Followers

About Us

The Inductance

Monday, October 31, 2011

Sudah tiga hari begini.

Sudah tiga hari berlalu..
Tiga hari yang setia ditemani Encik Circuit dan Static. Entah mengapa, mata ni susah sungguh nak mengadap BM atau UNGS. Padahal, BM dan UNGS juga kena score. 

Sudah tiga hari begini.
Tiada sebarang status berjaya di-up-kan. Satu komen pon tak leh nak wat. Even nak tekan butan like pon tak berjaya. Sungguh hairanik dan kepelikan. 




Up till here, 
Munet you have to change!
Jangan mudah berpuas hati. Jangan terlalu take every single thing as it is. Jangan terlalu mudah membuat suatu masalah menjadi simple. 

This is totally ngek! Hang mudah sangat menyerah dan berserah padahai hang taw semua ni YOUR CHOICE! 

IT IS YOUR LIFE,
TO LIVE WELL OR TO LIVE HELL.

Suka Blog ni!!!!

cekitdaut :)
-there could be beauty in tragedy, anyway-




Sunday, October 30, 2011

Se-Te-Reh

Assalamualaikum pembuka bicara.

Di saat ini FB sedang mengalami kemurungan melampaw dengan aku. Aku tak taw pasepa dia dok buat perangai time-time exam nih. Maybe dia suruh aku studi sungguh-sungguh. Tapi dia xtaw, aku ada blog. So segala idea yang mencurah2 nak buat status kat FB dicurahkan kat blog. Ha-ha.

Satu.
Kenapa mereka merokok? Aku tak kesah kalau boboi yang perah-santan macho tu yang smoking. Tapi, sangat hudoh piang bagi aku kalau gegel yang pakai tudung, pakai baju kurung time pi kelaih dok berasap sakan kat drying chamber tu. Sangat tidak perempuan! Aku ulang SANGAT TIDAK PEREMPUAN la weyh!! Ya Allah, dulu aku langsung tak taw pasai benda nih. Sampai la one day ada budak2 bilik sebelah dok bising2. Tapi at that time, I was like 'betoi ka?'.. Haishh, selagi aku tadak bukti 'I'll never belive that'. Then, she's like giving me a hint. She walk nearest to me.. sangat near sampai I can smell that 'bau rokok'.

And now, sama-samalah kita berdoa agar mereka berubah. And semoga Allah sentiasa memelihara iman Munet yang senipis bawang ni. Semoga Allah sentiasa jauhkan Munet dari turut sama terlibat dengan mereka.

Dua.
Back to the main point.
Am I se-te-reh? Baca stress.
No! I'm NOT!

Tiga.
Jadual untuk minggu ni.


Till now, lalalala tatatat tititit

Friday, October 28, 2011

MTH 112 - ENGINEERING CALCULUS 1

Assalamualaikum..
This will be the shortest one.

Malam ni exam mid term oiii..

Doakan Munet dapat jawab dengan jayanya :)

Exam dari pukoi 8 sampai 10 malam ni...

sekian, can cin cau...

Monday, October 24, 2011

Stop pointing others

Assalamualaikum.

Through out my life, I'd learnt soooo many thingsss.
But things got harder and harder.

I never learnt from the past. That's the main problem and I don't know how to overcome it.


I'm falling in love!

Wednesday, October 12, 2011

Out loud.

Assalamualaikum.

Di saat ini, kecelaruan fikiran sedang melanda.
Nak beli tu!
Nak beli ni!
Nak hat tu!
Nak hat ni!

Bajet macam orang2orang atasan kan.. semua benda nak demand.
And at last, apa pon tak dapat.

When you had realized how hard and susahpayahnya they are working all day and night to gain a cent, then you had the what we call 'kesedaran diri' in spending your money.
Yes! Sekarang ni kena dan wajib berusaha berjimatcermat.

Tapiiiiii
Kasut dah lekang.
Beg dah buruk.
Seat motor pon dah berlubang.
Nak helmet baru!

Dan begitulah yang terjadi...
Pada setiap niat suci dan murni yang terdetik pada jiwa ini, pasti ada setitik halangan yang mendatang.


Oh, lagi satu!
Spending on food pon kena tingkatkan lagi since I need lots of makanan yang berkhasiat.
Kena makan banyak-banyak sebab berat badan menurun dengan tragisnya.
Mengalahkan orang diet!
Apa punca semua ini?
Adakah saya sedang gering?




Monday, October 10, 2011

SEKUAT TABAH!

Assalamualaikum.


Maybe this is the first and the last time wearing this lovely uniform.
I've decided to QUIT after a deep thingking of why I can't 'jatuh' properly.

And....
.
.
.
It's seems that I can't stand straight properly anymore.

Dear silat,
you know how I wish to wear those red belt?
you know how I dream on it?

I will miss those memories we had create from PJ.
Yes! I will!

Dah la tu..
-mana teqeyak pon-
=.=
Munet kan sekuat tabah!

Tuesday, October 4, 2011

Kembali Bersilat

Hola!
Assalamualaikum.

Malam ni pi silat untuk kali ke-4 di IIUM nih..
Perasaan segan dan silu masih ada walaupun kakak2 dan abam2 sporting..
Tapi malam ni macam tak berapa nak malu sangat laa sebab ramai yang tak mai..

Tonight, I had realised that I'm a little bit scared with knife.. Pelik! Pisau tu bukannya tajam teqa mana pon..  What hepen to you Munet?? Kata fear is not the factor! haissshh.. 
oh ya, Munet bukannya takut dekat pisau pelit la..
ngeh-ngeh..


Hati ni masih flowering!
Dapat balik LoxStuck dua hari sangatlah best!
Even penat berkenduri kat rumah long.. tapi rasa sangatlah berbaloi.. Dapat jumpa semua adik beradik. Dapat makan nasi minyak!  fuh fuh fuh sedap!


Fuh~!
Bila turn Munet pulak?? ngehngeh..





Yehaaaa berjaya up satu entry merapu minggu nih!

"There's no two days will be alike"