Followers

About Us

The Inductance

Tuesday, May 22, 2012

Bangga diri 5saat

Kadang-kadang aku pelik tambah musykil dengan diri ni.
Sungguh!

To make it short.
Sabtu yang lepas ada exam study circle pagi.
Memang la tak setadi teqa mana pon..
Tapi berehat lama gila kot!
Sumpah bangga gila dengan diri ni.
Seusai exam, tengok Avengers kat KLCC.
Sumpah tu first time pi KLCC sepangjang 2sem kat Gombak ni.
Dan sumpah jugak tu first time tengok wayang time degree ni.
The next sumpah is, sumpah 1st time jejak kaki kat Pavi.
First time makan makanan pelik2..
First time lalu terowong dari KLCC ke Pavi.
First time jalan2 malam kat KL.
Semua first time kot, KAU ADERR?
Laaaa.. laqii tajuk dah ni..

Kadang-kadang aku pelik tambah musykil dengan diri ni... 
Pelik sebab mampu tidoq sepanjang waktu..
Pelik sebab tak study bila nak final...
Pelik sebab tadak perasaan dekat bukubuku....
Pelik sebab malaih teqok....
Pelik sebab mati kutu yg teramat..kutu pon tak mati laguni..
Dan lagi pelik sebab tak rasa bersalah...
Bertambah pelik bila mampu tidoq lagi...
Ditambah-tambah pelik bila mampu update blog ni..

PELIK...
WEIRD...

Sudahlah Munie.. jangan nak WEIRD sangatlaaa..
WEIRD pelik sangat dah ni..
dah... dah...

Doa yang dibaca oleh Nabi Muhammad sollaLlahu 'alaihi wasallam apabila tiba bulan Rejab.


# Walaupun hadith ini berstatus dhaif, tapi para ulama membenarkan beramal dengan hadis dhaif dalam perkara fadhail 'amal (iaitu kelebihan amalan, bukan untuk dijadikan hujjah dalam persoalan hukum) dengan syarat hadith itu tidak maudhu' (palsu) atau bersangatan dhaifnya. Wallahu'alam.
Salam Rejab semua :)

No comments: