Followers

About Us

The Inductance

Saturday, June 25, 2011

Segmen KBU, Jom kembali ke sekolah!

Hai.. hai.. hai ya ya..
Assalamualaikum..
fuh..fuh.. banyaknya habok..

Okey, back to main subject here..
Pakcu Sofi ada buat segmen khas untuk KBU down to memory lane..
hahah zaman skolah punya crita..

Mana paling best, tadika, sekolah rendah, sekolah menengah?
Bagi munet semua best, semua ada kisah tersendiri, semua ada kenangan yang tercipta untuk dikenang.
Zaman tadika Munet bermula masa umoq lima tahun.. Time tu dok kawan dengan Pak Lang, Bang E and Kak Long yang tiga-tiga depa tua setahun dari Munet. So, bila depa pi tadika tinggal la Munet dok tuju kasut sorang-sorang kat umah. Lepas tu mola la minat nak pi tadika jugak.. Lagi apa ha? Munet tak ingat dah!!
Lepas tu masok SKAJ, time tu buaih tak hingat.. First day masok skolah dah kena warning dengan Cg Ozainee, cikgu kelas 1Kenanga. Ha-ha..  Nak jadi crita, meja sebelah Munet ni ada sorg budak pompuan qeja dok teqeyak ja dalam kelas, So, Munet pon kutey la dia.. ha-ha.. gila otai, siap cubet anak org lagi.
Dah tu, xpasai2 kena warning dgn ayah dia.. jenis mengachom ni payah la.. 
Lagi yang paling best time skolah rendah ni, Munet selalu dapat no 1-10..  Semua cikgu kenai..even kalau jumpa la pown depa ingat lagi,, sob,,sob,, terharu.

Pengalaman manis
Apa yang manis ha?? Tak ingat la.. Ha!!! Masa trial UPSR Munet dapat 5A! trial ja pown.. tapi Munet rasa puaih sebab dapat challenge sorang kelasmet Munet yang dari darjah satu laghi Munet tak puaih hati kat dia.. ha-ha

Subjek yang digemari
Munet paling suka Pend Seni Visual.. Sebab time PSV kita tak gadoh tensyen2 nak pikiaq.. and lagi satu sebab setiap kali kelas PSV mesti lukisan Munet akan dijadikan bahan pameran.. haha Riak la pulak.. tapi tu la, budak2 lagi masa tu..

Zaman Tadika
5 Tahun
3 Mawar Sek Keb Alor Janggus
Gambaq masa lower form dekat SMKAJ langsung tadak.

4 Jubilant
MJSC Beseri

5 Jubilant
MJSC Beseri
p/s : Tak terasa langsung nak sebut pasal SMKAJ or Beseri dalam segmen ni. Letak gambaq dah la no 

4 comments:

Pakcu Sofi said...

wahhhhhh pandai melukih rupanya! pakcu suka gak kelas SV...leh menganyam ;p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ni mesti munet yang dok kutey pak cu sofi ni hahaha

Hans said...

wah
UPSR 5A?
hebat2

Lirik Lagu Dimana Dimana (OST Annisa) - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Hamzah

Kristina said...

Hi :) Nice blog you got there, I was wonderin if we could be friends and follow each others blogs? ^__^ Thank youuuu.~