Followers

About Us

The Inductance

Saturday, May 7, 2011

Allah Maha Mengetahui

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia


Satu jam 28 minit yang lepas ialah hari Jumaat
So, this post is related to Hari Jumaat


Hari Jumaat ni pi qeja paling lewat dalam sejarah sebab pukol 9.40 baru masok opis.. Selalu pi awai sikit. 9.30 dah sampai.. errr, awai latuh!


Hari Jumaat ni budak-budak adik-adik yang yang ambek SPM tahun lepas dapat taw result UPU.
So, now me, Munet are so happy to wish all of you CONGRATE.

Pandai-pandailah hampa survive nanti. HAHA


And kepada adik-adik yang x dapat apa yang hampa nak tu..


Bila Allah berikan kita kejayaan, itu kebaikan dari segi balasan usaha kita. Bila Allah berikan kita kegagalan, itu kebaikan dari segi peringatan kepada kita.
Yang menjadikan pemberian Allah itu buruk adalah kita.
Bila Allah berikan kita kejayaan, kita riya’, takabbur, ujub, angkuh dan melupakan-Nya. Bila Allah berikan kita kegagalan, kita kecewa, sakit hati, putus asa dan mengeji-Nya.

Pokoknya, Allah lebih mengetahui. Allah sentiasa memberikan kita yang terbaik. In a nut shell, we are the one who should learn on how to accept segala keputusan Allah.

Dan hari Jumaat jugak offer letter untuk masok main campus keluaq setelah lebih DUA MINGGU menanti. Ya la UI* tu bukannya nak kluaq notice habaq kata tanggoh ka hapa.. main ikot kidney dia ja nak wak kluaq bila.. And all praise to Allah. Munet dapat sambung degree in Communication Engineering.. Actually main boh ja time isi borang hari tuh.. Almaklumlah, minat hat lain tapi bila pikiaq-pikiaq balik mampu ka Munet nak carry subject Aerospace tuh kan? Tak pa lah, warga emas kata Ukur baju di badan sendiri.
Last but not the least one, hari ni kena marah dengan mak. Mak dok heqan awat budak-budak hat dok juai kain tudung dekat City plaza tu segak-segak tapi anak pompuan dia hat satu-satunya nih bedak pon tak pakai. Haishh mak, depa tu hat memang dok segak dah.. Tapi anak mak hat segak ni tak payah pakai bedak pown lagi cun dari depa! kah-kah.

Sekian.
P/s : Hidup dengan kasih mak dan abah ni make me feel like 'Tak payah la nak kapel-kapel.'



1 comment:

dewdrop said...

terbaik ah munet! hahaha
rasa nak gelak baca XD X)