Followers

About Us

The Inductance

Wednesday, July 27, 2011

Sunday, July 10, 2011

Kawan baru

Mood : Happy tak sangga. Tapi macam kesian pulak..
Lullaby : Senyumlah Nabihah by Gidta

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Kemaren Munet dapat kawan baru... Comey gila! Handsome pulak tuh! Haisyy first time tengok terus jantung ni luruh.. Memang tergoda gila lah!
Terus Munet add jadi friendlist.. dia pulak macam taw-taw ja Munet gila punya kipas susah mati kat dia kan.. Terus dia approve frenz request tu.. Hoish! First step dah berjaya~!!





Sangat hensem kan beliau?

Tapi nak boh nama apa??????

Senangnya lupa jasa baik orang kat kita

Assalamualaikum

Pisang emas dibawa belayar,
Masak sebiji di atas peti,
Hutang emas boleh dibayar,
Hutang budi dibawa ke mati.

Alangkah indahnya hidup jika hidup saling hormat-menghormati.
Orang berbudi kita berbahasa.

Malas nak sentuh pasal bersih.
Sebak dada.

Tok selalu pesan 'Bila dah senang nanti jangan lupa jasa orang yang buat kita senang'.

Tok selalu pesan sebab tok sendiri yang rasa peritnya.

Dulu, tok dengan wan boleh dikategorikan sebagai orang senang di antara adik beradik depa. Since, ramai anak menakan tok yang hidup susah. Tok bela depa. Antara yang tok pernah bela ialah abah Munet sendiri, Cik Mie, Pak Lang Lah dan ramai lagi.

Langit yang cerah rupanya hujan di tengah hari.
Manusia.. mudah sangat lalai dengan kemewahan dunia.

People changes.
Tak pernah ingat zaman susah bila dah senang.
Tak pernah ingat jasa yang orang buat.

La ni rasa menyampah tengok muka sorang-sorang.
Tadaknya nak senyum bila bersua muka, apatah lagi nak bertegur sapa.
Even raya pon tak mai jengok orang tua yang buat depa senang.
Entah kat mana silapnya.

Mungkin hanya kerana fahaman politik yang berbeda.
Buat kenduri panggil orang yang seangkatan saja.
Nak pi kenduri pon nak kena pilih hat sama kaler saja.


Lastly.... I just lost the word

Selamat Malam semua.
Salam alaik.

Thursday, July 7, 2011

Happy Birthday Purah

Assalamualaikum
Kehadapan Nurfarah Hanis aka Purah aka cek-rah aka Fasha Sandha versi klate,




Parah!
Rindu mung!
Rindu nok koya-koya nge mung.
Rindu nak bising-bising nge mung.
Rindu nak jale-jale.
Rindu nak make megi mung!

Malas la nak tuleh panjang-panjang cek-rah oii. Nanti mung sedeyh plop.

Dah duapuluh dah parah!
Jangan koya banyak sangat.

Lastly, selamat menjadi a great babysitter.
Sahabat sampai bila-bila taw!

Hobi saya ialah membaca buku

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Baca tajuk pon dah rasa menugai..
Tapi itulah realitinya.. Realiti masa kecik-kecik dulu.. La ni jangan harap la nak isi masa lapang tu dengan membaca buku.. membaca muka buku banyaklah..

Dulu masa skolah kecik selalu baca buku. Tiap-tiap minggu pi library pinjam buku cerita.. Memang syiok gila lah baca buku time tu. Tambahan pulak time tu semangat nak bagi penoh Buku Nilam.

Dah la tu, kalau cikgu tanya or isi tempat kosong kat soalan hobi mesti jawab dengan bangganya 'Saya suka baca buku!' ha-ha.. ngek!

Back to 2011, setelah hampir 3 bulan tak beli komik or novel hari ni Munet tanpa sengajanya terbeli komik!
Actually memang dah lama cari komik ni.. pi qata ceqok cari, tapi depa kata tak kluaq lagi.. Lepas tu macam dah lupa niat nak beli komik tu. Tapi pagi tadi before msok ofis saja la pi kedai tujuh sebelas cari OREO buat bekal.. Then, nmpak komik tu time buka pintu nak step off dari kedai tu. Terus kluaq dari kedai tujuh, pi kat moto, buka seat, amek purse, katop balik, buka pintu kedai tujuh, nak masok.. ting-tong bunyi pintu tu.. Dua2 cashier tgok Munet.. Dengan pnoh kompiden Munet amek komik tu and bayo.. Ha-ha.. time tu muka habeh kering la.. Kool munet co0l..

Nak taw komik apa yang Munet beli tu?

Nidiaaa..
Maid Maiden Thursday
Actually, ni sambungan dari



Lepas ni tunggu yang Friday plop.

Tuesday, July 5, 2011

Gelagat si kecil makan durian

Assalamualaikum semua...
Salam Sejahtera

Malam ni dekat stor penoh dengan DURIAN
So, kepada sesapa yang nak sangat tu bulih la datang curi malam ni.
okey-okey saya merapu.
Sebenarnya agak sedih la sebab tadapat ikot mak ngan abah naik dusun Pak Njang kat Jitra nun petang tadi.. 
Dari apa yang mak dok cerita memang la memenatkan..
pastu mak dok kata, naseb bek la cek tak pi jugak.. kalau tidak pakai buka posa la tadi..
Dusun tu tinggi melayup,  
Mak kata ada la tinggi ni.. sambil dok buat tangan dia condong 90degree..
Fuh! Kalau pi memang qeja tangkap gambaq ja lah Munet oii..
Mak, esok kita pi lain na!!





Penat gelak layan mat takem ni makan deyan..
Makan macam orang besaq dah.. hahahahahahaah

p/s : Baru teringat lama x buat post yang relate dengan hidup seharian. 

Tenx for reading,
Munet

Saturday, July 2, 2011

Fully Friday

Assalamualaikum.
Saja gedik nak buat jugak entry malam ni even mata dah xberapa nak terbuka sangat sebab penat berkunjung tengok mak mertua mak menakan meninggal kat Pekan Jeniang tadi. Al-Fatihah. Mati itu pasti, bila, kat mana n bagaimana tu kita taktaw.
Penat jugak melayan sepupu-sepapat yang ramai.. Dah la comey-comey belaka.. mulut hingaq toksah dok kata la.. Teringat zaman kecik lotte dulu.

Ok, enough is enough.. kami mengantuk tapi gagah perkasa jugak nak tuleh.. Salam Alaik