Followers

About Us

The Inductance

Tuesday, January 25, 2011

I will let you go.. yes, I will!

Salam Ukhwah
Selasa datang lagi
aaaauuuuummmm
mulakan hari anda dengan TIGER

Merujuk muka surat 413
 Raymond Chang
Chemistry 
Tenth Edition
The longer Munet stay in PJ, the higher the rate of her homesick..
wokey, saya merapu!
sejemput idea pon tadak untuk post kali ni!

Lately, my pocket is out of cash!
aiyokk
semuanya sebab Kedah FM
sebab nak dengar radio Kedah FM kat PJ
sebab nak dengar radio on9 kena internet laju macam Ferrari
so, terpaksa lah bergadai  nyawa untuk membeli WiFi berbayar..
1 hari = RM 3
2 hari = RM 5
tapi ada diskaun plak
3 hari = RM 5

setelah ditambah tolak kuasa empat, jumlah yang munie dah bayar dekat budak WiFi ni dah dekat 20hengget..
dua puluh weyh!
makan KFC snack plate add on cheesy wedges pon lepas nih!
**------------------------------------------------------------------------------**
semangat nak balik berkobar-berkobar
rindu sama mama dan babah
macam gedix la plak
rindu la kat man ngan abah

mak
abah
tunggu cek balik na!
and actually, balik kali ni lagi bermakna sebab tak sabaq-sabaQ nak test drive KCV8***

Tok
terima qaseh untuk segalanya
tenx for da computer
tenx for da meja study
tenx for da bracelet
tenx for this laptop
tenx for da KBP 10**
tenx for da KCR 15**
tenx for da KCV 80**
kasihmu.. sayangmu...
semoga Allah membasnya..
tok... kaulah segalanya..
kaulah pembakar semangat!

p/s : Oh ya! tajuk tu macam tadak kaitan la kan dengan isi..


Sunday, January 23, 2011

SMAC di CFSIIUM

S.M.A.C
stand for Sport and Martial Art Carnival
SMAC is an annual grand event in CFS
banyak jugak la xtvt2 yg ada
and semua course kena hantar wakil
so, budak2 Nilai pon turun PJ
memang meriah la..
tapi still under control lagi la
Ikhtilat in between sisters n braders macam longgar ckit
Maybe CB x cukop ahli kot nak pantau
oh ya.. CB tu Campus Buddies
qeja CB ialah memantau pergaulan bebas di CFS

And for sure, till now ENGENIUS which was an Engine Society  masih menduduki tempat pertama seperti tahun2 lepas..
bukan nak bangga
bukan nak riak
but that's the matter
Dan esok, last day of SMAC
probability untuk ENGENIUS menang tersangat tinggi sebab if i'm not mistaken there's only two games left.
1. Final Volleyball
2. Tug Of War atau dalam bahasa Melayunya tarik tali

GUD LUCK 
gO ENGENIUS gO!
i know yu ken duwit!
ONCE CHAMPION ALWAYS CHAMPION!
Engenius vs IRK
Volleyball
Kami sisters hanya mampu usha dari jauh
malas nak menempek!
penyokong tegar!
disebabkan semangat penyokong yang sangat waja ENGENIUS menang dengan agregat 1-0


p/s : layan SMAC ni at least xla omsix sangat!

Saturday, January 22, 2011

Just A Short Remembrance

Jalan Thaipusam

Salam Ukhwah semua
For this time, let we see what I'm doing on the Thaipusam
From CFS 
Aifaa, Mirah, Yati n me
bergegas ke Bukit Jalil
ini di Bukit Jalil
Bila da setel beli tiket bas nak balik ghaya cina
ikot Yati pi Terminal Bas Selatan plak







Bila dah reda perasaan teruja di TBS
kami on bergerak pulang ke CFS




Wednesday, January 19, 2011

BUDAK GIGI SATU

 akim!!!
budak kechik!!
rindu sama kamu la!!
haishhh
budak kechikk baju besaQQ

K
E
C
I
K
.
.
B
E
S
A
A
R
R
 abang siket pnya besaqq
adek kecik ja!!
hahaha
by the way,
abang long ni penah menang first place o0o0 contest baby cute
time tuh comey sangat!!
pakai baju penguin!
si adek pula, kecik2 cili padi nih!!
suara besaQ
sekali marah, habeh smua org terkezoot


AMARAN KERAS : INI BUKAN HOMESICK

Tuesday, January 18, 2011

SELASA DATANG LAGI

Riang ria Selasa

Selasa kali ini semangatku datang menggolek2

Selasa kali ini selesai subuh aku basuh baju! Handwash okaiii.. tak layan la dobi-dobi nih.. type sambey jeling2 kat rumate yang baru balik dari amek dobi.. HAHAHA.. gelak jahat..

Selasa kali ini basuh telekung! Tataw pasaipa nak basuh telekung! Haishh satgi Zohor tapasai2 kena pinjam telekung orang..

Selasa kali ini dimulakan dengan meng'copy' lab report.. Tapi copy pon sampai 11.30am baru siap... susah ar nak cilok, then buat ayat sdirik!

Selasa ini, sekali lagi buat muka innocence.. sorri dek, seriously tataw nak react macamna kalo roomates ada problem dengan BF2 mereka...

Selasa... maseh adakah aku untuk Selasa yang lagi satu?

p/s : nak makan satgi jangan lupa bawak Matric Card! nak cucok duit!!
p/s2 : lately, memori x brapa kuat!!!! makan kepala ikan ka??

Sunday, January 16, 2011

Pejalan Kaki Tegar

Salam
kesengalan di kaki masih terasa jerih peritnya
penat berjalan di Wangsa Walk Jumaat lepas masih terasa
kami berjalan okaii
dah kata WALK kan..

Perjalanan ke Stesn LRT Sri Rampai dari CFS ku tempuhi keseorangan
Sangat tabah dan berani demi pakwe-pakweku
Sesampai di Wangsa Walk, kami decide nak tengok Khurafat
penat berhempas pulas di TGV Cinemas tuh
banyak sunggoh la part-part yang scary merri 
seriously tak larat menjerit
at last, bila dah abis muvi lampu cinema pon dibuka
at that moment baru la sedar yang dekat dalam panggung tu semuanya perempuan
tapi ada jugak la tersesat dua tiga orang lelaki berbangsa Melayu yang beragama Islam yang terlupa that day was Friday..
or maybe they were on the day of the month... MAYBE...
husnuzzon please!

then, pi tanya kat guard yang muka macam bangla
'surau kat mana?'
dia jawab 'rau..' (sambil tangan dia angkat2 tunjut kot depan)
he's showing the right path
jalan yang lurus.. PERHAPS
abeh semua level kami redah sebab nak cari surau
tapi terjumpak plak RotiBoy
huwaaa lapaq
kena makan dulu nih.. satgi smayang x khusyuk plak
sangat jahil kami disitu!
MAAF
then, jumpa surau kecil!
dah setel buat date dengan Our Creator
kami pon meneruskan perjalanan ke Pusat Hiburan Sekeluarga
drift dua tiga round sebab dah lama x bawak keta.. DENDAM BERBALAS!
lepas solat Asar kat Wangsa Walk
kami round2 kot luaq pulak
lepas tu terjumpa Carefour
masok Carefour sampai maghrib pon kat situ
And the story begun,
at the time we decide to go home
the sky started to cry heavily
ahhhh sudah
camna nak balik nih?
nak ke stesn Sri Rampai tu kena jalan
tapi payung tadak
laluan berbumbung tok sah dok kata la..
lepas tu ada la abang2 yang bawak van securiforce ni dok kacau
IGNORANCE!!!!
then, decide untuk balik ke UIA Gombak..
squatting kat compartmen nadz
dugaan melanda lagi
bas dari terminal putra ke UIA pulak rosah di pertengahan jalan
Ya Allah
terpaksa la menumpang the next bas yang lalu kot situ..
At last, around 10.30pm bru sampai Gombak


sesat di Carefour

Jenab, Nadz and me


say gudbaii to Naddy and Adeq Ana
At last, sorry for giving trouble and trouble again! Next time, please have a well planned trip yaww!
To my friends Nadzirah tenx for the squatting, baju, makan, katil, sabun, berus gigi and segala bagai lagi..and to Jenab, Naddy and Adeq Ana.. tenkiuk!!!
wait me at Gombak!!
InsyaAllah, selagi Allah tak cabut nyawa ini akan ku ingat ukhwah yang telah tersimpul ini!

p/s : Tak suka bila macam ni.. warga CFS sibuk ke hulu hilir, but me as usual.. hanya mampu memantau dari atas.. tiada keupayaan untuk melibatkan diri.. 

Another one thing, I hate being a Caperone!! Please la understand!! 

Thursday, January 13, 2011

SOLDIER_Bangfes

You are a soldier
A rising sun
Wait for the heyday
Look far away
And believe in yourself
Your name’s on a shelf
A legend
You are a soldier
The chosen one
Bring back the heyday
Look far away
With respect and decay
Forever we’ll stay
Together

Chorus
And singing life is all that we need
But the lies is all that we see
Raise your hands high up in the sky
Missing secrets you will find
In your heart
You are a soldier
Light up the night
We are the soldiers
We’ll stand and fight
At the end of the day
Forever we pray
For the legend (the legend)





Wednesday, January 12, 2011

KAUM KERABAT BARU

On 2nd January 2011
Cicit ke-25 kepada Allahyarham Fatimah dan Wan Mad telah lahir ke dunia.
Juga merupakan cucu perempuan ke-3 kepada adik bongsu tok munet.
Aina Zulaikha merupakan keturunan first family ini yang lahir di luar Kedah...
eh..eh.. awat la dok buat karangan darjah lima nih?
By the way!
CONGRATULATIONS FOR THE PIPI TEMBAM, KIUT-MIUT, SLEEPING BEAUTY, PUTEH GEBU BAY GIRL!!

Tahun baru, Boypren baru


Alhamdulillah
Petang tadi abah kol
Abah habaq kata nak pi amek KCV 8105 bawak balik umah dah!
Oleh itu ViVA Elite Ezi ini dengan rasminya diiktiraf sebagai a part of Tuan Haji Ismail families member!
Dan sebenarnya, perkara ini telah membuatkan jiwa dan ragaku semakin eksaited nak balik raya bulan dua nih!!
________________________________________________________

Jutaan terima kasih kepada semua yang telah menyokong kami sehingga ke tahap ini..
Actually, they are the residents of KC 618
We are roomies!!
Yang kecik lagi biru itu ialah Mira aka Adeq
Yang kecik jugak lagi pinky2 itu Aifaa aka Maaaakkk
Yang gemok gedebab tu sapa xkenai memang nak kena luku dua das la kan..

p/s : nak balik!!

Tuesday, January 11, 2011

Pasar Malam SS17

Hari ini hari Selasa
apa yang best kalau Selasa datang??
Hari Selasa kelas start at 2pm
and Hari Selasa ada Lab
Kalau buat Lab sat saja siap!!
Tapi, nak wat report tuh siksa o0owh!!
Hari Selasa jugak ada Pasar Malam
jom ikot munet gi pasar malam jom..
beli Ice Cream goreng!!
BEST!











p/s : ari ni 11/1/11 dapat Viva Elite!!!

A L H A M D U L I L L A H

Di subuh yang gajah
Aku terkejut apabila mendengar orang menjerit2
Ya Allah
Apakah dugaan kali ini?
Sekejap menangis
Sekejap menjerit kemarahan

Sahabat,
maafkan aku kerana aku tak pernah mencuba untuk mendalami perasaan kalian.
Maafkan aku kerana aku selalu membuat muka innocent tahap lapan ini..
Sesungguhnya, aku sangat2 x tahu macam mana nak react tatkala kalian menghadapi masalah..
Sesungguhnya, aku tersangat2 clueless untuk memberi sebaris ayat...
Kerana aku takut andai sebutir kata dari mulutku bisa mengoyak hati dan perasaan kalian..

In a nut shell, saya sangat tak pandai bila masok bab hard feeling and heart feeling nih..
buleh kata FAIL terus la..
tapi sungguh hairanik sebab ramai jugak yang bila feras menonggeng dok mai cari munet dok cerita masalah depa espeselli kaum Adam...
I'm not a good listener at all!!
but i'm good in messaging
kui..kui..
trabelmakers me!
wat perabeh kredit ja..

Last but not least,
thanks Allah for the result!



p/s : lepas nih kena setadi dengan konsisten... Go Munet!


BERGAYA BERSAMA ENCIK PHOTOSCAPE

 A . D . A . M

T H E  W A Y  T O  M I L L I O N S  O F B O O K S
L I B R A R Y


THE ROAD IS NOT TAKEN


PERIUK KERA IN TESCO



p/s : sapa nak bagi DSLR kat cek??

Thursday, January 6, 2011

Sebiru Hari Ini

Jatuh berguguran...
             Jatuh berguguran..
Bagai dedaun yang berguguran..
     Berputar-putar buatku pening..
          Terasa ringan..
                    Bila agaknya....
                         Aku akan jatuh cinta
Jatuh cinta dengan ilmu Kimia nih??

  B I L A K A H ?

Saturday, January 1, 2011

the 20 years old girl I am

Oh oh oh 
Saya dah masok alam 20 lah
Zaman teenagers dah berakhir??