Followers

About Us

The Inductance

Saturday, July 31, 2010

WAJADIRI NASIONAL 2010

memilih untuk berada disini bukanlah seperti yang telah ku rancangkan
memilih untuk menyertainya..pada awalnya hanya sekadar untuk bersuka ria, melepaskan beban didada... namun, faedahnya yang datang berlipat kali ganda membuatkan munet sedar bahawa ia bukan sekadar satu medium untuk mereleasekan stress di minda.. pengisian yang pnoh meaningful..
dan hari ini,
segala usaha kami sepasukan berbaloi..
first time join martial art in my life..
first time masok tournament spnjg sthun lbih dah kat CFS nih..
first time...
and we had make the name of UIA PJ bergema di Main Hall CAC, UIAGombak petang tadi..
Alhamdulillah, walaupun pluang nak mng langsong x bercahaya,
namun kami still mampu merangkul tempat ketiga dalam Wajadiri Nasional 2010, Kategori 7, 6 Buah Jatuh (KHAS) IPT (WANITA)..
first nice trial..
first sampai CAC da cuak sbb smua peserta lain macam gila stylo lah..
siap uniform segala bagai lagi..
kami nih,baru peringkat jatuh..so tadak uniform lagik..
then, bila jalan skit, msti ada org tnya
"sekolah mana dek?"
haila...

 sesi ramah mesra lepas smua org mcm tension sbb buat silap..
standard la weyh..
wakil UIA PJ
8 orang ja..
tengok UTP, UTM Skudai, UIA Gombak, UIA Kuantan, KUIS, dan laen hantar wakel macam pnoh sejibik bas ja..
then, bila wat sorakan mmg pecah cochlea la..
kami plak hnya mampu tumpang sorak skali ngan geng UIA ja..
 

posing 'sopan' dengan JURULETIH yang setia menyapot kami..
even JURULETIH x lawan sebab da exam pgi tdi, but they still setia mngajar kmi hngga ke saat terakhir and still manage to turun ke UIA Gombak sbb nak sokong kami...


bez memories ever!
jumpa lagi WAJADIRI ke 14 di UTP, Tronoh, Perak..


the piccas and the medal!! 



p/s : sangat2 x senonoh ari nih, emo x tentu pasal, rasa smua org mcm salah padahal munet yang x ketahwan... maaf ya... and abang2 committe tadi sangat baek.. dapat Roti Gardenia dgn sgt banyak n bley refill plak klo da abeh.. huhuhuh **menggedik??

Friday, July 30, 2010

terpinggir atau dipinggir?

aku duduk sendirian
mengarang lagu2 rindu buatmu

andai kau kumbang, siapakah aku?
 andai kau bunga, siapakah aku?

aku tekad,
demi kau pemilik wajah yang menemani malamku [abah]
demi kau pengarang puisi terhebat [abang]
demi kau peminjam shoulder tersuitable [mak]
demi kau si kacak hensem [adek]
demi kau KCR1582 [my love]
akan ku selesaikan perhitunganku di sini sepantas angin
akan ku gadaikan segalanya
akan ku baktikan jasaku
akan ku kuburkan hasratku
akan ku gapai impianku
"..biar jasa jadi kenangan.."

[the end]


lately ni, rasa terpinggir..
~orang kapel ramai sangat~

UPDATED

Salam kemaafan..

[first case]
menjadi seorang yang dapat mempengaruhi ramai orang tersangat la susah.
menjadi lagi susah if we are the one yang tersangat la susah nak memberi peluang kepada others untuk bersuara..
munet bukan tak puas hati, cuma tak setuju dengan caranya... maybe he's the leader, but it doesn't mean yang orang bawahan like munet kna follow jer his style... maybe, he think that he's the only one yang betul and punctual, but i have my own reason la bro...it's not my intention pown nak skip ur meeting ...yez, maybe later i'll act as what u think!! that what's u wish kn?? amboi... mentang2 la hang prez, sesedap oren ja nak perli2 org itu ini noh...

[second case]
GIPANG? atau GILA PANGKAT?
i hate when this word is thrown on me!
bukan munet nak sangat kayh jadi leader!
hampa smua yang ngelat banyak sangat... susah sangat ka nak bagi command?
cakap up, up ja pown... tu pown pikiaq complicated..
memang da jadi style munet, bila da tadak sangat orang yang sanggup, munet akan fill ja kekosongan tuh...make the things easier, jangan la sampai bnda simple pown nak pikiaq complicated! take it as simple as possible!

[third case]
perlukah munet menangis lagi??
maybe we can says like "..it's written.."
entahlar, munet pown tataw nak cakap apa... kekadang phrase "what u give, u get back" tuh macam meaningful gila... so,klo result midsem down..............

[forth case]
homesick is kacang ja...
dah lama rasanya x balik.... kekadang bila abah kol, rasa mcm da x mampu nak bersuara... abah, rindunya kat abah... mak, lapaqnya asam pedas mak.. tok, nak lepat liat tok... wan, nak drive dgn wan... jiwa merintih mahu pulang... hati risau tatkala memikirkan keadaan tok yang kerap sangat msuk spital... perlukah aku korbankan masaku hanya untuk memuaskan hati sebelah pihak sedangkan kenduri di kampung terpaksa dibatalakan gara2 munet x balik mnggu dpn?? titik lemahku di situ!! hard to made decision tatkala kengkawan dan family jadi taruhan...

[fifth case]
makan ikut protokol tersangat la payah. 24th July aritu munet dpt join dinner Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi kat DePalma Hotel, Ampang... itupon setelah mendapat sponsor from our trainers, Abg Naim n Abg Fazli...one seat : RM100 kot.... x sanggop munet.. so, bergeraklah kami berenam ke Ampang dengan menaiki LRT dan bas... can u imagine?? dress up macam agak2 lawa then naik public transport... huhuuh... we care our earth lah...
then, in that function munet dapat seat sebelah boyz plak... adesssss.... makan ala2 gadis melayu terakhir la munet... malangnya munet hanya sempat membelasah 4 ekor udang saja mlm tu... haish kacau line btoi la mamat nih..

[sixth case]
ketaq lutut.... betambah ketaq bila esok semakin mendekati... menjadi seorang yang cool agak menyeksa jiwa dan raga... tatkala, mereka semua bergemuruh dan menanti arahan dariku.. aku perlu menjadi seCOOL yang buleh... insyaAllah semua akan berlaku seperti yang diplanned... doakan agarku dpt lead my team sampai dapat emas~~ hohohoh wajadiri at UIA Gombak.. my first time... tenx to all the members Azua, Nanad, Haz, Kak Zak and specially to my 'kruk' Kak Nadia... biar kita sakit sama2 kayh! and not to forget a special tenx goes to our JURULETIH Shaket and Izzudin... hampa dua memang tylo abeh la.. tapi Din, hg memang cengey la! kalau dak tadaknya kami bley wat se'semart' nih **sorry Din..

 [lastly]
wish be best of luck!!!


p/s: masing2 ada mulut...tapi aku memilih untuk berdiam.. maybe that's the best solution... munet sayang kawan2 munet, tapi bila sampai kat stu roundbout, munet terpaksa melepaskan hampa semua... ikutlah jalan hampa sendiri.. tapi janganlah lupa untuk kempbali semula ke titik pertemuan kita... mungkin i'm not the perfect one...but we are destined to be frenz... berpesan2lah kita ke arah jalan kebaikan...


 PERINGATAN ; KALAU NAK BUAT DATE, JANGAN AJAK MUNET JADI ORANG YANG KETIGA KAYH!! I HATE THAT!

Sunday, July 11, 2010

:.1 da kna reject, tinggal lagi 3 pending.:

buku tebal Raymond Chang sudah mula dipinggirkan
kini bayangan Serway sudah mula menjelma
diikuti rapat oleh the killer Programming
then, menyusul pulak hadis2 + ayat2 yg blom dihafal

otak ini seperti sudah hilang 'mass'nya , seperti sgalanya sudah setel walau hnya Chemistry yang berlalu pergi... dan lagi 3 yang sedang setia menanti...
 
dan kini, hati yang ada taman ini sudah mekar mengharum... tenx to CAER sebab post tuto cara nak wat watermark.. dan inilah hasilnya setelah hampir setengah abad Adobe Photoshop CS3 bertapak di local disk (C) munet... 
 
 
actually, x jadi pown...
but this is the product!
heheheheeh..
walaopon x chantek n x semat, munet still proud taw!
tenx caer!


p/s : penat meronggeng di Amcorp Mall setelah abeh sgala Le Chatelier's Principles ku tonggang langgang...



Friday, July 9, 2010

mak guard is more powerful and trusted than PDRM

Alhamdulillah..
esok da start MidTerm 
wish munet best of luck kayh!

back to the main,
in this International College, mak guard and tok guard were the most trusted...
i don't know why, but this is the things..

this dawn [aroun 6.15am],
there was an announcement which had awakened all of us
"everyone, please wake up and check ur belongings"
sapa x gabra bila dgr announcement cam nih pagi2 buta woii?
and, yang paling pelik,
kredibiliti PDRM langsung x diamek peduli oleh pihak mahallah..
maybe for the sake of our college name..
pancake lol!!!!
x paham munet,
kes nih da mmg seyes pown tamaw report polis..
at last, kami ni as a student plak dok kena pi jadi guard..
jadi jaga malam2,
then esok pagi pi klaz abeh smua lentok!
ha, lagi satu!
kalo la betoi si penjenayah tuh lelaki and bersenjata, kami nak wat pa??
jerit?? for what??

argh... wahai sang penjenayah yang sangat licik, sedarlah kamu bahawasanya Allah is watching you..
sepandai2 kau panjat tinggi sampai rooftop KC pon, akhirnya jatuh ke tanah jugak la mangkok hayon oiii!!!!


p/s : x puas ati ngan sistem CFS nih!!!



jom study chem!!!


:.SEKIAN.:

Sunday, July 4, 2010

cerita 0252hour

//Local Declarations Part I
-----sedeh?
saya minat bola,
tapi x reti main...

------kecewa?
saya minat bola,
dan sangat terer...

-----pulun?
saya minat bola,
suka tengok bola,
and suka komen sana sini pasai bola..
tapi saya x reti pon nak main bola..
mulut ja lebih, kaki... bangku jugak..

so, which one were you??
hahahah....
munet tengok bola.. bila munet rasa nak tengok!
munet pandai main, tapi x penah ada pluang nak men..[really]
munet tengok.. tapi x paham..
diam jer, tapi doesn't mean i'm the loser kayh!
bila offside pown munet tataw sbb pa..


tadi, semua orang bising Argentina kalah... munet pown nak bising gak ah...
semua taw Argentina kalah... tapi kalah dgn apa munet xtaw..
sorry^_^
munet sokong Hijau Kuning, bukan Brazil!
munet knal Badrol, tpi tataw sapa tuh Lampard..
tipikal sangatkan munet??

 //Local Declarations Part II
lewat malam tadi jalan2 skitar CFS setelah dpt nasi lemak free..
tenkiu Kak Oni...
kemudian dikezutkan dengan penemuan sepasang kekasih ngah wat d8 di tapak peristiwa [ANNEX] sambil ditemani orang yang ke3... o00owh tidakkah kau sedar tapak tersebut pnya sejarahnya yang tersendiri???  apa kau mahu ulang kembali tragedi qesah chenta tersebut???
dalam hati nih membuak2 rasa bersalah..
bersalah kerna x menjalankan tanggungjawab..
bukannya kau x belajar BTQ munet oii..
Man as a vicegerence of Allah...
mananya amar ma'ruf nahi mungkar??
knapa dalam byak2 method, yang paling lemah jugak kau amal munet oii??


kau tengok tuh munet!



[berpesan2lah kamu sesama kamu]
       [aku x mampu]
                [aku lemah]
                         [aku hanya mampu melihat]
                   [dan berazam agar x mnjadi seperti itu]
        [wanita yang baik
untuk lelaki yang baik]

".... torn apart inside....."
    
                       "luahkan walau pada konkrit x bernyawa"

"......Ya Allah, andai tiada cinta dari Adam untukku, aku bersykur atas cinta dari ibubapaku, saudaraku serta cinta teragung dariMu....."

 




 
rasa malas itu hadir lagi menemani hari-hariku
tanpa ku seru
tanpa ku duga

munet!
keep fighting
^_^
chaiyok2..
 


"...pernah seorang hamba memohon kepada Allah agar dianugerahkan kepadanya kesabaran, lalu Allah menjawab, sabar itu bukan anugerah, tetapi harus dipelajari..."