Followers

About Us

The Inductance

Sunday, May 1, 2011

301

Assalamualaikum

Malam yang dingin ni terasa sangat sesak
Sesak dengan pulut-pulut, nyoq-nyoq, ikan-ikan kering...

Ok, esok kena mangket awai
sebab x sure lagi qeja ka dak
sebab xmaw kelam kabot
sebab xmaw pakai baju iron bodo-bodo pi qeja
sebab xmaw pakai selendang macam style taji-taji
sebab xmaw tunggu abah bungkuih ayaq lambat
sebab xmaw singgah kedai minyak bagi motor makan
sebab xmaw pecut time lampu yang tiga jadi kuning
sebab xmaw naik tangga laju-laju

dan yang paling utama
sebab xmaw terlupa pakai helmet lagi.

__________________________

Kadang-kadang kita tak pernah bersyukur dengan apa yang Allah dah bagi kat kita
Dan kita tak pernah pikiaq macam mana susahnya mak abah kita dok pulun cari duit sebab nak penuhi apa yang kita nak
Dan hari ini, setelah segala penat lelah mak abah kita untuk kita..
Kita masih lagi dok demand macam-macam.. Walhal mak tu dah beqapa lama dok pakai kasot beli kat nat sepuluh ringgit tu.. Dan abah tak pernah bebai dengan kasut yang beli dekat bundle.. Dan kita? Kita dok hingaq kat mak kata kasut Atlanta RM80 tuh dah huih.. Kasut Sembonia beli dekat Pacific keras sampai sakit kaki.. Kasut Adidas beli dekat Petaling Street dah buqok...

Sedarlah wahai Munieroh..

Oh ha! Hari ni dah 301

301 tajuk dalam blog nih.. Herm,, dah banyak jugak nowh Munet dok meqeben kat cni..

No comments: