Followers

About Us

The Inductance

Sunday, May 2, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU

cerita hari Jumaat
lepas habis klaz kol 12.++
bergerak laju meninggalkan pondok tok guard CFSIIUM PJ
malangnya
"...balik simpan seluar tu kat rumah, saya x mau tengok kamu pakai seluar tu lagi dah.."
(sambil senyum mesra terukir di riak wajahku )
hati kecilku berkata
"..fuh!! selamat x kena saman.."
hahahhaha
biarlah cerita seluarku itu terjeda disini
tapi
diriku yang innocence nih still tegar mengatakan daku tak bersalah!

perjalanan ini melengkapi sebuah kembara
singgah di Hentian Duta
menanti bas nak balik Kedah
di perhitung detik dan masa sehingga 1.30 pm
horeeyyy!!
7.30pm dah sampai Shahab
tunggu abah mai amek 
then gi CP 
cari shawl utk nak digandingkan dgn baju nak pakai esok

sampai umah..
pi mlwt orang kampungku yang ngah busy menumis, mengopek nyoq, dok ikat telor kat bunga, dok boh cekelat kat dlm beg, dok buat macam2 lagi ah..
munie wat pa??
tengok2 ckit...
pastu balik mandi...
then pi balik ke tempat kejadian..
iron teqai,
pasang cutain,
isi beg ngan cekedis,
wat bunga mangga,
then, kol 2.30 am
rempit ngan abgku pi pacak bunga mangga
 balik,
masok bilik nak tidoq..
HUWAAAAAAAAAAA...
mana kipasku???
panas...panas..
turun bawah,
semua orang dah lolap..
borink..
amek mop..
mop lantai.. 
(rajen kan??)
then, tidor kat depan tv ngan spupu2ku

Saturday's to be remembered
Faezah bt Samsudin
sudah kawen pown sepupu makku ini
atau lebey glemer sebagai adeq di klgn org kampung
tapi munie panggey Lang Mon
huhuh sedey ar plak
ya lar, lepas ni sapa la nak make up munie kalo ada nuqi or raya
maren pown, lang jugak yang make up munie
even dia yang jdi pengantin..
lang,
Selamat Pengantin Baru
sorry, cek jadi pengapit yang x setia kmaren
^_^
semoga kekal ke anak cucu cicit piat coit piut

Sunday's story marry
bangun lewat
huwarggghh
siap2
pkol 10.20 bru gerak ligan bas nak balik sini
bas kol 10.30
lek looooooo...
dah smpai Shahab lam kol 10.35
terkejan2 mencari Sani Ekspress
o...O..
there's a problem there
bukan sebab lambat
tapi tadak tempat duduk
apa ni pak cik??
saya beli tiket since last week lagi
munie boley senyum2 lagi
tapi abah dah marah2
relax ar bah..
hehehehhe
then pak cik sani tu tanya 
"boleh dak adek naek bas lain"
"maw dak naek bas pukoi 12.30"
abah dah mengamuk
but still behave
that's one thing that my abah was so special!!
 then, di atas jasa baik satu family yg consist of 3 members
baek hati tukar seat sbb nak bagi munie dudok
dudok lah munie dgn muka innocence di atas bas berlapis dua tuh..

you know what??
pak cik yang baek hati give me that seat tu, duduk kat tangga
oh my Allah!!
sucinya hati beliau..
Kau mudahkanlah segala urusan beliau Ya Allah..
Kau berkatilah hidupnya Ya Allah..


p/s : pihak pengurusan Sani Ekspress, tolong tingkatkan mutu perkhidmatan syarikat anda yer.. baju cantek, bas lawa, servis kureng... =(

lagi~lagi nak tules
starting 5 Mei ni ada MUET
then on 6th May final Arab II
lastly on 7th ada paper Maths III plak..
 
doakan agar munie dapat study dengan bersungguh2 na..
 
Ya Allah, Kau kuatkanlah ingatanku
Kau lapangkanlah dadaku
Kau buanglah sifat malas dalam diriku ini
Kau permudahkanlah urusanku
Kau tentukanlah sebaik2 kesudahan pada sem 3 ini... 


No comments: