Followers

About Us

The Inductance

Friday, February 25, 2011

Currently being a domestic engineer for 7 month

Assalamualaikum ya akhi ya ukhti
I AM HOME
lalalalala

Oh Allah,
Please give an A for my Chemistry 2.
I'm begging You, My Creator..


Monday, February 14, 2011

WISH ME BEST OF LUCK ON THESE 22nd FEB FOR FINAL EXAM.

AND I'LL NOT BE ABLE TO UPDATE THIS BLOG AS I'LL LEFT Mr. ACER AT HOME SO THAT I CAN FOKUSSS.

SALAM ALAIK.

I've got new shoes~!

Assalamualaikum ya akhi ya ukhti
(ikot rentak nasyid dalam nasyid fm tuh)

Malam ni setelah turun naik Pacific
keluaq masok kedai ke kedai
dapat jugak kasut baru..
weeett...weeett..
nak ciwi la nek bas balik PJ esok...
kasut baru..
kaler merah tu kalau tak ong jugak xtaw la..
so, dear tolong bagi kerjasama dengan munet yaww~!
i'll be wearing you on this 22nd Feb for the final exam of SHE1325..
marilah kita berjuang menghadapi Mr Kimia bersama-sama.

H A P P Y 
B I R T H D A Y
T O
FAIZ MUSTAQIM
dah setahun dah Mat Takim ni
gigi pon dah ada 4 batang
tapi tak leh jalan lagi
seronok sangat kot orang dok dukung dia..

Last but not least,
the photo of the day
alangkah indahnya dunia,
Bila kita semua tak akan membesar..


Ber'Perlis' Seharian dengan KBU

Ahad yang havoc.
That's the most suits words to say.
Bangun pagi tadi dengan qengkong yang macam nak tercabut, munet dah set dalam pala..
hari ni MESTI pi library..
by hook or by crook.. MESTI.. WAJIB... 
but then, tengah dok pegang penyapu nak sapu sampah tangan ni gatai pi on laptop..
pastu tengok status Cik GKSB kata nak pi Peghelih jumpak Liza and Nora, so apalagi..dengan muka takmalu+takmandi pi komen kata 'nak ikottt'..
at first tu macam main2 ja..
then, Cik GKSB kata nak pi ngan bas..
so, siap2 semua 'home'work and belit2 selendang xgadoh iron..
jalan kaki pi tunggu bas..
dalam dok tunggu bas tu DUPDAPDUPDAP tok sah dok kata la..
ish.. malu aih nak jumpa Cik GKSB
macam2 la pikiaq
then bas sampai, pak cik driver tanya nak pi Kangar ka?
munet pon hanggok ja lah.. malas nak layan sbb ingatkan dia saja-saja tanya ja..
dah la munet dok ketaq pala lutuit nak jumpa Cik GKSB mmg buat dek ja lah kat drebar tu..
pastu nampak ada orang dok lambai2..
Cik GKSB dok qenyeh ja..... sambil riba anak dia..
kmudian duduklah daku tersimpul malu disebelah GKSB
apa kami buat ataih bas tu biarlah resia..

Sesampai saja di Stesen Kangar,
sebuah ViVa KCL**** setia menanti untuk membawa kami berjalan2
inilah The person of The Day
Kak Liza (xpa ka kami letak 'kak' ni?)
yang banyak menghabiskan fuluf pada hari ini..

Selepas menyambut kedatangan munet n GKSB
kami berlepas pula ke UITM Arau untuk menjemput Cik Nora kita dan terus terbang ke Padang Besaq..
just ignore the way it's lie bcoz u're amazing just the way you are..
GKSB bizi dok layan anak
Ni la Cik GKSB
terjumpak pulak Singa dok kutip angpau
Kak Liza dok kalut snap gambaq naga
Ni la Kak Liza
Nora punya khusyuk dok tengok apek nsem dok main gendang
This is Nora
mereka tanpa munet

Setelah itu, Kak Liza n Nora nak tunjuk C-Mart Arau yang menjadi kebanggaan Perlis kat Cik GKSB since GKSB xpenah taw apa itu C-mart (munet pon xpenah pi, tpi penah lalu la)

C-Mart

ada hati nak nek keta token.. kui3

Lastly, semua kembali ke pangkal jalan dengan sedih.. Apa apa pon, memang best la jumpa hampa semua.. 
Terima Kasih tak terhengga munet ucapkan..

ocean of lurve,
munet
Assalamualaikum

Sunday, February 13, 2011

let's piccas stories

there's a time where that 'otak jepun' is not there when we are terribly need them.
So, don't used it when it's involved a simple math's.
Make your brain work.







A dandelions live as a dandelion,
and a forget-me-not lives as a forget-me-not,
A plantain lives as a plantain,
a plantain that lives on the rough earth can be only grow toughly, but an oily earth, it grows in a different styles with deep meaning and sturdiness.
No matter what, I don't lose my identity and I continues to live as a plantain.
I learn it there,
that I have to be like myself.

"...the walls we build around us to keep out the sadness also keep out the joy..."

p/s : baru lepas YM ngan PAK LONG CIKGU...

Meet My Besties at Menara and Taman Rimba

Last Friday, I had dated with my besties
huk3....sob3...
it's have been dua dekad weyh kami x bertentang mata
duadekad itu tipu.. dua tahun pon x sampai
at first (tak la first mana sangat sbb mmg x plan sangat nak jmpak takot tak jadi) plan nak ke Tasik Darulaman,
tapi Menara Alor Setar n Taman Rimba saja menjadi pojaan kami

R I N D U
LEYHA
SANGAT-SANGAT
and now rasa macam mat ganja yang dah seharian tak kena
fuhhh...layan
HAHAHAHA
lepas gian n hajat nak jumpak Leyha
May Allah bless our friendship








Kakak jual rojak : Amboihh baju depa sedondon aihh..
Munet                 : Aih... Takenai..Takenai... Kami bukan mai sekali.
sekali pikiaq dah jadi macam zaman skolah rendah pulak..
style nak kluaq dok pakat tanya
"Hampa nak pakai baju apa esok?"
it's just happen
baju putih
and 
shawl purple
seb bek Leyha la nih da x layan sneakers
tinggai la ceq dok honaq sorang2
bila ntah pintu hati nak terbukak pakai heals or wedges
tapi pakai sneakers tu macam tutup aurat la plak
at least kaki tu tutup..

Once a friend
Forever a friend

And not to forget, Leyha had brought along her D3100 that evening~!
 And I was like WHOAAAAAA 
eksaited tahap pala kelapan laaa
bila la nak pegang D3100 hak milik kekal ha?

p/s : Nak DSLR!!!!

Wednesday, February 9, 2011

ORANG PEREMPUAN MEMANG TAK TERER BAWAK QETA KA?

Asaalamualaikum ya akhi ya ukhti..
Is it true that girls are born with lack of driving skill?
I don't think so.
But it is true.
And I had proved that thing yesterday~!
Oh God!
habeh senget benget bumper ViVa-ku..
naseb bek time kejadian berlaku, munet bawak big boss pi jalan2..
kalo tak maw kena sound 2,3 hari..
tapi mak kata besa la tuh..
lama2 nanti cekap la..

And now rasa macam dah x maw tengok dah Encik ViVa
sedih...
kesian...
lepas kejadian berlaku, munet pi la belek2 Wira abah
tengok tadak calaq pon even PakCikWira dah berumoq sedekad lebih dah..
*_*
(sangat2 sedih)

oh ya, lupa pulak..
duduk kat rumah ni x sentuh buku lagi pon~!
mak aiiii
kesian pulak kat Mr Chemistry terchenta
final 22nd Februari
rasa macam lambat lagi
so, xtaw la bila perasaan rajen tu nak hadir..
orang kata,
rajin tu nnti autometik hadir dlm diri..
xpayah nak cari... kui..kui..

ha!! lagi satu...
lupa plop..
munet da join group
Kami Blogger Utagha kat FB
sapa2 yang rasa rakyat Malaysia yang berasal or stay or berketurunan dari belah-belah utagha bulih la pakat-pakat join group ni dengan klik kat SINI
Setakat ni group ni baru ada 85 members..
and admin gp KBU ni ialah Cik GKSB yang comey lotey, plus2 rajen dan bersemangat waja..
So, dengan ini Beta sebagai salah seorang peng'access' tegar KBU berharap agar dengan kewujudan laman2 sosial ni bulehlah kita sama-sama mengeratkan hubungan antara satu sama lain. Selain itu, diharap ahli2 KBU dapat menjadikan group ini sebagai satu group yang bukan sahaja sebagai satu platform untuk merapu, dok paka kena orang, nak cari scandal baru or nak bermanja-manja, tetapi juga sebagai satu pelantar untuk berkongsi ilmu dan mengembangkan ilmu-ilmu baik ilmu dunia atau ilmu akhirat. Sekian saja ucapan Beta..
**fuh...fuh... penat karang ayat skematik**

Last but not least,
we
are
1 Malaysia.

Jangan kata kami join group ni sebab semangat assabiyah sudahh
^_^




Tuesday, February 8, 2011

Study Week at Kedah

Assalamualaikum WBT
lama tak bersua di alam maya ini
kenapa?
mengapa?

This is because, munet dok kat kampung nih!
bila dok kat umah, tahap kebizian memanglaa tinggi.
nak buat lawatan rumah-ke-rumah
nak melayan orang-orang kampung
nak mengemas rumah yang macam tak diservis 2dekad ni lagi.
fuh..fuh..
pendek kata, memang bizi lah!


turun bendang dengan Tok Wan

Tok pon nak ikot jugak

moto Tok Wan

merempit ke Tasik Darul Aman

santai di padang
Acap Aiman

Mat Takim

bola sepak setelah musim menuai

main wau

1...2...3... lambung

jatuh pulak..

bum terusss
Sekarang juga penyakit gila stereng sedang melanda
hari-hari drive
padahal pi kot jalan2 kampung ja
HAHAHA
nak kluaq jalan besaq tak cukup kudrat lagi
*_*

p/s : study week kat rumah memang akan jadi lagu ni.. tapi kalau study week kat CFS lagi la hagemaru~! qeja nak tidoq ja..