zaman menghadapi life crisis, kejutan budaya, prep petang, makan berskala dan macam-macam.
Sebuah life yang sukar nak dicerita-in.
Sebuah cerita yang tak pernah ada draft.
Terlakar pada langit cerah dan awan biru.
Sebuah perhentian dalam sebuah perjalanan mencari makna kehidupan.


Terumbang ambing dalam mencorak masa depan yang belum pasti. 
Antara minat atau suka-suka.

Dua perjalanan yang berbeza.
Sungguh la orang kata, time-time camni KAWAN tu dah jadi diri sendiri.
Konflik yang sampai la ni masih berbaki.

I wish that I am the pilot and you are the stewardess.
How sweet kan?

At last,
kita semua pergi membawa haluan masing-masing.
Pergi meninggalkan tapak yang kita sama-sama jejak.

p/s : SEKADAR HIASAN

last paper SPM
Semoga bertemu kembali Beseri.
Tempat yang mengajarku erti kehidupan.

Hati ini telah bersatu
Berkumpul di atas perut bumi-Mu
Hati ini telah berpadu
Bersatu memikul beban dakwah-Mu

Prep petang.
Munet : Satgi hang nak balik gerak munie na. [munie tu munet la]
Liza    : Aku baru ja sampai.
Munet : Takpalah, munie nak tdoq ja prep ni. 

p/s : Till now Munet still rasa yang prep petang patut dimansohkan!!



Saturday, June 11, 2011

Prep Malam OPTIONAL :)

A : Weyh, B aku dah buat banyak dosa la.
B : Tu la.. aku pon banyak jugak nih..
C : Hang kata hang, aku ni lagi la banyak.
D : Awat hampa ingat aku ni tak buat dosa ka?

Prep malam tu sememangnya burn dengan bermuhasabah diri.
Munet sendiri menjadi saksi tumpahnya air mata lelaki berusia 16 tahun yang masing-masing menyesal atas kesilapan-kesilapan lalu.

At last,

E : Tak pa weyh, jahat-jahat kita.. Kita tak pernah berzina.

And, I was like wadapissh?

Sebenarnya, Munet just nak bagi peringatan kat semua kawan-kawan termasuklah diri Munet sendiri.. Walau kecik mana pon dosa kita. It is still a DOSA. And dosa kecik kalau kita keep repeating it, it will be dosa besar. (Betulkan Munet kalau silap).

p/s : Munet rindu nak dengar alunan merdu Rabittah Hati kat Beseri.

Thursday, June 9, 2011

CONTENGAN JALANAN

I love Hlovate style of ranting.
I love Hlovate punya novel.
And the latest one is Contengan Jalanan.
Dua jalan cerita yang berbeza tetapi masih di atas satu dasar..
Dua perjalanan oleh dua insan yang menjadikan muzik dan not-not sebagai asas kehidupan, tetapi akhirnya tersedar at Tenth.

Till now, I had read semua novel Hlovate kecuali Gurindam Jiwa.
Sesaat membaca novel Hlovate had make me fall in love.
Yess! Jatuh cinta dengan jalan ceritanya, jatuh cinta dengan penulisannya.

Kadang-kadang tu, rasa macam tengah baca buku himpunan hadis pon ada.
Kadang-kadang tu rasa memang kena batang hidung sendiri.

Rasa macam memang sangat real.

Ya Allah, terima kasih kerana telah membuka pintu hatiku untuk membaca karya-karya Hlovate yang banyak mendekatkan diri ini kepada-Mu.
Kau berkatilah ilmu-ilmu yang diperoleh dari bacaanku ini.

Assalamualaikum

Tenx Allah for sending me kawan yang tak pernah melupakan.
Kawan dari darjah Satu Kenanga sehingga Waja 2.

Thursday, June 2, 2011

Sekitar lawatan mengejut ke Kelantan, Terengganu, Pahang and Perak

 malam first dapat tripod
tenx abah

 at Telok Banding, Perak
on the way to Kota Bharu

 Telok Banding lagi

 and again.






ESOK LAH UPLOAD LAIN.. TENET SEPANTAS SIPUT VIVA NI =(