Followers

About Us

The Inductance

Friday, April 9, 2010

Semerah Cinta Stilletto

ini cherita budak yang x pernah mengenal erti kesusahan
sudah berkali dia x mkn tngah hari sbb xdak duet
dan sudah berkali2 teman2 sebiliknya menjadi Along ktika dia sosah
tapi,
dia kan x pernah kenal erti kesusahan
dia sangat tabah
dan 
cekal

dia tak pernah kenal erti kesusahan
sungguh x kenal
kerap kali dia menangis
rindukan mak abah di kampung katanya
rindu nak gadoh2 sama abang dan adeknya
rindu nak rebut channel TV ngan tok n wan
tapi
rindoo lagi dengan Suzukinya
itu semua kata hatinya
tapi kata mulutnya sapa taw??
bising2 cakap nak balik
tapi kedekut..
bukan kedekut
tapi dgr ckap abah katanya...
nak balek kna ada RM100 bru boley balik
klo x mlangut lah dkt PUDURAYA tuh..
sbb dia x knal erti sosah,
dia balik jgak
kerap kali
berulangkali
terlihat mukanya di PUDU atau DUTA
knapa??
sbb dia x knal erti sosah...

dia sosah
bknnya org senang
bkknnya born with a silver spoon mcm mereka2
bknnya jnis mkn jimat2
makan ikot mulot ja
rasa ada duet mkn hebat2
sebab pa??
sebab dia x knal erti ksusahan...

di mmg sosah
bknnya jnis turun naik Mid Valley tetiap minggu
stakt dua mnggu skali ja
knaper??
katanya borink dok terperap kat bilik..
so, habeh lar mata wang Malaysianya 
knaper??
sbb mid borink..
masok GSC baru bez
last two weeks tengok KL DRIFT??
why??
katanya kita kna sokong filem Melayu
tetambah kalo filem aksi..

dan
sekarang
dia maseh x kenal erti kesusahan 
movie cintan baru dah kluaq!!
dia sangat tringin!!
tapi
kesusahan mengajarnya erti kesabaran
sabaq munie sabaq!
nnti balek umah
pi nat bli lar
5hengget ja
boley tgk berkali2..

p/s : anyone wanna treats me???

1 comment:

fezz-anna said...

me!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tp tggu sem depan taw??