Followers

About Us

The Inductance

Thursday, November 25, 2010

tenkiu


Venue : Kg Baru
Mood : Kekenyangan

Venue : KL
Mood : Mencari Hentian Duta

Venue : Atas doi @ buaian tepi rumah
Mood : Suka ria dengan Akim

       Currtently being the loneliness person in Mahallah Khadijah since all my roomate are attending a talk tittled 'Kahwin Muda' at AMF Hall.. semalam rasa macam eksaited sangat2 nak dengar talk tuh.. tapi rasa takut la pulak... haish!  Budak 2 orang tu semangat overboard nak pi dengar talk tuh.. kesian pulak sebab penat depa pujuk munet tapi still x berhasil..

       Actually, takut la nak pi dengar talk macam tuh.. Takut nak dengar segala bagai tanggungjawab... owh...sangat mengada2...

p/s : malas la nak cerita panjang2 even rasa macam2 nak distorikan... lastly, tenx!

Sunday, November 14, 2010

ELAK DI ROGOL DAN DI CABUL

Salam Perpisahan semua..
Sebelum munet pergi meninggalkan kalian, luangkan sedetik waktu untuk baca something yang munet nak share hasil daripada kerja menggodek blog orang...


Doa Dari Hadis Sohih : Khusus Elak
Di Rogol & Cabul
Oleh
Zaharuddin Abd Rahman
www.zaharuddin.net
Terdapat beberapa pertanyaan tentang doa yang khusus bagi kaum wanita samada dewasa dan kanak-kanak untuk mengelakkan mereka dari terperangkap dalam situasi yang boleh membawa kepada rogol, pencabulan dan lebih dahsyat lagi deraan seks yang diakhiri dengan pembunuhan.
Moga DiPelihara
Maka di sini, selain doa dari hadis sohih pelindung setiap kali keluar rumah yang telah saya paparkan di artikel berkenaan Al-Marhumah Nurin Jazlin sebelum ini.  Iaitu :-
رَسُولَ اللَّهِ  يقول من قال بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُصْبِحَ وَمَنْ قَالَهَا حين يُصْبِحُ ثَلَاثُ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُمْسِيَ
DALAM sebutan rumi : BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA'ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI'UL 'ALIM 
Ertinya : Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : "Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui" sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya" ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ;   At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan - Teks doa berwarna Merah  Syeikh Syuaib ; Hasan)
Ingin saya utarakan satu lagi doa sohih yang dibaca oleh isteri Nabi Ibrahim a.s (iaitu Siti Sarah) yang menyebabkan para lelaki zalim termasuk rajanya melarikan diri, saya sertakan sekali sumber rujukannya dari hadis Nabi s.a.w.
اللّهُمَّ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اني آمَنْتُ بِكَ وَبِرَسُولِكَ وَأَحْصَنْتُ فرجي إِلاَّ على زوجي فَلاَ تُسَلِّطْ عَلَىَّ الْكَافِرَ
DALAM SEBUTAN RUMI : ALLAHUMMA IN KUNTA TA'LAMU INNI AAMANTU BIKA, WA BIRASULIKA WA AHSONTU FARJI ILLA 'ALA ZAWJI FALA TUSALLIT 'ALAYYA AL-KAFIR WA AZ-ZALIM
Ertinya : Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu, dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku, maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan zalim" ( Riwayat Al-Bukhari, no 2104, 2/722 ; Sunan Al-Baihaqi, 5/97; Musnad ahmad, 2/403 ; Fath Al-Bari, 6/393; Umdat Al-Qari, 12/30 ; Sohih )
Semoga ia dapat dihafaz dan di amalkan oleh semua wanita Muslimah, Cuma jangan lupa bahawa doa ini bersoifat tawassul dengan amal soleh anda, iaitu apabila diikat dengan imannya dengan Allah s.w.t dan RasulNya dan telah dijaga kehormatannya dan sudah tentu auratnya.
Justeru, seolah-olah kemaqbulan doa ini juga diikat tentang kewajiban untuk beriman dengan Allah dan rasulNya dan menutup aurat anda. Tanpanya, doa ini masih amat digalakkan untuk dilakukan, cuma jaminan seolah-olah lebih pasti bagi yang apa yang dikatanya (dalam doa ini) menepati apa yang sebenarnya penampilan fizikal anda.
Justeru, jika berbaju kebaya terbelah, baju sendat menampakkan susuk tubuh, berpakaian nipis seolah telanjang, bersolek canggih seperti artis bukan Islam..sudah tentu doa ini sahaja belum cukup mampu menjaga anda. Bukan kerana Allah s.w.t tidak mampu, tetapi Allah s.w.t tidak anggap wanita itu layak dek kerana kedegilannya sendiri. 
Fikirkanlah.
Sekian
Zaharuddin Abd Rahman
untuk lebih info boley la klik  http://www.zaharuddin.net/

SEKIAN

p/s : doakan perjalan pergi dan balik munet ke PJ kayhhh

Friday, November 12, 2010

ASAM GERAM DALAM HIDUP

Dulu, xpayah study pon boleh jer aku sukses..
UPSR relax jer... tapi result aku 5A jugak..
PMR lagi la... 
even fail paper Sejarah time trial, tapi aku dapat jugak genggam 8A tuh..
time SPM lagi la haru..
mana dengan nak handle perasaan lagi
homesix lagi
homeroom lagi ***erk??
makan nasi kena beratur panjang2 lagi
breakpast roti benggali yang cicah dalam ayaq bru lembut lagi
roll kol lah
morning kol lah
jemaah Subuh, Maghrib n Isya' wajib
time prep petang tidoq plak
tekanan jiwa dengan Bio, Chem n AddMaths lagi
but then I still survive
even x secemerlang kalian
cukuplah untuk membuatkan sebelah kakiku melangkah ke alam yang lebih dipandang tinggi oleh orang2 Kampung Simpang Empat Kuar ini..
langit yang cerah membuatkan aku lalai
alpa dengan kejayaan di masa silam.
Sekali bila dah jatuh...
pekkkk kedebuk la
selalu sangat pasang impian n angan2 yang tinggi kan?
sekali jatuh baru padan dengan muka hang tu Munet...


kata sahabat2ku :

 memang skrg rasa mcm u** kejam dan hard. too much obstacle n pressure. biasala umur skrg ape kte x dpt kte memberontak. hidup ni skejap je, just do it. fokus bagi success n lepas. n dah kat gombak t it will be another whole new world for u. ini cuma sampingan cabaran hidup. yg akhirat belum tentu selesai lagi. redha. face the fact. biar kita susah. esok2 kita senang insyallah.


g mane2 pon, same jer muni.. x de y sng.. kot mane2 pon ade ujian nyer.. ats kite nk slesaikn cam ne.. muni wat lah kputusan y tbek.. jgn ikut ati, ikut ati mati.. hehehe.. pe2 pon, ak sokong muni g mane2 pon.. bak kate ieda, ni sume duniebelake.. wat pe2, prbtlkn niat tu, iAllah bhagia ddunia n akhirat.. ak pon x reti nk ckp
pe, sbb ak pon lbh kurng muni jer ni.. mmg cfs ni syg r kat ak, x nk lpskn ak lg.. la tahzan..

munie..juz nk bg opinion..insya-Allah extend satu sem lg ada hikmah utk munie..,truskan usaha!jgn give up ngan u**.fokus munie fokus!!im always there 4 u keh?


sbar munie...
kita ptot bersyukur...
Allah uji kita munie...
sabar ek...
sbnrnya dugaan yg kita dpt ni..
boleh kafarah dosa2 kita
pastu...
tu tanda dia Allah syg kita
ok!
sabar eyh munie.
ada hikmah suma nie..
rezeki kita di lain hari.
:D

ermm.. fikiaqqq elok222 naa. ok, remember this thng. BELJAR DI UNIVERSTI MANA MANA SAMA JE. ok. so, there is no excuses to say, if u bljr klj swasta or not-so-called-as IPTA, ur life will ruin. so, think before u leap and i support wtv ur decision. HIDUPP MUNETTT!!!!!!!

jgn sdeyh2 k
tgk bright side
kite diberi peluang ke2 untuk lg dalami n faham betul2 ilmu allah nih
rezeki tuh
k? pcye ngn qada' n qadar Enhanced by Smiley Central

 Senyum di waktu susah 
Tanda ketabahan
senyumlah Enhanced by Smiley Central



Sahabat, tenx 4 all the word... 

Memilih untuk membuang lagi satu sem hanya untuk Chem or just left it behind and find the new road?
Ya Allah...
tadi dapat lagi satu tawaran sambung degree in Telecommunication Engineering (Hons) kat KUIN.. 
n the other one is Bachelor of Engineering Technology (Hons) in Manufacturing (Automotive) kat UniKL Kulim

both offer ni dekat Kedah ja!!! terlupa dekat U** pulak..
What do you think?? 
Pleaseeee... I need ur opinion...
nak tanya mak ngan abah pon...
asasi dengan degree pon depa x paham mnatang apa latuh..

Thursday, November 11, 2010

ABAH LAGI

petang tu..
selesai berniaga abah mesti ajak munet pi ronda2
mak mesti jeles sbb munet slalu meronda ngan abah..
++++maaf mak++++
munet mmg pantang tengok abah kluar umah
abah bru pegang kunci moto munet dah kalot cari tudung
dari kecik sampai la sembilanbelas tahun dok mengekoq abah ja

tapi petang itu...
ku sangkakan cerah sampai ke malam
rupanya hujan di petang hari
abah tanya "cek nak pi jugak ka?"
nak!! nak!!!
semangat nak ikot pnya pasai 
hujan pon xpa...
memori daun pisang la munet ngan abah..

then, sampai kat LoStaq
pakai selekeh ja tpi jln smpai ke LoStaq..
sapa kesah kn??
nak dijadikan cerita..
sampai kat satu kedai tuh
abah pon turun pi beli barang
so, moto parking la kat bawah bumbung langit
habis kena hujan
dah settle beli barang
abah dengan cepatnya lap air hujan kat atas seat motor tu dengan seluaq abah
Ya Allah..
rasa macam nak teqeyak ja!!
habeh seluaq abah basah sbb xmaw bagi munie dok atas seat yg basah..


abah sayang munet!!
tapi munet selalu buat abah susah hati...

p/s : U** memang kaqot la!!! kata pkol 5 tadi bley check result... tapi sampai la ni xley check lgi pown...

Sunday, November 7, 2010

HATI SAYA

Assalamualaikum...

This is just a short entry

TOLONG JANGAN MENGORAT SAYA KAYYHH!!

Naaanananana...
bajet macam ramai ja yang nak ngorat hg munet oiii

Ok!
first of all, jangan start mengayat munet..
dah tu siap pakai ayat kasanova kelas 1 lagi
hailaaa
ramai dah yang tertonggeng nih
hampa jangan nak ikot jejak langkah depa pulak naa

in short, 
munet dah kena cop as HATI KERING dah dengan budak2 kelas munet time zaman skolah dolu..
nak kata tadak feeling tu macam bohong.. 
tataw la nak guna word apa nak describe...


it's just like
1. SUKA 
2. SIMPAN
3. SENYAP

line clear??
no heart feeling before jumpa tok kadi ok!

p/s : macam mengada2 gilak!

Friday, November 5, 2010

HEADER BARU!!

Salam ukhwah!!

AIR!
bila sebut air banyak yang boleh kita gambarkan
terlalu subjektif
air laut
air sungai
air parit
air terjun
air mata air
air embun
air suam 
air mata
air kencing
dan banyak lagi.

Tapi bila terfikirkan air banjir or famously known as air bah
maw pusing jugak la pala ni
Alhamdulillah kampung Munet tak pernah kena musibah macam ni
tapi, saudara-mara munet, kawan-kawan munet ramai yang dah tenggelam
sabarlah wahai sahabat..

Air...
kalau tadak pon masalah
kalau ada tapi terlalu banyak pon masalah jugak
Ya Allah..

p/s : maaf la munet tadak gambaq nak upload... kamera koman buat perangai...


eh..eh... baru prasan yang tajuk post bersimpang jauh dari content... 

Terperangkap di bumi jelapang padi

Habis ja exam Chemistry munet tekad nak balik Kedah
meronta2 nak balik [itu hiperbola]
bergegas ke Hentian Duta
dapat bas Pancaran Matahari walaupun da pkol 10 malam
maybe, sbb syarikat  Pancaran Bulan da bankrap
perjalanan 6 jam yang menyeksakan
dapat seat sebelah 'pak cik' sbb bli tket on da spot ja
[tak suka, tpi wat can i do]
so, terpaksa la mengk'ayu'kan diri
ingatkan x ramai yang nak blik Kedah, lupa pulak cuti Deepavali

huwaaaaa
then around 4.00 am dah masok Kedah
kepulanganku kali ini disambut mesra deruan air banjir
dasyat!
MasyaAllah
area yang xpenah kena banjir pon dah kena
Gunung Keriang, tempat maksiat tu pon da jadi pulau
hebat betol ujian dari Allah kali nih
bendang abeh tenggelam
dah jadi laut dah
jalan utama banyak yang dah katop
nak kluaq pekan kena ikot jalan kampung ja
sampai sesak la batas ban tu


tapi Allah dah cakap kan..

"Aku x akan membebankan kamu dengan apa yang tidak tertanggung olehmu"




Monday, November 1, 2010

i'm here, AGAIN!

aku kembali ke sini...
di celah kesesakan Etika Ekspress, Transnasional, Durian Burung, Mara Liner, Shamisha... arghhh bapa banyak bas la kat Hentian Duta tuh!! aiyookk...


aku kembali ke sini...
kembali bersapa mesra bersama Pak Cik Guard yang ****** toink2...
kembali mengadap padang CFS yang sebesar alam semut..
kembali mengharungi ribuan manusia semata-mata untuk berebut lif yang dua..
kembali setia bersama WiFi yang sepantas kura-kura..

kembali lagi...
kembali dengan satu tekad!
kembali berjuang bersama2 Raymond Chang..
kembali menatap sayu Mr Kacak Organic compound!

wish me best of luck!!
munet pown nak pi Gombak jugak weyh!!!

p/s : tenx to mai sbb bagi sewa bilik!! sbb bagi pinjam laptop!!