Followers

About Us

The Inductance

Saturday, January 21, 2012

Another chapter in Munet's life

Assalamualaikum...
Hai.

Sekarang tengah sem break.

Minggu lepas Munet berpeluang join Kem BTN kat Kuala Lipis, Pahang.
Actually, xtaw pon kem tu under BTN.. bila dah sampai baru taw tujuan sebenaq.

It's here. Deep inside this cerebrum. Terus masuk ke cerebellum. Terpahat pada medulla oblongata.
Terus jadi parut kekal. Parut yang mampu mengukir sebuah senyuman yang paling maneh.
It is a part of this life.

Banyak.
Banyak yang dipelajari dan diperolehi.

Belajar tentang hidup.
Belajar tentang negara.
Belajar tentang diri sendiri.
Belajar cara nak survive.
Belajar untuk yaqeen. (baca as yakin)
Belajar untuk cool.
Dan juga belajar untuk paku orang.

Alhamdulillah.
Allah banyak tolong.
Tiba2 the only one daughter in this family jadi taff.
Anak abah yang manja ni jadi strong. And sangat strong!
Anak abah yang mengada-ngada.
Anak abah yang penakut.
Anak abah yang tiap-tiap hari kena kol abah.
Anak abah yang selalu balik kampung.
Anak abah yang dok teqeyak malam2.

Eh, mana ada manja dah na!

Buat abseiling dengan jayanya. Even, time kat atas tu qeja pelok tiang.
Siap boleh tolong kakak-kakak lagi.

Jungle trekking dengan yakinnya even dah sesat dua jam setengah.
Siap boleh nyanyi-nyanyi lagi time sesat. Siap gelak-gelak lagi.
Siap jadi org penting kumpulan lagi. (Hat ni koya!)
But, at the end teqeyak depan Nadz. Tak handsome langsung!
Oh ya! Munet ni pandai la jgak masak. Kih kih kih..


Water confident xyah cakap ah. Pejam mata ja buat. Sebab dalam tasik. Water confident kat Beringin dulu lagi taff. Dalam laut. Tengah laut.

Walaupun begitu, perasaan takut pada kegelapan masih menghantui.
Kami night walk pegang tangan erat-erat. Asek kena marah ja dengan Pak-Pak yang ada.
Tenx Kak Nani and Kak Ezzah sebab sudi hulurkan tangan.

Di kesempatan ini, saya Munieroh bersedia untuk turun TUAN!
Terima kasih kepada semua kakak-kakak dan abang-abang GPMS.
 Terima kasih kepada crew SPARTA yang banyak membantu time dalam hutan, time masak2 dan juga setiap time.
Terima kasih.
Terima kasih semua.


For me it is better to say thanks rather than sorry kan.
But still sorry is the best medicine ever.


Last but not least, tengoklah gambaq yang x beqapa nak ada ni.
Menyesal kot xbawak kamera!!!
huhuhuhuhu sadis!


Kami memang pulun.
Peserta wanita. Ha ha
A part of us.

SPARTA!

4 comments:

kertas80gsm said...

awat gambaq aku ada satu ja??

munet said...

better one than nothing.. hik hik.. kat fb dah ada kan :)

H Y D E said...

wah. dia dah jadi superwoman dah skang :)

munet said...

abang naim~ superwoman in the making! InsyaAllah :)