Followers

About Us

The Inductance

Friday, December 31, 2010

short cut?

Nama saya Munieroh binti Osman. Saya berumur 19 tahun. Ya 19 tahun.. lagi 23 jam akan menjadi 20 tahun. Saya tak suka la 20.. nanti kena kawen.. maaf saya gedik sikit.. Sebenarnya, saya nak sangat-sangat pegang DSLR, tapi saya x mampu.. xpalah, saya dah dapat SE C901.. orang kata tak semua yang orang ada kita pon kena ada.. INGAT tu! Sebenarnya, saya nak LC 135 tapi saya dapat Suzuki Shogun 125 saja.. Sebenarnya, saya nak Suzuki Swift tapi saya dapat ViVA elita saja.. Apa la saya ni kan?? x penah nak bersykur..


p/s : Macam karangan darjah 4 tak??

randomness

Orang kaya nak beli VIVA kat cucu??
A word from Klinik Kesihatan Kangar 
Snap time rempiitt

Snap while riding 

Bubur asyura\
Sempena Wayang tongkoi di S4K

kasih seorang abah
Paksa rela
Hidup biar berjasa
Sekitar pendaftaran pelajar Form 1 SMKAJ

Tuesday, December 28, 2010

STYLE UR HIJAB


syarat penting nak join!!

1)  gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee) p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY ..wuwu

2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer !  )

3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !

4)kalau ade gambar yang tak tepati syariat ,gua tak reject awal2,tapi gua nasihat dulu..(kalau ade jugak markah kureng sket la yer ? )

selepas dua syarat di atas dipenuhi,buat ini :

1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^

2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar belog anda..hohoo ( nak resize banner pon boley )

3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^

5) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..hee (make sure kawan korang taw yer )

6)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box gua okei :)

7)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

8)ouh,kalau gambar berdua,bertiga bersepuluh pon takpe asalkan gambar korang kene ade ! ^^

9)kalau baik hati alang alang da join contest tu ,tekan la butang follower tu.tehee,( tiada paksaan )

HADIAH LUMAYAN ! (rm 100 ! lagi banyak penyertaan lagi lumayan ! )

cepat -cepat..gua suka hijab ! >_<




Memandangkan syarat-syarat wajib kahwin dah sempurna,
eloklah munet mendedahkan gambaq yang bakal dipertaruhkan..
wooot...wooot...
since, the Mr Woot woot said that purdah digalakkan, 
mai sini nak boh satu-satunya gambaq munet yang berpurdah


HA! tudia aihhh..
nampak gambaq ni macam gedik la pulak..haishh
n pelek ckit sbb batang idong tu mancong sangat kowt..

sebenaqnya, x harap sangat pon nak menang sebab 
peserta2 lain pon sangat berbakat, ada style dan walaweyyhhh
s0, sapa la cek nih nak jadi JUARA pulakkan??

dan
.
.
.dan.
.
.
akhawat yang akan ditag ialah
Mina
Pipah
Anis Husna
GKSB
Qama

Monday, December 27, 2010

Jom Tengok

Salam Semua
tadi dok ghodek2 you tube
sebab suddenly rasa macam nak tengok filem pendek
then, terjumpak filem pendek nih
actually, dah penah tengok dah
best sangat sebab filem nih macam related sangat dengan kehidupan kita..

JOM TENGOK



Sunday, December 26, 2010

The Boredomness




Pokok itu
Jalan itu
LRT itu
Kafe itu
Baju itu

Everything,
Every single thing,
Make me remind those of you..

Penah tengok bunga api tak??
Munet suka paksa abah pi tengok
Especially time 31Ogos or 1Jan
best!!
bahagia bila dapat tengok bunga api
TAPI
kita xpenah pon nak ingat bentuk bunga api tu 
but there's something that will never be forgettable is
wajah-wajah orang yang bersama-sama dengan kita malam itu..



Thinking Of You by Kitaro
++munet++



Saturday, December 25, 2010

Learn of LOVE and ABC's

Anak punai anak merbah,
Turun naik membuat sarang,
Anak sungai pon berubah,
Inikan pula hati orang.

alahai..
otak pikir pantun lain yang ada kaitan dengan 'Tempat jatuh lagikan dikenang'
sekali tangan type pantun ni plak..
masalah... apa yang otak pikir x dapat ditafsirkan oleh perbuatan.
 
Petang tadi, saya n mak n abah n adeq pegi Kangar
wat IC adeq
okeyhh
main point for today is
HAPPY BIRTHDAY 
TO 
MUHAMMAD IZHAM BIN OSMAN
my only one lil bro's
the little one in da family
but he's the biggest one too.. I meant his size.. XXXL
badan ja besaq, tapi dok berkawan dengan budak-budak
xtaw la nak jadi apa dengan budak sorang ni
qeja makan ja
__abaikan kacakku yang lip lap tuh__
 
Apabila setel urusan buat MyKad
Munet dengan besungguh-sungguh kata
"Abah! Sat gi singgah The Store sat na"
Mak : Nak pi imbau kenangan lama ka?
Munet : Ha'a.. Nak kenang kekasih hati.. [ini tipu.. berani nak ckp mcm ni kat mak abah]
Munet : Dak la.. cek lapaq kopok lekor depan TS tu la..

Terus abah memecut laju Wira 1.5 ke TS
Sampai TS, beli kopok leko 5hengget
terus naik keta..
sungguh!
tadaknya nak jalan2 cuci mata dulu kat Kangar tuh.
Memang style abah lagu tuh..
Kalau kata nak pi POPULAR
parking keta tingkat 4 CityPlaza
masok POPULAR, beli Pen PILOT.. balik.
hahaha
 sebab tu shayang abah ketat-ketat
dah beli kopok leko
abah tanya nak pi mana lagi?
sambey sengeh2 sampai ke telinga munet kata
'kemaren abah kata nak pi Tasik'
ngeh..ngeh..
At last, for the first in time sampai jugak kat Tasik nih..
tapi sayang, banyak betol belangkas ari nih
rasa macam nak ja kata kat abah tak payah pi la abah
satgi kot jumpa kawan-kawan bukan xtaw
dok buat x puas ati pulak jantung nih
depa semua mai dok pegang2 tangan
arghhh rimas~
seb bek abah macam paham ja hati ni
setelah puas buat pemantauan dari jarak jauh,
U-turn terus dibuat
fuhhhh.. selamat!
_______________________
Rindu zaman itu
Zaman berbaju kuning kain cekelat ari Isnin
Zaman berbaju biru pada selasa, Rabu dan Khamis
Zaman berbaju kuning kain songket ari Jumaat

Rindu saat itu
Saat terdengar deruan enjin Ex5 Cg Zamri waktu Subuh
Saat terkejut dek HON moto Ustaz Yusri ke surau
Saat tersengguk2 berbaris nak masuk shower
Saat caci maki Dewan Selera bagi breakfast roti keras kedekiang
 
Sudah berlalu masa itu
Masa yang banyak dihabiskan dengan tidur
Masa yang penuh gelak tawa
Masa di mana i-Talk menjadi penghubung Perlis-Kedah
Masa yang sangat bernilai..
 
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim
Hati ini telah bersatu, berkumpul di atas perut bumi-Mu
Hati ini telah berpadu, bersatu memikul beban dakwah-Mu
Hati ini telah mengikat setia untuk mendaulat untuk mendokong syariat-Mu di alam maya
Maka Ya Allah eratkanlah ikatan yang ada
Kekalkan kemesraan yang ada
Tunjukkanlah jalan yang benar
Tunjukkanlah dengan cahayaMu 
 
Hidup suburkanlah dengan ma'rifatMu
Tapi jika ingin mematikannya, matikanlah
Sebagai shuhada dalam perjuangan 
Menegakkan agama yang tercinta
 
MRSM B IS THE BEST
THE BEST IS MRSM B
 
 
07349
Jubilant's crew
Batch 23rd
Nahwal Imtiaz
 
Salam Alaik





Friday, December 24, 2010

PMR result

8A's
9A's
or
pergi ambil result lewat dan semua A sudah habis dikebas orang?

Wahai adik-adikku 
Janganlah berbangga jikalau mendapat keputusan yang gempak
dan 
jangan pula berduka lara andai kata tiada rezeki buatmu.

T A H N I A H
buat yang berjaya membalas jasa ibu bapa dengan kejayaan ini

dan

JANGAN PUTUS ASA
buat yang kurang berjaya.

Ingat! Kejayaan masa kini bukan penentu kejayaan di masa hadapan. Dan kegagalan di hari ini tak bermakna tiada sinar kejayaan di hari-hari mendatang.

Mungkin munet dah dapat selami perasaan berkecainya hati dan jantung bila result teruk..
Apabila kejayaan di masa lalu terlalu menghantui hidup,
terasa seperti.. alaarr relax ar..
dan kini.. 
baru la rasa macam mana peritnya perasaan seorang FAILURE.
baru la rasa jeles yang amat sangat kerana status mereka sebagai seorang siswi atau siswi sedangkan aku masih terkial-kial menghabiskan asasi.
dan bertambah tensyen bila dapat taw, next intake hanyalah on September..
Oh Allah..
cuti 7 bulan..
lamanya..
dan itu juga bermakna..
lambat la nak habis degree
and lambat lagi la nak kawen.. (?)
dushh..dush..
stop dreaming la munet..

ini Prince Frog saya!
maaf tiada kaitan
^_^

dan ini nenda kesayangan munet
tok, cek sayang tok sampai ke-sut
tenx for everything!


mid break on da kona

Assalamualaikum kalian..

There's a time.. NO! Actually, it's almost all the time, what's abah n mak talking are true!
And today it's happen again!
Last night, I've got a message from Kak Bell, my BFF at SMKAJ asking me to join their trip to Tasik Darulaman.. time tu, Ya Allah.. bahagia bagai nak rak.. yer la.. orang baru dok packing barang nak balik Kedah, tetiba dpt mesej ajak kluaq... On Thursday, after Asar.. Okaiii.. SET!

But then, abah cakap petang ni kita pi usha keta.. ha? tapi abah.. cek janji dgn kawan cek pkoi 5.. abah kata, xpa dan... tapi.. bila sampai kat kedai tuh.. tok, stuju plak nak book keta.. haish.. syok gilos!! nnti bley menerai kata baru!! tapi... banyak la pulak tapinya.. tapi, time tuh dah pkol 4.30.. nak setel sgala bagai urusan tu ada la dalam 40 minit.. mak aiiii... Otto kajo???

mak kata : tok sah dok pi la.. lewat dah.. tasik tu jaoh.. satgi nak balik pkoi bapa la tuh??
abah : tak payah la dok pi.. kat situ moto banyak hilang..
tok : to sah dok pi... sat gi kita p makan..

tapi, dah mmg orang jenis ketegaq... setel ja urusan booking keta tuh.. trus swoh abah balik.. x payah singgah mana2.. nak dijadikan ending, sampai ja kat umah.. gerimis mula membasahi tanah.. tapi janji harus ku kotakan.. terus ku pecut KCR ku ke rumah Paah.. sampai ja sana..rasa sebak gila bila tengok sorang2 wat muka menyampah kat orang... and at that time, the sky is crying.. so do I..

Sahabat, maafkan munet.. bukan niatku menghampakan hasrat kalian... but, to think about it twice.. kalau kita p pown.. the rain is still coming down.. maybe ada hikmah la kot mak, abah munie x bagi pi sangat2...

p/s : rasa bersalah sangat2..

Thursday, December 16, 2010

awwww chak!




Salam 
Di saat mereka mentelaah Physics II and Maths III
Mataku berat nak memandang Organic Chemistry
ahhh.... kesiannya kat diorang kalau aku tidoq time depa dok study..
s0, untuk mengelakkan depa pown terjerumus dengan aktivitiku ini..
kakiku lantas bergerak ke locker mengambil Mr Acerku ini 
selipar PATTAYA ku sarung.. [knapa PATTAYA?]
lemah kaki ini melangkah keluar
ku tekan button lif menuju ke level 1
dengan harapan mendapat liputan wiFi yang terpower..
dengan wiFi berkuasa tenuk aku berjaya menghapdate Mr Blog!!
walalala

ohyeee
It's about the mini gathering of blogger utagha..
the venue have been changed to Pacific Star Parade due to some technical problem..
the date and the time still proceed on 25th Dec , 2-4pm
thet's all..


MISSING GIRL!!

Another teenager has found to be lost from CFS
sesapa ada terjumpak budak kecik lote ni..
sila pulangkan balik...


hahahahaha
Cek Zama jangan marah noh..
ni la klazmate ChemII munet,
jeles owh dengan beliau..
tiap2 minggu balik bersoka ria kat rumah..
tak aci!!

NEXT,
rindunya kat bebudak kat kampung!!
sayang2 kak muniue sekalian,
jangan rindu2 kak munie na
minggu depan kak munie balik na..

deq kim

aiman


youn chak ngan deq kim

p/s : Mak, cek nak balik!! 

"Wahai semangat kerajinan yang melampaw... ku seru namamu... hadirlah kerajinan, pergilah kemalasan.."

++da cukop sejam dah on9, kena naik atas balik dan tdoq dengan aman tanpa sebarang bayangan crita Saka Jentayu++

Monday, December 13, 2010

Proud to be Blogger UTAGHA.

Bukan salah mereka membiarkan aku sendirian di mahallah..
to live well or to live hell?
i choose!
ada kaitan ka?
lantak pi lah...
malas la nak ikot Mirah ngan Aifaa gi study..
satgi bukannya study tera mana pown..
menyembang yang lebih..
TAPI... stay kat bilik pown xla study sangat..
on9 yang melebih..

owh!! lama tak belogrunning..
sampaikan ada gathering kat TS pown munet xtaw..
huhuhu sedeh...sedeh...
but then tadi terbaca,
 ada gathering geng2 blogger utagha la Christmas nih!!
kat Taman Jubli Emas!!
alarrr tempat munet selalu melalot ja tuh..
insyaAllah, munet akan usaha untuk menghadirkan diri. 
Jom la pakat2 pi ramai2...
sapa yang tadak transport tu roger kat munet..
hahahaha
kita rempit dua... tapi limit kat sapa2 yang badan kecik2 ja la noh...
hat besaq sket dari munet tuh.. nak sqodok tart bley la kot..
haishhh... lesen qeta ada, tapi lutut dok ketaq lagi...

for more information regarding this gathering sila kelik 

ke-lia??
clear?

p/s : best sangat ka study dengan braders?? rasa macam x selesa ja kan?? 

Sunday, December 12, 2010

Cinta yang fana

Dear Mr Blog,
Assalamualaikum wbt..

''Bila cinta kini tak lagi bermakna''

Munet baru ja abeh tengok Lagenda Budak Setan buat kali kedua..
 Lisa sangat comey la...
haish!
sebab Lisa munet dah tukar pencuci muka pakai Garnier..
lepas ni muka bertukar jadi macam Lisa la kot.. ngagagaga
sangat perasan!!

wokeyh.. natink to story pown, 
21 Dec 2010 nih munet midsem!
mak aiiii
sangat takot la nak berdepan dengan abang hensem+tough Organic chemistry nih...
doakan munet na!

herm... lately nih rasa macam penyakit M bertambah parah la..
asyek makan ngan tidoq ja..
AND
penyakit Amnesia pown macam bertambah2 terok la..
munet rasa macam banyak sangat benda yang dah lost dalam otak nih..
xtau pasaipa..
haishh
Ya Allah...
Kuatkanlah ingatanku
____________________________________

A word to shared :

"Hati itu kadangkala perlu juga diketuk dengan ujian, agar terdidik untuk sentiasa tidak selesa pada kesukaan,
tapi jangan selesa dengan kesakitan sahabatku..
Jadi senyumlah wahai sahabat, walau suka walau duka...
Kerana yang suka itu anugerah dan yang duka itu tarbiyyah dari Illahi buat hambaNya yang dikasihi.."

Salam sayang,
Munet



Saturday, December 11, 2010

owh weekend

Salam Penghujung Sabtu...
tetiba semangat plak nak berblogging di saat tenet sepantas kuasa cipan...

Apa habaq orang kampung sekelian??? Harapnya hampa semua sehat2 belaka la noh..

Boredness overboard la weekend nih... Planned macam2 nak dibuat.. tapi satu ja plan yang menjadi..that is  TIDOQ.. ngahahaha... bangun tidoq terus pi makan.. balik bilik buat marathon movie.. haish.. lepas ni bley la join Rakan Muda, specialist in Bina Badan... sapa nak join sila tinggalkan butiran penting kat munet naa..

OK... actually ari Jumaat ada la jugak aktiviti yang ala-ala berfaedah la jugak yang munet buat.... tawaf every level dalam Amcorp Mall.. abis semua kedai munie jelajah... hahaha... kesian plak kat aifaa sebab main follow ja munet..

-------------------------------------------------------------------------------------

A word from my cerebellum 

It's better to fall in a drain rather than fall in love.
 Because whenever you fall in a drain, there's still a hand to lend you a help..
BUT
if you fall in love, there's only a little probability that a hand will lend her/his hand to help you out from LOVE..


p/s : my grammar is soo bad lately nih... can someone help me?

Thursday, December 9, 2010

Wait for me at Gombak, InsyaAllah..

Tahniah kat semua kengkawan munet yang sudah selangkah maju dari munet.. Jeles oohhh tengok ampa semua bley pi Gombak but munet still terkedek2 lagi kat PJ nih..
By the way, congrate weyh!!
tunggu munie kat sana taw!!

to my beloved roomates,
Nur Farah Hanis
tenx for the bantal Upin Ipin tuh..
sweet sangat!
dok Kuantan tuh jangan lupa munet lak na..

to my beloved klazmates,
Nadzirah
tenx for the choc cake tuh!
sedapppp


dah lama x berjumpa, rindu rasa hati

Salam Ideologi..
fuhh...fuhhh...
huisshhhhh..
habis aihh berabok + bersawang  belog nih...
sosah sangat laa nak dapat tenet la ni..
s0 terpaksa la menapak ke Library 3 tingkat ni semata2 nak dapat wi-Fi yang power nih!!
sedang rajen di library...
tenet rempit o0o


Lately nih, rasa macam sangat x berguna..
minggu lepas asyek mnyusahkan orang ja..
ni semua sebab mak cik Mahallah la..
orang penat2 buat ayat n buat surat sbb nak balik kg ari rabu..
sekali Principal sign n tulis, NOT APPROVED
ayaaakk...
orang buat cara elok x approved pulak,
so terpaksa la fly without wing ke Hentian Duta malam2..

owhh.. i'm breaking the rules!
selamat x kena saman...

ini contoh dress code yang betol ya adik2..
 ah ha! lupa plak..
Last 3rd Dec 2010,  I've got a new SE phone!
huhuh... abeh loh elaun eden...
mai sini cek  nak ciwi ckit fon baru nih...
ini bukan idaman cek..
himpun duet x sangga2 sebab nak bli DSLR
skali terbeli nset plak..
ish2... lepas nih kna himpun duit lagi la nih..

hahaha ciwi lagi..
[ sapa xtaw ciwi tu apa sila bukak kamus KL-Kedah la na..]



NEXT...
even da basi dah pown story ni.. tapi still nak publish gak..

ini cerita about my silatian's family

DATE : 27/11/2010 [ok! sangat kuno kan?]
VENUE : Zo0 Negara + Putrajaya
TRANSPORTATION  : Van Din
FEES : RM 30 including lunch n kudap-kudapan
TIME : 8.30am - 9.30pm
VICTIMS :
Pilot : Izzudin Azizi
CO Pilot : Shaket
Passengers : Munet, Nanad, Hazfarahin, Feni, Bihi

let's piccas tell the rest..








cukop la kan??
cemuih plak dok tunggu nak download picca nih...

p/s : you know what?? i hate being a chaperone for both of you!!!!!

last but not least! afwan semua =)