Followers

About Us

The Inductance

Wednesday, March 23, 2011

JOM ISI UPU

Result SPM dah kluaq..
kalau time munet dulu result keluaq 13.03.2011, which is sehari lepas balik darp PLKN..
memang pi Beseri dulu muka hitam legam la.. orang kata tu la bukti masuk PLKN..
Actually kat skolah dulu smua orang banyak pi amek pagi..
Dalam pkol 10 pagi kot..
 dekat DTSP=Dewan Tuanku Syed Putra.
munet xtaw pagi tu ada apa sebab munet tunggu cubemate munet datang dari KL bru  bergerak pi Beseri..
time tuh dah pkul 3 petang dah..

Sebenaqnya, saja ja wat alasan nak tunggu cubemate, padahal niat tak maw jumpa orang...
huhuhu
walaupun munet pi pkol 3, tapi pkol 11pagi dah taw dah pon result.
ada kawan munet tolong tengokkan sebab skolah tu pelekat semua result kat cermin dewan..
**memang high-class punya rajin la cikgu2 kat Beseri tuh..

what i want to say hear is
'memang SPM tu penentu arah hidup kita'
tapi kita yang mengarahkan hidup kita
kalau tak paham diam naa, sbb munet pon x beqapa nak paham sangat ayat tu.

oh ha!
result munet
memang unexpected la...
jaoh tersasar dari target
Thank Allah
mendapat B4 untuk Bio, Chem dan AddMath tu memang happy sangat2 even orang lain dapat A1.

So, kepada adik-adik yang dapat result cun gaban tu jangan la dok kecoh2 sangat..
yang tak berapa cun tu, xpa.. ampa semua still kiut-miut...

And sekarang ni mesti tengah sibuk nak update UPU kan.. Fasa ke2 kan?
isi elok2 la noh..
jangan jadi macam munet ni..
main isi ja, tapi taktaw apa satu..
masa isi tu diploma dengan asasi pon xtaw beza..
yang lawaknya,,,
1st choice : UPNM
2nd, 3rd, 4th,5th, 6th and 8th semua munet isi diploma..
yang 7th ja IIUM

tapi tu la Allah banyak tolong..
even munet FAIL interview masuk UPNM kat Kem Terendak, Melaka..
memang masa tu rasa down sangat sebab x dapat masuk UPNM.
tapi munet still dapat tawaran matrix Penang, interview Poli, and asasi kat IIUM.
so, IIUM menjadi pilihan.

tapi masa daftar IIUM tu dok ternampak2 ja Poli Shah Alam sebab depa offer koz yang best kat munet..
Dip Pengurusan Jenazah
 (xingat dah nama koz tu tapi things like aeronautical engineering la)

uishh.. panjang aihh merapu hujan2 ni, nak balik pon x boleh.. satgi lokoih pulak.. demam nanti x pasai2 xley pi gathering..

In a nut shell, buatlah pilihan terbaik..


1 comment: