Followers

About Us

The Inductance

Sunday, June 12, 2011

Berakhirnya

Esok bermulalah penggal kedua sesi persekolahan.

Selamat kembali ke sekolah adik-adik dan juga cikgu-cikgu.

Rindu zaman itu.
Zaman menghadapi life crisis, kejutan budaya, prep petang, makan berskala dan macam-macam.
Sebuah life yang sukar nak dicerita-in.
Sebuah cerita yang tak pernah ada draft.
Terlakar pada langit cerah dan awan biru.
Sebuah perhentian dalam sebuah perjalanan mencari makna kehidupan.


Terumbang ambing dalam mencorak masa depan yang belum pasti. 
Antara minat atau suka-suka.

Dua perjalanan yang berbeza.
Sungguh la orang kata, time-time camni KAWAN tu dah jadi diri sendiri.
Konflik yang sampai la ni masih berbaki.

I wish that I am the pilot and you are the stewardess.
How sweet kan?

At last,
kita semua pergi membawa haluan masing-masing.
Pergi meninggalkan tapak yang kita sama-sama jejak.

p/s : SEKADAR HIASAN

last paper SPM
Semoga bertemu kembali Beseri.
Tempat yang mengajarku erti kehidupan.

Hati ini telah bersatu
Berkumpul di atas perut bumi-Mu
Hati ini telah berpadu
Bersatu memikul beban dakwah-Mu

Prep petang.
Munet : Satgi hang nak balik gerak munie na. [munie tu munet la]
Liza    : Aku baru ja sampai.
Munet : Takpalah, munie nak tdoq ja prep ni. 

p/s : Till now Munet still rasa yang prep petang patut dimansohkan!!



3 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

GK pernah menyorok dalam almari waktu prep ahaha

Cik TeN10 said...

ahaaa.. teringat msa bru2 msuk sek men dlu.. take time jugak nk biasakan dri ngn jadual harian yg padat.. time prep xkira ptg or malam mmg kite bantai tdo je.. kih3

munet said...

haha.. dulu konon2nya nak take a short nap ja.. padahal smpai abeh prep la tdoq..