Followers

About Us

The Inductance

Sunday, January 16, 2011

Pejalan Kaki Tegar

Salam
kesengalan di kaki masih terasa jerih peritnya
penat berjalan di Wangsa Walk Jumaat lepas masih terasa
kami berjalan okaii
dah kata WALK kan..

Perjalanan ke Stesn LRT Sri Rampai dari CFS ku tempuhi keseorangan
Sangat tabah dan berani demi pakwe-pakweku
Sesampai di Wangsa Walk, kami decide nak tengok Khurafat
penat berhempas pulas di TGV Cinemas tuh
banyak sunggoh la part-part yang scary merri 
seriously tak larat menjerit
at last, bila dah abis muvi lampu cinema pon dibuka
at that moment baru la sedar yang dekat dalam panggung tu semuanya perempuan
tapi ada jugak la tersesat dua tiga orang lelaki berbangsa Melayu yang beragama Islam yang terlupa that day was Friday..
or maybe they were on the day of the month... MAYBE...
husnuzzon please!

then, pi tanya kat guard yang muka macam bangla
'surau kat mana?'
dia jawab 'rau..' (sambil tangan dia angkat2 tunjut kot depan)
he's showing the right path
jalan yang lurus.. PERHAPS
abeh semua level kami redah sebab nak cari surau
tapi terjumpak plak RotiBoy
huwaaa lapaq
kena makan dulu nih.. satgi smayang x khusyuk plak
sangat jahil kami disitu!
MAAF
then, jumpa surau kecil!
dah setel buat date dengan Our Creator
kami pon meneruskan perjalanan ke Pusat Hiburan Sekeluarga
drift dua tiga round sebab dah lama x bawak keta.. DENDAM BERBALAS!
lepas solat Asar kat Wangsa Walk
kami round2 kot luaq pulak
lepas tu terjumpa Carefour
masok Carefour sampai maghrib pon kat situ
And the story begun,
at the time we decide to go home
the sky started to cry heavily
ahhhh sudah
camna nak balik nih?
nak ke stesn Sri Rampai tu kena jalan
tapi payung tadak
laluan berbumbung tok sah dok kata la..
lepas tu ada la abang2 yang bawak van securiforce ni dok kacau
IGNORANCE!!!!
then, decide untuk balik ke UIA Gombak..
squatting kat compartmen nadz
dugaan melanda lagi
bas dari terminal putra ke UIA pulak rosah di pertengahan jalan
Ya Allah
terpaksa la menumpang the next bas yang lalu kot situ..
At last, around 10.30pm bru sampai Gombak


sesat di Carefour

Jenab, Nadz and me


say gudbaii to Naddy and Adeq Ana
At last, sorry for giving trouble and trouble again! Next time, please have a well planned trip yaww!
To my friends Nadzirah tenx for the squatting, baju, makan, katil, sabun, berus gigi and segala bagai lagi..and to Jenab, Naddy and Adeq Ana.. tenkiuk!!!
wait me at Gombak!!
InsyaAllah, selagi Allah tak cabut nyawa ini akan ku ingat ukhwah yang telah tersimpul ini!

p/s : Tak suka bila macam ni.. warga CFS sibuk ke hulu hilir, but me as usual.. hanya mampu memantau dari atas.. tiada keupayaan untuk melibatkan diri.. 

Another one thing, I hate being a Caperone!! Please la understand!! 

1 comment:

Azua Yna said...

xmai kt org pon....