Followers

About Us

The Inductance

Wednesday, October 12, 2011

Out loud.

Assalamualaikum.

Di saat ini, kecelaruan fikiran sedang melanda.
Nak beli tu!
Nak beli ni!
Nak hat tu!
Nak hat ni!

Bajet macam orang2orang atasan kan.. semua benda nak demand.
And at last, apa pon tak dapat.

When you had realized how hard and susahpayahnya they are working all day and night to gain a cent, then you had the what we call 'kesedaran diri' in spending your money.
Yes! Sekarang ni kena dan wajib berusaha berjimatcermat.

Tapiiiiii
Kasut dah lekang.
Beg dah buruk.
Seat motor pon dah berlubang.
Nak helmet baru!

Dan begitulah yang terjadi...
Pada setiap niat suci dan murni yang terdetik pada jiwa ini, pasti ada setitik halangan yang mendatang.


Oh, lagi satu!
Spending on food pon kena tingkatkan lagi since I need lots of makanan yang berkhasiat.
Kena makan banyak-banyak sebab berat badan menurun dengan tragisnya.
Mengalahkan orang diet!
Apa punca semua ini?
Adakah saya sedang gering?




1 comment:

H Y D E said...

tudia.. 40.8 kelo. ringan beno!

ingat, makan banyak banyak, tapi lebihkan yang berkhasiat :)