Followers

About Us

The Inductance

Sunday, August 29, 2010

lets brek da fast

hidup yang indah 
takkan kekal indah selamanya
mungkin aku kekal senyum hari ini
dan kekal senyum sehingga esok
moga2 senyuman yang kemaren x basi
dan senyuman untuk esok masih segar
salahkah aku?
ini salah akukah?

abah,
kau yang sangat memahami selepas Dia yang agung
tenx abah..
lepas ni chek tidoq la..
abah jgn risau kayh..
chek kalo teyak depan abah ja..
depan orang laen ur daugter is da most strongest
i'm da hard hearted

+++++++++

biarkan aku dengan duniakau
4 dara duduk di tepi kolam

wer's the bas?
yummy~

dari Seksyen 17 ke Seksyen 14
the cab only cost RM 4.30 
herm.. da dekat seabad dah meninggal kat PJ nih
tpi bru tdi bley jejak kaki kat Section 14
haish..
seperti katak bawah tempurung betol
buka posa kat kepsi tersangat la bez apabila bersama teman2 yang tersangat la best..
order 'nasi ayam' bak kata sherot.. siap tanya nasi tambah lagik tuh
sempoi abeh.. wat cam order kat kedai mamak ja
++++

jiwa tak tahwan lagi
banyak kemerapuan
banyak kerja tertangguh
o00o0
aku chenta kau phenyl benzamide!

Saturday, August 28, 2010

perasaan ini

di saat neon bercahaya indah
kau berlagu riang.
kadang-kadang apa yang kita rasa
cukup untuk buat other pun turut terasa.

MAAF
mudah nak lafaz
keikhlasan yang kabur turut serta
senang nak ucap
macam main belon tiub.
ini belon tiub



semakin lama ku pendam
semakin dalam ia tenggelam
mana cangkul?
mana backhoe?
biarku korek
biar ku selami
baru puas hati kecil ini.

sahabat
sekali aku kata
"aku sayang hampa"
sampai hujung aku sayang
sunggoh baq hang..

".. None of you is a truly believer until he wish for his brother (Muslim) what he wished for himself.."





Monday, August 23, 2010

fasa pertama Ramadhan

Salam Ideologistik
aku temui kedamaian di pagi 12 Ramadhan 1431 ini

berlalu sudah 12 hari kita bersama Ramdhan
apakah kita sudah cukup berbangga dengan pencapaian kita selama ini?
  sudah cukup berpuas hatikah kita dengan pengisian kita selama ini?
tepuk dada tanya iman..
if not, let's start the new chapter..
mulakan something that will make us satisfied...
mudah-mudahan kita sama-sama mendapat keberkatan Ramadhan..
the last post, munet da story yang munet ska traweh kat masjed...
but last night, munet traweh kat musolla ground floor...
suara imam tuh make me feel like kat maktab dulu...
rindunya nak traweh kat surau maktab
rindunya nak dengar suara head boy jadi imam n bagi tazkirah
rindunya nak prez BADA jdi imam
oh Allah, i miss all those sweet memories
i miss the place that matured my mind
cilok ameen pnya
itu surau itu

okayh.. enaf munet..
jemaah kat musolla best sebab ada tazkirah in between 4 rakaat
tapi lambat la sikit
since, last nite was my 1st traweh kat situ,
so macam focus la jugak kat tazkirah tuh even x bapa nak paham sangat
hak3... apa la braders tuh kecek klate pekat sangat
in short about the tazkirah,

Ramadhan can be divided to three phase :
  • Rahmat
Allah sayang kita.. and Allah bagi rahmat time bulan posa more than others time.. rahmat nih x semua orang dapat macam mana nikmat Allah.. bro's tu ghoyak nikmat Allah bagi kat semua org.. Ah Chong dpat, SamyVellu pown dapat.. tapi rahmat is specially dedicate to those selected jer... sambung beliau lagi.. nak tengok kaseh n sayang Allah nih senang ja.. tengok macam mana qasehnya mak bapak kita kat kita.. mostly everyday akan kol kita tnya macam2.. sihat x? duet ckop x? kedit topap ada x lgi? n much more lah.. qaseh Allah kat kita pown macam tu jugak tpi lebeh lagi... Allah kalau janji, kompem ditunaikan... sambung lagi, ada satu hadis nih kalau tadak hadis laen utk bulan posa nih pon dah cukup lengkap.. Allah berfirman:
"Sesungguhnya bau mulut orang yang berpuasa itu lebih harum dari kasturi..."
this approved how Allah merahmati orang2 yang berpuasa...

  • Ma'rifat
 Ramadhan is the best time to seek for forgiveness from Allah.. the best time to pray... sambung beliau lagi, orang Malaysia susah nak nanges sebab Allah.... and macam2 lagi lah ujar beliau.. tapi cek x bapa nak paham sangat lar deyh... ha! tingkatkan solat malam.... mintak Allah jauhkan kita dari api neraka...
  • Pelepasan seksaan neraka
herm... apa eh?? jap..jap.. otak out.. alar... ha! that bro's story pasai macam mana hangatnya api neraka... baju api neraka.... in short, he said that time bulan posa ni lah kita kna mintak Allah jaohkan kita dari seksaan api neraka.. banyakkan solat taubat...

that's all..
banyak lagi yg munet dapat time tazkirah tuh.. tapi x semua dpt di-interpret-kan dengan proper
maaf ya
my silly lilly..

pagi semalam jugak bermula dengan handsome skali..
bangun subuh trus basoh baju.. handwash lagik tuh..
hehehe
then, around 8oo dah turun sbb ada terlibat dengan bubur lambuk
saya ulang, BUBUR LAMBUK
mahallah pnya event
n every hisbah kna ada wakel
munet n paroh dengan jayanya telah men-volunteer-kan diri
gotong royong ramai2
macam2 gaya
macam ragam
masing2 nak tunjuk skill
tpi, dlm pkol 10oo bru start
munet n paroh siap round satu CFS lagik..
hehehe
lambat sangat..
and from my view...
life skill perlu ditingkatkan
jangan mudah melatah
be matured to handle any unexpected thing
orang rajen dya pown nak rajen kn?

^_^
malam tadi ada training
silat tari
haish..
keras macam kayu!
sapa?
~diam bukan tnda setuju~
then, tringat zaman skolah rendah
zaman join budak tarian
zaman pakai baju lawa-lawa
zaman ikat rambot tinggi2 n pacak bunga besi kat sanggul
zaman kena pakai bengkung
zaman pakai baju melayu
zaman kena paksa senyum on stage
zaman popularku
kui..kui..kui..
zaman jahiliah
siap pi training kat Taman Budaya lagi
..rindu kot..

p/s : dun make me pressure with ur word... bulan posa, bulan baek.. husnuzzon.. afwan =P

Sunday, August 22, 2010

muhasabah cinta


 if i can utter..
if can count..
if i can..
i will let u know how i miss you..
mak
abah
adek n abg
tok n wan

kayh!
am homesick!
************************************************************
Ramadhan

there's no wrong in choosing to live well kn?
hehehe..
traweh kat masjed lgi best..
tataw la pasaipa..
tpi mmg bez!
even kna menapak agak jaoh..
memang la musolla kat level5 n groundfloor pown ada..
tpi masjed ttp mnjadi pilihan hatiku...
 dapat buka pndangan ckit..
bila tengok makcik2 smayang duduk, then munet pown terwander... how strong they are kn?


story morry at bazaar
i'm gain a lot!
kalo gain of knowledge ka experience ka cam ok la kn?
org len bulan2 posa nih dok turun berat, yang hg nih terbalek plak noh.. haila munet... apa nk jdi nih???
gemok la hg nnti...

ni semua pasai pi bazaar la..
dak kluaq pi bazaar ni, 
kompemlar bli macam2
x abeh kat 10hengget mmg x sah la..
ni smua salah penjual2 tuh!
awat la hampa dok jual hat sedap2 nih??
tergugat iman gua..



^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


kegilaan disaat ini

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Saturday, August 21, 2010

qeja skolah banyak, tdoq pown banyak

me n paroh
we r in pink!
that's my roomates since 1st sem lgi, Nurfarah Hanis bt Pakhrudin nmanya... 
can't u see how i look??
oh Allah..
munet x suka sgt pakai tudung kale2
why??
it makes me look hitam la..
munet hat mmg dok hitam nih lgi hitam la kalo pkai tudung kale2
that's why munet prefer tudung hitam..
senang masok ngan sgala macam baju..
ok! out of topic..
buku2 yg tiada kaitan
lately,
banyak sangat qeja skolah
tpi satu pown munet xdan nak setat wat lagik..
tuto chem + extra exercise x sentuh lagi
tuto physics pown dok elok ja dlm file tuh
project programming lagi..
haaaa srabut la munet dgn sgala mak nenek loop nih..
munet x tera la wat program..
dah la my project agak sosah gak..
kna wat voting system..
any idea??
help me!!!

tasmiq untuk Understanding Isalam pown x hapai lagi..
mak~~~tolong cek..

wokayyhh!!
wake up  munet
if u r just standing n looked down for all ur what-to-do thinngy, then when all these will be settled??
rushed munet
run!!!
do all that!!

kalo niat ja x jadi munet oiiii..
be matured!
faced all the obstacles if ur goal is to be succeed..


picca yg tadak kaitan lagik...


but that is my goal...
org kata
"xsalah kalo ada impian"
no wrong in dreaming
be a dreamer bak kata didi
but don't sleep to reach the dream

it's just a dream
an unreachable dream


p/s : hari posa, bulan posa.... duet x posa.. abeh duitku hari2 pi bazaar...

not to forget,
my luvly buddy da ada belog
jum terjah blog leyha jom




Wednesday, August 11, 2010

SALAM RAMADHAN BUAT SEMUA!!!
POSA JANGAN X POSA NA...

MAAF..
MUNET HAVE TO MINIMIZE HER BLOGGING TIME
SINCE FINAL IS AROUND DA CORNER!
LAST SEM AT CFSIIUM
INSYAALLAH


Friday, August 6, 2010

cengey la

munet takut la kalau hang cengey...
tok sah lar nak cengey n serious sangat...

even my abah pown, x cengey macam hg~~

p/s : sapa tataw cengey tu apa, sila angkat tangan..