Followers

About Us

The Inductance

Friday, November 12, 2010

ASAM GERAM DALAM HIDUP

Dulu, xpayah study pon boleh jer aku sukses..
UPSR relax jer... tapi result aku 5A jugak..
PMR lagi la... 
even fail paper Sejarah time trial, tapi aku dapat jugak genggam 8A tuh..
time SPM lagi la haru..
mana dengan nak handle perasaan lagi
homesix lagi
homeroom lagi ***erk??
makan nasi kena beratur panjang2 lagi
breakpast roti benggali yang cicah dalam ayaq bru lembut lagi
roll kol lah
morning kol lah
jemaah Subuh, Maghrib n Isya' wajib
time prep petang tidoq plak
tekanan jiwa dengan Bio, Chem n AddMaths lagi
but then I still survive
even x secemerlang kalian
cukuplah untuk membuatkan sebelah kakiku melangkah ke alam yang lebih dipandang tinggi oleh orang2 Kampung Simpang Empat Kuar ini..
langit yang cerah membuatkan aku lalai
alpa dengan kejayaan di masa silam.
Sekali bila dah jatuh...
pekkkk kedebuk la
selalu sangat pasang impian n angan2 yang tinggi kan?
sekali jatuh baru padan dengan muka hang tu Munet...


kata sahabat2ku :

 memang skrg rasa mcm u** kejam dan hard. too much obstacle n pressure. biasala umur skrg ape kte x dpt kte memberontak. hidup ni skejap je, just do it. fokus bagi success n lepas. n dah kat gombak t it will be another whole new world for u. ini cuma sampingan cabaran hidup. yg akhirat belum tentu selesai lagi. redha. face the fact. biar kita susah. esok2 kita senang insyallah.


g mane2 pon, same jer muni.. x de y sng.. kot mane2 pon ade ujian nyer.. ats kite nk slesaikn cam ne.. muni wat lah kputusan y tbek.. jgn ikut ati, ikut ati mati.. hehehe.. pe2 pon, ak sokong muni g mane2 pon.. bak kate ieda, ni sume duniebelake.. wat pe2, prbtlkn niat tu, iAllah bhagia ddunia n akhirat.. ak pon x reti nk ckp
pe, sbb ak pon lbh kurng muni jer ni.. mmg cfs ni syg r kat ak, x nk lpskn ak lg.. la tahzan..

munie..juz nk bg opinion..insya-Allah extend satu sem lg ada hikmah utk munie..,truskan usaha!jgn give up ngan u**.fokus munie fokus!!im always there 4 u keh?


sbar munie...
kita ptot bersyukur...
Allah uji kita munie...
sabar ek...
sbnrnya dugaan yg kita dpt ni..
boleh kafarah dosa2 kita
pastu...
tu tanda dia Allah syg kita
ok!
sabar eyh munie.
ada hikmah suma nie..
rezeki kita di lain hari.
:D

ermm.. fikiaqqq elok222 naa. ok, remember this thng. BELJAR DI UNIVERSTI MANA MANA SAMA JE. ok. so, there is no excuses to say, if u bljr klj swasta or not-so-called-as IPTA, ur life will ruin. so, think before u leap and i support wtv ur decision. HIDUPP MUNETTT!!!!!!!

jgn sdeyh2 k
tgk bright side
kite diberi peluang ke2 untuk lg dalami n faham betul2 ilmu allah nih
rezeki tuh
k? pcye ngn qada' n qadar Enhanced by Smiley Central

 Senyum di waktu susah 
Tanda ketabahan
senyumlah Enhanced by Smiley Central



Sahabat, tenx 4 all the word... 

Memilih untuk membuang lagi satu sem hanya untuk Chem or just left it behind and find the new road?
Ya Allah...
tadi dapat lagi satu tawaran sambung degree in Telecommunication Engineering (Hons) kat KUIN.. 
n the other one is Bachelor of Engineering Technology (Hons) in Manufacturing (Automotive) kat UniKL Kulim

both offer ni dekat Kedah ja!!! terlupa dekat U** pulak..
What do you think?? 
Pleaseeee... I need ur opinion...
nak tanya mak ngan abah pon...
asasi dengan degree pon depa x paham mnatang apa latuh..

5 comments:

Mujahidah Mardatillah said...

salam.
can i give my opinion?
4 me, just stay in UIA
1 sem is nothing compared 2 wat hv u gone through these year.
if u accept those offer, isn't dat some private college?
the fee is much more expensive, i think.
jgn sbb ramai kwn da kt gombak u nk giv up lak.
batch b4 us pon wat 2 year, lek je.
yaa, maybe akn rase cm ketinggalan b'bnding ur frens, but biar lmbat asal selamat en?
after all, it's still ur decision indeed. Istikharahlah. Jawapan Allah adalah yg t'baik ;)

dyana_tm said...

salam dear.
maaf dd xtau pape pun sal munie lpas dd kuar aritu.
munie, bg pendapat dd
better munie stay dekat uia tu.
klu munie nak tukar u laen, rasa rugi la plak.
lagipun munie da tau asam garam kat ia tu kan. tempat baru tu xtau lagi..
ok mmg u tu tawarkan prog ijazah kat munie.
tapi yang tu semua u swasta.

apepun, dd doakan yang terbaik ntk munie..

salam syang,dd

misfaida said...

first and foremost thing, ask HIM. make istikharah, insya-Allah munirah akan dapat clue mana yang terbaik untuk munirah. all the best! :)

may Allah bless :)

abdul rasyid..... said...

munet....
megara rome tak dibina dalam satu hari je taw...

so...
kalau ko nak kejayaan...memang de saat jatuh bangun....
tapi kite je tataw bile...

great dapat offer dri universiti len...
tp ko kene pikir expenses die...urm...
papehal pon wish u gudluck la yer....

even kalau ko stay kt u** tu pon...ko bole jumpe aku agi...
aku taw ko mmg nak jumpe aku...
ahaks~~

Afifah Powzi said...

aku sokong munie..wateva ur choice!!but i'm looking forward to see u again..at Gombak :D