Followers

About Us

The Inductance

Tuesday, January 31, 2012

Bersyukur.

Terima kasih Allah.
Terima kasih mak.
Terima kasih abah.
Terima kasih tok dan tokwan.
Terima kasih roomates yang setia.
Terima kasih kawan-kawan yang sentiasa membantu.
Terima kasih para lecturer.

Hanya itu yang mampu diucapkan.

Walau tak secemerlang orang lain.
Walau tak se-gah mereka.
Walau tak cukup rata.


Namun cukup untuk berterima kasih
Cukup untuk sebuah senyuman.
Cukup untuk menangis..

Dan..
yang paling penting..
keep on work hard.
Keep going on in what you have start.

Jangan give up!

Thursday, January 26, 2012

It should be like this

Assalamualaikum.
Dan hai.

Rasa sangat teruk di masa ini.
Mungkin perlu sedikit perubahan.
Mungkin perlu diam.
Mungkin perlu berhenti.

Anjakan paradigma.
Dah lama xdengar.
Dan rasa dah tak beranjak pon ni.
Masih di sini.
Masih seperti dulu.

Entah bila nak berubah.
Nak tunggu masa yang sesuai?
It's always sesuai.
It is you, yourself.

Nak tunggu turning point?
Kalau dah jumpa turning point tu, hang yang buat u-turn.. bilanya nak jumpa?

Keras sungguh.
Kuat macam titanium.

Maybe kena letak catalyst yang betoi2 kuat.
Baru rate of reaction laju.



Oh Allah, help me.

Saturday, January 21, 2012

Another chapter in Munet's life

Assalamualaikum...
Hai.

Sekarang tengah sem break.

Minggu lepas Munet berpeluang join Kem BTN kat Kuala Lipis, Pahang.
Actually, xtaw pon kem tu under BTN.. bila dah sampai baru taw tujuan sebenaq.

It's here. Deep inside this cerebrum. Terus masuk ke cerebellum. Terpahat pada medulla oblongata.
Terus jadi parut kekal. Parut yang mampu mengukir sebuah senyuman yang paling maneh.
It is a part of this life.

Banyak.
Banyak yang dipelajari dan diperolehi.

Belajar tentang hidup.
Belajar tentang negara.
Belajar tentang diri sendiri.
Belajar cara nak survive.
Belajar untuk yaqeen. (baca as yakin)
Belajar untuk cool.
Dan juga belajar untuk paku orang.

Alhamdulillah.
Allah banyak tolong.
Tiba2 the only one daughter in this family jadi taff.
Anak abah yang manja ni jadi strong. And sangat strong!
Anak abah yang mengada-ngada.
Anak abah yang penakut.
Anak abah yang tiap-tiap hari kena kol abah.
Anak abah yang selalu balik kampung.
Anak abah yang dok teqeyak malam2.

Eh, mana ada manja dah na!

Buat abseiling dengan jayanya. Even, time kat atas tu qeja pelok tiang.
Siap boleh tolong kakak-kakak lagi.

Jungle trekking dengan yakinnya even dah sesat dua jam setengah.
Siap boleh nyanyi-nyanyi lagi time sesat. Siap gelak-gelak lagi.
Siap jadi org penting kumpulan lagi. (Hat ni koya!)
But, at the end teqeyak depan Nadz. Tak handsome langsung!
Oh ya! Munet ni pandai la jgak masak. Kih kih kih..


Water confident xyah cakap ah. Pejam mata ja buat. Sebab dalam tasik. Water confident kat Beringin dulu lagi taff. Dalam laut. Tengah laut.

Walaupun begitu, perasaan takut pada kegelapan masih menghantui.
Kami night walk pegang tangan erat-erat. Asek kena marah ja dengan Pak-Pak yang ada.
Tenx Kak Nani and Kak Ezzah sebab sudi hulurkan tangan.

Di kesempatan ini, saya Munieroh bersedia untuk turun TUAN!
Terima kasih kepada semua kakak-kakak dan abang-abang GPMS.
 Terima kasih kepada crew SPARTA yang banyak membantu time dalam hutan, time masak2 dan juga setiap time.
Terima kasih.
Terima kasih semua.


For me it is better to say thanks rather than sorry kan.
But still sorry is the best medicine ever.


Last but not least, tengoklah gambaq yang x beqapa nak ada ni.
Menyesal kot xbawak kamera!!!
huhuhuhuhu sadis!


Kami memang pulun.
Peserta wanita. Ha ha
A part of us.

SPARTA!

Sunday, January 15, 2012

Away

Salamualaik..
Nothing much to story.
This month banyak duit habis atas highway.
Sedeyh oi!
Kalaulah perasaan dan sakit rumah ni ada ubat..
takdak la nak melayang RM160 bagi kat Mara Liner ja.
Tiga minggu berturutturut asyek turun naik KL ja..

And esok akan bergerak mara kehadapan menuju ke KL lagi.
May Allah bless us.

Eksaited nih!!
First time nak pi camping!
Kuala Lipis wait us!

Gambaq camping zaman Beseri :)

Tuesday, January 10, 2012

Here I am

Done.
Alhamdulillah..
Selesai sudah perjuangan kat UIAM buat sem 1 ni.

Dan, selesai last paper on Monday terus bergegas bergerak ke PuduSentral
Naik bas dua orang ja balik Kedah.
A little bit scary but Allah always with me.
Tenx Allah :)

And now, i'm here...
The place where I love the most

Saturday, January 7, 2012

Esok Exam

Salamualaik..

Currently studying UNGS 2030 - The Islamic Worldview.
Dan dan speaking omputeh padahai baru selak satu chapter.

Mata berat.
Sakit. Just a little bit Munet, just endure it.

I know I'm beautiful and strong!

Lagi dua yang tinggal.

Yearghhh otak Jepun sudah mampu ditinggalkan!
Tapi otak Munet perlu dijana sekarang... hiyarkkk hwaiting!

Monday, January 2, 2012

2012 - Continuity of the life

Seperti tahun-tahun sebelumnya...
Pasti ada azam untuk berubah...
Ada cita-cita...
Ada impian...

Sebaris ayat buat perkongsian.

Semakin meningkat usia kita, maka semakin dekatlah kematian menjemput kita dan semakin jauhlah kita daripada masa lampau.