Followers

About Us

The Inductance

Wednesday, May 12, 2010

apa kau ingat gadis x bley wat ka??

this is the matter
suzuki shogun 125
a gift from my grandma
yepp..
kami bukan org2 sng
yg kalo bgi adiah kat cucu mesti suzuki swift
orang kampung la katakan..

kalo nek moto ja mesti kna cap as REMPIT..

apa kamu pikir best sgt ka nek moto nih??
dah ar panas, xdak bombong
ekon pown ori smcm jer,
kalo ikot blkg lori hantu, skali ngan kau ler lekat bau asap
kalo hujan plak, kuyup kayap ler jawabnya

awat hg pkiaq stylo sgt ka bila moto hg make up bagai nak qak??
mmg la stylo gilak..
tapi gebang ah kalo kata duet hg setoran lgi
tukaq rim ja pown dah beqatoish (beratus)
pastu nak tukaq ni la, tu la
dah mnyusahkan mak bapak namanya

apa ampa pikiaq kami suka ka bila moto ampa bunyi mcm jet??
sound pollution lar weyh..
bunyi ja lebeh, speed mcm honda bulat ja

apa korang pk nek moto nih mcm nek kuda ka??
nak up la
wekang la
pancung la
wheely la
hadesss
tensen munie tgk..
knaper??
why??
sebab munie nak gak wat mcm tu
tapi x reti
n x pernah study pown utk dpt 4flat for this subjek..

to refute back,
nek moto best ar!!!
x dapat dinafikan
memang best ah..
kalo kat trafik light x pyh line up pjg2 mcm Lambo, Suzuki swift, MyVi, Saga
mengapakah??
sebab, moto kecik (exclude scoot) boley men selit menyelit

nek moto jugak best sbb boleh rasa angin buih2 kat muka

tapi part yg x best,
bila nek moto kena ngorat..
ah.....
tensi2..
munie taw ampa semua ngorat moto munie kn??

and nak story bab kena ngorat nih,,,
ptg tdi
di Jalan Putra (port feveret mat2 rempit)
ngah tunggu nak lintas
abah pown lalu jugak  500m in front of mr
then, ada 1 pair of rempitters di jln sbrg membuat bunyi2 sumbang ke arahku
oh my Allah..
anak abah kena ngorat sambil disaksikan abahnya sendiri!!!

best ka nek moto??

"..selagi ada kemahuan,
disitu ada highway.."

"..selagi ada fuel, di situ ada motoku.."



7 comments:

Azizul Luqman said...

naik moto ni bestlah gak.,
cuma yg xbest nye bila hujan, panas byk g lah..,
org pn pakai moto je, xmampu nak beli kete..,
xsuke dilabel mat rempit walaupun selalu bwk macam ribut.., hrmmmm...

moto org laju, boleh cecah 190km/h...
hehehehe... :D

munet said...

wah.. lajunyer moto awk.. moto org plg lju pown 85km/h jerk..

fee.daa.oh said...

jom rempit ramai22 jom weyhhh

AdiSuda said...

perhhhhh...munet berbiacara sal moto..heee

munet said...

nak join ka adi??

angah said...

munet xlaju la kalu pakai side mirror nie...hahahah

Muslimah Optimis said...

suka bawak moto laju best